|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pędzle Kozłowskiego - konkretne pytania
Hej dziewczyny
![]() Mam do Was gorącą prośbę. Właśnie zaczynam przygodę z wizażem. "Sprzęt" praktycznie mam już dopracowany, ale mam problem z pędzlami. Podpowiedzcie, proszę ![]() Sprawa jest dość pilna, bo chciałabym pomalować siostrę na studniówkę, którą ma już za tydzień - 23.01. (to moja pierwsza "klientka" ![]() Będę bardzo wdzięczna za wszelkie porady, tym bardziej, że aby przebrnąć przez ten wątek będzie potrzebna spora cierpliwość... ![]() ![]() Zdecydowałam się na pędzle Kozłowskiego i oto parę konkretnych pytań: 1. pędzel do podkładu z nylonu (rozmiary: 16, 19 i 21 mm) - który rozmiar jest najlepszy? 2. pędzel do pudru - włosie z wiewiórki, kozy czy racoon?Z wiewiórki i kozy są w dwóch rozmiarach: 22 i 28 mm - lepszy jest większy czy mniejszy? Z racoon są trzy rozmiary (nie ma ich podanych na stronie) - gdybym zdecydowała się na racoon, to j.w. - mniejszy, średni czy większy? 3. pędzel do różu - koza (14, 16, 20 i 22 mm), wiewiórka (włosie mieszane) (16, 20, 22 mm) czy racoon (większy, mniejszy)? Który rozmiar? 4. pędzle do cieni - oczywiście wybiorę kilka: czerwona kuna (5-13 mm), pony (6-13 mm), wiewiórka (14 mm) czy koza (14 mm)? Jakie rozmiary? 5. eyeliner - są dostępne dwa rozmiary - który wybrać - 1 czy 2 mm? Czy jest to jakaś duża różnica? 6. pędzel do brwi - włosie bydlęce, z czerwonej kuny czy mieszane (również naturalne)? 3, 4 czy 6 mm? 7. pędzel do ust - 4 czy 7 mm? Do tego dojdzie jeszcze wybrany grzebyk ze szczoteczką do brwi i aplikator z gąbką. Czy w.w. rodzaje włosia bardzo się różnią? Czy do pudru i różu inwestować w te największe czy wystarczą średnie? Chciałabym zorientować się najlepiej, jak tylko można przed zakupem, bo pędzle to dość kosztowna inwestycja ![]() Jeszcze raz z góry bardzo dziękuję za pomoc i odpowiedzi - jesteście moją (naszą, bo i siostry też ![]() ![]() Pozdrawiam, Justyna |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pędzle Kozłowskiego - konkretne pytania
Jest już wątek o tych pędzlach
![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: Pędzle Kozłowskiego - konkretne pytania
Losie drogi! Przegapiłam...!
![]() Przepraszam... Tyle jest wątków... Doris, dziękuję ![]() Pozdrowionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.