|
|||||||
| Notka |
|
| Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Moja modelinowa biżuteria.
Od niedawna robię biżurerię z modeliny
Skusiłam się założyć swój wątek, aby poznąć opinie na temat moich kolczyków. Tworzę od jakiegoś miesiąca , licze na dobre rady , które pozwolą mi udoskonalać biżuterię
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Moja modelinowa biżuteria.
Bede pierwsza
![]() Witaj na wizazu )Sama tworze w modelinie wiec bardzo milo zawsze oglada mi sie nowe prace ![]() Wiekszosc dziewczyn pewnie pochwali cie za loopiki-bardzo ladne i okragle ![]() Moim faworytetm sa kociaki mrau Tematyka wazywno-jedzeniowa to raczej nie moja brocha Prace wykonane starannie co w pracy z masami kolorowymi wiem ze nie zawsze jest takie łatwe Zrobilabym tylko cos z odciskami paluszkow ![]() Czekam na wiecej. Ps. w jakiej modelince tworzysz? Edytowane przez sylviaaaaaaa85 Czas edycji: 2010-01-09 o 16:39 |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
na początku próbowałam z astrą , teraz mam z all. 24 kolory za 16- 20 zł
niedługo zamierzam spróbować z fimo , chociaż cena mnie troche przeraza
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Jak dla mnie trochę infantylna tematyka
Ogólnie bardzo lubię ręcznie robione kolczyki, sama nie mam ani talentu ani chęci na takie robótki, ale moja przyjaciółka robi przepiękną biżuterię i inne cacka z ceramiki, metodą decoupage, a teraz zaczęła bawić się w filcowanie i też super jej to wychodzi Zajrzyj może na stronę galeriafiufiu.pl, często tam kupuję, są też modelinowe kolczyki, może znajdziesz jakąś inspiracje
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Ekstra szybka odpowiedz
![]() Mialam tez podobna pierwsza ktora mialam byla bardzo dobra- do dzis ja mam i da sie z niej lepic jeszcze ![]() Pozniej musialm kupic od innego niby podobna ( zadne niestety nie maja oznaczen/firmy nic ) i jedna wielka..kicha. Za duzo plastyku po chwili modelina byla jedna wielka packa. Teraz kupuje taka w kostkach po 50gram od producenta z Łodzi . Tania i bardzo dobra
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
no to druga porcja
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
No to druga odpowiedz
![]() 1. koniczynki jak najbardziej na tak Ładne dokładne miodzik2. Nawiedzone słodkie baranki- bardzo milusie. Maja troche niewyrazne minki- warto popracowac nad tym 3. Króweczki najlepsze ![]() 4 i 5 musisz jeszcze popracowac nad rowneoscia kulek. widze ostatnia kulka nawet wywinela sie od lakieru :P |
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
sylviaaaaaaa85, ,dzieki za opinie
a co do tej ostatniej niepolakierowanej kulki - zapomniałam o niej ale potem domalowalam , a nie chciało mi się robić noweg zdj
|
|
|
|
|
#9 |
|
Copyraptor
|
To teraz ja
![]() Prace wykonane ładnie, dość schludnie, chociaż czasem widać, że się jakiś paproch zaplącze. Polecam fimo, zwłaszcza do białego koloru, bo tutaj ten biały jest taki bardziej mleczny, kiepsko to wygląda. Zastanów się, czy na pewno musisz wszystko lakierować - niektóre kolczyki lepiej wyglądają niepolakierowane, albo polakierowane tylko częściowo. No i spróbuj robić jakieś oryginalne wzory, bo arbuzów i innych takich jest naprawdę masa, więc się to nie bardzo wyróżnia chyba, że zrobisz je jakoś oryginalnie i ciekawie.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Podobają mi się baranki i koniczynki.
Też czasem coś z modeliny robię - i też z tej tańszej - głównie Astra, bo dla mnie cena fimo też jest zbyt wygórowana . Chociaż z tego, co widziałam w internecie i nie tylko, te fimowe rzeczy mają ładniejsze kolory |
|
|
|
|
#11 |
|
Rozeznanie
|
Prace staranne, podobają mi się, równe (oba kolczyki w parze tej samej wielkości i kształtu)
