Szpic miniaturowy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-02-05, 20:15   #1
cNatali
Przyczajenie

Smile

Szpic miniaturowy

Witam! Zastanawiam się nad kupnem szpica miniaturowego. Bardzo zależy mi na tym aby piesek był rasowy. Może znacie jakieś sprawdzone hodowle? Bardzo bym była wdzięczna za informacje

PS Jeżeli macie czas, może wymieniłybyście doświadczenia z tymże pieskiem ? Bardzo proszę.

Pozdrawiam!
cNatali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-06, 10:48   #2
motylek1007
Zakorzenienie

Dot.: Szpic miniaturowy

Cytat:
Napisane przez cNatali Pokaż wiadomość
Witam! Zastanawiam się nad kupnem szpica miniaturowego. Bardzo zależy mi na tym aby piesek był rasowy. Może znacie jakieś sprawdzone hodowle? Bardzo bym była wdzięczna za informacje

PS Jeżeli macie czas, może wymieniłybyście doświadczenia z tymże pieskiem ? Bardzo proszę.

Pozdrawiam!
ja poszukałam jednąna razie
http://szczeniaki.eu/szczeniaki/szcz...ane.php?id=263

ale nie wiem skad jestes, wiec to tak w ciemno

duzo czytałas o tej rasie? znasz ją dobrze?

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-06, 11:09   #3
cNatali
Przyczajenie

Jestem z Lubina - województwo Dolnośląskie

Ogólnie właśnie dużo czytałam o rozmaitych rasach i właśnie szpic miniaturowy najbardziej do mojego stylu życia i zamieszkania najbardziej podpasował Zawsze chciałam mieć większego psiaka, ale przecież nie będę takiego męczyła w bloku

Dzięki za pomoc i pozdrawiam!
cNatali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-06, 11:12   #4
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cNatali Pokaż wiadomość
Zawsze chciałam mieć większego psiaka, ale przecież nie będę takiego męczyła w bloku

w bloku nie męczą sie zwierzęta, o ile są naprawde wybiegane i poswieca im sie czas - chyba ze kto wie, ze nie będzie mogł tyle poswiecic, to wtedy rozsądnie jest brac psa o mniejszych wymaganiach.

Radze zalogowac sie na serwisach, gdzie dzialaja hodowcy, moze polecą Ci kogos z Twojego regionu

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-06, 11:24   #5
milkanika
Rozeznanie

ale i tak z tego co widziałam to szpic jest wulkanem energii i lubi szczekać,więc trzeba mu dużo poświęcić czasu, nieraz to właśnie większy pies, który nie potrzebuje dużo ruchu i jest "leniwy" jest lepszym rozwiązaniem od małego ruchliwego szczekacza,ale wszystko zależy od warunków i właściciela,
u mnie na osiedlu widuje duże psy, którym wystarczy spacer i więcej im się nie chce, no i małe, ruchliwe, podbiegające, szczekające, które rozpiera energia, a właściciel nie wie co zrobić,a i odwrotnie też, więc ciężko generalizować i dzielić na mniejsze,większe, bo tu o wielkość nie chodzi, no chyba że ktoś ma m2 i myśli o dogu, czy niufku, to wtedy nie bardzo, bo pies musi mieć swój kąt, albo jak mamy ciepłe mieszczanie i brak miejsca na wybieganie psa,a chcemy haszczaka czy malamuta,to też nie bardzo
milkanika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-06, 11:27   #6
iloneczka1
Wtajemniczenie

Nie ma znaczenia czy pies jest duży czy mały. Ludzie mają hodowle nowofunlandów w kawalerce i jeżeli tylko pies ma zapewnioną ilosc spacerów by się wyżył, jak trzeba, to nic mu mały metraz nie szkodzi. Na forum nowofunlandów wlaśnie, a to duże psy i potrzebują ruchu, jest tak wyrażnie napisane. Przecież nawet w dużym mieszkaniu pies po domu nie galopuje. Szkoda, ze tak sie uważa, bo potem w schroniskach nikt nie chce brać dużych psow. Ja wzielam dużego piesa ze schronu i moglabym miec dwa razy mniejsze mieszkanie a nic by mu to nie przeszkadzalo. I tak śpi włóżku w nocy a na łóżku w dzień a wybiega sie, wychodzi, ze sam nieraz ciągnie do domu (mieszkam na 6 piętrze) albo jak jest puszczony to czeka pod klatką. Uwali się w kąt i odsypia
Psy małe mogą też byc bardziej szczekliwe, ale to też oczywiście zależy od specyfiki rasy.
Kotka Trufelka z białaczką, przygarnij..........

Edytowane przez iloneczka1
Czas edycji: 2010-02-06 o 11:37
iloneczka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-09, 12:11   #7
joanna453
Wtajemniczenie

http://tablica.pl/oferta/pomeranian-...wy-IDYZs3.html

Dziewczyny jestem zdecydowana na zakup psiaka, bardzo proszę o weryfikację tego ogłoszenia.

Bloguję
joanna453 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-09, 16:16   #8
winogronek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joanna453 Pokaż wiadomość
http://tablica.pl/oferta/pomeranian-...wy-IDYZs3.html

Dziewczyny jestem zdecydowana na zakup psiaka, bardzo proszę o weryfikację tego ogłoszenia.
Na pierwszy rzut oka to nie ma zastrzeżeń pytanie ,co to za hodowla i jak zwierzaki są tam traktowane, zwróć uwagę na zachowania matki (czy nie jest bojaźliwa itd, te cechy są przenoszone na szczenięta)?
Ps. Szczenięta wydawane będą przy końcu maja licząc to około 7 tyg nie bardzo mi sie to podoba czyli pierwsze szczepienia zrobione i jazda, a gdzie socjalizacja szczeniąt?

Edytowane przez winogronek
Czas edycji: 2012-05-09 o 16:21
winogronek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-19, 15:40   #9
AmoreMundi
BAN stały

Kupno szpica miniaturowego.

Z racji, że jestem zielona w temacie zwierząt, bo nigdy nie posiadałam żadnego spytam Was dziewczyny. Wyprowadzam się za niedługo do chłopaka i obydwoje chcemy psa - szpica miniaturowego. Pies ten ponoć nie jest wcale tani, ale raczej chodzi mi o to, gdzie mogłabym szukać takiego? Jeśli jest tu jakaś dziewczyna z Krakowa i orientuje się, gdzie mogłabym kupić tego małego Aniołka to byłbym wdzięczna za odpowiedź.
AmoreMundi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-19, 22:32   #10
esfira
Zakorzenienie

Dot.: Kupno szpica miniaturowego.

poczytaj ten temat- http://www.szpicewilcze.fora.pl/szpi...owie,1396.html
jeśli chodzi o wskazówki, skąd brać pieska, to tu już wszystko napisano o wyższości hodowli nad nie-do-końca legalnymi "hodowlami" https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=792661
Rasowe psy nie są tanie, cena za szczeniaka to pewnie 1500- 2000zł, ale jest to w pewnym sensie luksus, więc tyle kosztuje, poza tym pies żyje 15 lat, więc 100zł na rok to już nie jest tak drogo...
Uważaj na okazyjne ogłoszenia w internecie, na hodowle niezarejestrowane w ZKwP, nie kupuj pieska, jeśli nie będziesz mogła odwiedzić hodowli itd. Zdarzają się ludzie, którzy trzymają psy w klatkach albo w chlewie, a szczenięta przekazują z samochodu do samochodu na stacji benzynowej, od takich ludzi psa nie kupujcie.

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości