|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Szpic miniaturowy
Witam! Zastanawiam się nad kupnem szpica miniaturowego. Bardzo zależy mi na tym aby piesek był rasowy. Może znacie jakieś sprawdzone hodowle? Bardzo bym była wdzięczna za informacje
![]() PS Jeżeli macie czas, może wymieniłybyście doświadczenia z tymże pieskiem ![]() Pozdrawiam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szpic miniaturowy
Cytat:
http://szczeniaki.eu/szczeniaki/szcz...ane.php?id=263 ale nie wiem skad jestes, wiec to tak w ciemno ![]() duzo czytałas o tej rasie? znasz ją dobrze?
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Jestem z Lubina - województwo Dolnośląskie
![]() Ogólnie właśnie dużo czytałam o rozmaitych rasach i właśnie szpic miniaturowy najbardziej do mojego stylu życia i zamieszkania najbardziej podpasował ![]() ![]() Dzięki za pomoc i pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w bloku nie męczą sie zwierzęta, o ile są naprawde wybiegane i poswieca im sie czas - chyba ze kto wie, ze nie będzie mogł tyle poswiecic, to wtedy rozsądnie jest brac psa o mniejszych wymaganiach. Radze zalogowac sie na serwisach, gdzie dzialaja hodowcy, moze polecą Ci kogos z Twojego regionu ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
ale i tak z tego co widziałam to szpic jest wulkanem energii i lubi szczekać,więc trzeba mu dużo poświęcić czasu, nieraz to właśnie większy pies, który nie potrzebuje dużo ruchu i jest "leniwy" jest lepszym rozwiązaniem od małego ruchliwego szczekacza,ale wszystko zależy od warunków i właściciela,
u mnie na osiedlu widuje duże psy, którym wystarczy spacer i więcej im się nie chce, no i małe, ruchliwe, podbiegające, szczekające, które rozpiera energia, a właściciel nie wie co zrobić,a i odwrotnie też, więc ciężko generalizować i dzielić na mniejsze,większe, bo tu o wielkość nie chodzi, no chyba że ktoś ma m2 i myśli o dogu, czy niufku, to wtedy nie bardzo, bo pies musi mieć swój kąt, albo jak mamy ciepłe mieszczanie i brak miejsca na wybieganie psa,a chcemy haszczaka czy malamuta,to też nie bardzo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Nie ma znaczenia czy pies jest duży czy mały. Ludzie mają hodowle nowofunlandów w kawalerce i jeżeli tylko pies ma zapewnioną ilosc spacerów by się wyżył, jak trzeba, to nic mu mały metraz nie szkodzi. Na forum nowofunlandów wlaśnie, a to duże psy i potrzebują ruchu, jest tak wyrażnie napisane. Przecież nawet w dużym mieszkaniu pies po domu nie galopuje. Szkoda, ze tak sie uważa, bo potem w schroniskach nikt nie chce brać dużych psow. Ja wzielam dużego piesa ze schronu i moglabym miec dwa razy mniejsze mieszkanie a nic by mu to nie przeszkadzalo. I tak śpi włóżku w nocy a na łóżku w dzień
![]() ![]() ![]() Psy małe mogą też byc bardziej szczekliwe, ale to też oczywiście zależy od specyfiki rasy.
Poszukujesz kota/psa? Nie zależy ci na rodowodzie? Nie kupuj w pseudohodowlach Zajrzyj TU i TU ----- Kotka Trufelka z białaczką, przygarnij.......... Edytowane przez iloneczka1 Czas edycji: 2010-02-06 o 11:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
http://tablica.pl/oferta/pomeranian-...wy-IDYZs3.html
Dziewczyny jestem zdecydowana na zakup psiaka, bardzo proszę o weryfikację tego ogłoszenia. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ps. Szczenięta wydawane będą przy końcu maja licząc to około 7 tyg nie bardzo mi sie to podoba czyli pierwsze szczepienia zrobione i jazda, a gdzie socjalizacja szczeniąt? Edytowane przez winogronek Czas edycji: 2012-05-09 o 16:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Kupno szpica miniaturowego.
Z racji, że jestem zielona w temacie zwierząt, bo nigdy nie posiadałam żadnego spytam Was dziewczyny. Wyprowadzam się za niedługo do chłopaka i obydwoje chcemy psa - szpica miniaturowego. Pies ten ponoć nie jest wcale tani, ale raczej chodzi mi o to, gdzie mogłabym szukać takiego? Jeśli jest tu jakaś dziewczyna z Krakowa i orientuje się, gdzie mogłabym kupić tego małego Aniołka to byłbym wdzięczna za odpowiedź.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kupno szpica miniaturowego.
poczytaj ten temat- http://www.szpicewilcze.fora.pl/szpi...owie,1396.html
jeśli chodzi o wskazówki, skąd brać pieska, to tu już wszystko napisano o wyższości hodowli nad nie-do-końca legalnymi "hodowlami" https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=792661 Rasowe psy nie są tanie, cena za szczeniaka to pewnie 1500- 2000zł, ale jest to w pewnym sensie luksus, więc tyle kosztuje, poza tym pies żyje 15 lat, więc 100zł na rok to już nie jest tak drogo... Uważaj na okazyjne ogłoszenia w internecie, na hodowle niezarejestrowane w ZKwP, nie kupuj pieska, jeśli nie będziesz mogła odwiedzić hodowli itd. Zdarzają się ludzie, którzy trzymają psy w klatkach albo w chlewie, a szczenięta przekazują z samochodu do samochodu na stacji benzynowej, od takich ludzi psa nie kupujcie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:48.