. Piszesz, że to początki ale naprawdę bardzo dobrze to wygląda.Fimo naprawdę nie jest straszne. Kostka fimo na długo starcza, mnóstwo kolorów i millefori (jeśli planujesz takie robic) przy zwykłej modelinie to porażka-przeszłam przez to. Czekam na więcej
Moja pasja-wątek wizażowy Nowy blog Preferencje Whitecoffe - zmagania z AC Targowisko - #24 |
|
|
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
Hej
![]() Widzę, że robicie świetne kolczyki ![]() Jestem na serio... wow ![]() Ja jak narazie jestem zielona zrobiłam tylko potwora Ciasteczkowego i wyszedł średnio no może gorzej :PByła bym wdzięczna jeżeli któraś z was by podała jakieś stronki z robieniem kolczyków "krok po krok" Dziękuje już z góry
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Koniczynki sa boskie
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Arbuzy śliczne
Ja to mam jakiegoś pecha, bo nawet psy i inne szczegółowe mi wychodzą a arbuza za chiny ładnego nie zrobię ![]() Śliczne kolczyki, naprawdę, ja też narazie z Astrą kombinuje, a jaką masz tą modelinę z Allegro ? Czekam na więcej, jedzenie a szczególnie jakieś babeczki to zdecydowanie moje klimaty
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Maquelita , modelinę mam taką http://allegro.pl/item885925037_mode..._promocja.html
ostatninio nawet z tej samej firmy ( taką samą tylko mniej kolorow ) upolowałam u mnie w mieście w hurtowni W załączniku nowo stworzone kolczyki
Edytowane przez czerwonaaa Czas edycji: 2010-01-16 o 15:08 |
|
|
|
|
#16 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pianka fajnie wyszla nie wiedzialam ze taka pianke mozna bez fimo zrobic. to napewno nie fimo ?Ps. ech niemoge sie doczekac kiedy ja bede mogla wrocic znowu do moich lepioczkow
Edytowane przez sylviaaaaaaa85 Czas edycji: 2010-01-16 o 18:03 |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
sylviaaaaaaa85, napewno nie fimo ;d A ta " masa " w ciastku to silikon
|
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
szczerze to jestem pod wrażeniem twoich wyrobów
![]() początki są zawsze trudne ale chyba nie dla ciebie .
|
|
#19 |
|
Przyczajenie
|
jestem pod duzym wrażeniem
bardzo mi sie podoba Twoja tworczość. od wczoraj zaczęla sie moja przygoda z tym forum i bardzo mi sie tu podoba. Oprócz Twoich prac spodobały mi sie jeszcze takie malutkie aniołki-kolczyki; moze któras z Was kojarzy gdzie mogłam je znaleść... jeszcze nie bardzo sobie radze w obsłudze tego forum i trudno mi tu znaleźć to co wczoraj oglądałam. byłam taka urzeczona tym co widze że nie pomyślalam by to zapisywać.... może komuś wpadły w oko te aniolki... co by nie powiedzieć forum zachecilo do pracy
|
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
ale dawno tu nie zaglądałam
wrzucam parę nowych prac
|
|
|
|
|
#22 |
|
Copyraptor
|
Motylki nieładne - takie wycinanie z fimo żyletką czy czymśtam zazwyczaj kiepsko wygląda
Serduszka trochę niedopracowane. Ciasteczka na sztyfty są cudne chyba sama sobie takie zrobię. Winogronka dość ładne, chociaż coś mi nie pasuje w tych szypułkach, no i hamburger też fajny, chociaż mógłby wyglądać trochę bardziej realistycznie. Ale podoba mi się.
|
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
A ja wybieram koniczynki
![]() reszta też fajniutka, ale trochę za słodka jak dla mnie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.

Skusiłam się założyć swój wątek, aby poznąć opinie na temat moich kolczyków. Tworzę od jakiegoś miesiąca , licze na dobre rady , które pozwolą mi udoskonalać biżuterię

Tematyka wazywno-jedzeniowa to raczej nie moja brocha 

. Chociaż z tego, co widziałam w internecie i nie tylko, te fimowe rzeczy mają ładniejsze kolory
. Piszesz, że to początki ale naprawdę bardzo dobrze to wygląda.
?