|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Czemu tak się dzieje....?
Ja pewnie większość was mam problem... W końcu jestem kobietą...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czemu tak się dzieje....?
gdy stosowalam jakis krem od razu po mocnym peelingu zawsze tak mialam. sprobuj ograniczyc krem do zera [mowie o kremowaniu po peelingach] i zobacz czy sa jakies efekty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Najwidoczniej używasz kremu, który Cię zapycha. Albo peeling jest nieodpowiedni dla Ciebie i "roznosi" bakterie po twarzy lub podrażnia ją.
Na początek po peelingu nie smaruj się kremem i obserwuj reakcję twarzy. W razie czego zmień krem, być może jest za ciężki dla Ciebie. Niekoniecznie masz cerę tłustą, to że się błyszczy i produkuje dużo sebum może świadczyć o tym, że jest przesuszona i potrzebuje nawilżenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
No dzięki dzięki spróbuję coś z tym zrobić...
![]() Droga szyrek o zatykaniu porów przez kremy dowiedziałam się z programu S.O.S. Uroda na Tvn Style (bardzo polecam - świetny programik ![]() Okazuje się że nakładanie kremu i rozsmarowanie go zatyka pory przez co tworzą się te okropne zaskórniki i skóra gorzej oddycha... Krem należy nałożyć na dłonie tzn. na palce i delikatnie wklepywać w skórę... Dodatkowo skóra się trochę rozluźnia podczas klepania co jest takim mini masażem... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
A ja tez o tym sie dowiedzialam z tego programu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Podobno wklepywanie kremów 'opóźnia' powstawanie zmarszczek (mini masaż ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
NIe tylko o wklepywanie chodzi, niektóre składniki są zapychające i wtedy nawet wklepywanie nie pomoże
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Najwidoczniej używasz złego peelingu.
Powinnam używać do cery wrażliwej w takim razie. Polecam : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...-wrazliwej.htm
![]() |
#11 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Do tej pory do oczyszczania twarzy używałam Clean & Clear przeciw wągrom, Clearskin [Avon] głęboko oczyszczający i na wągry i piankę myjącą Solutions Winter [Avon]... Używam na zmianę tych kosmetyków i szczerze mówiąc ciężko mi powiedzieć który jest najlepszy... A może właśnie ta częsta zmiana może być przyczyną mojego problemu...? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Avon, Clean&Clean - najgorsze co może być do pielęgnacji skóry trądzikowe. Niektórym pomaga, ale Tobie najwidoczniej nie skoro masz problemy.
Spróbuj łagodniejszych kosmetyków, nic głęboko oczyszczającego bo to jedno wielkie zło dla naszych buziek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Dostosowałam się do twojej rady i nie używam kremu... Faktycznie jak go nie używam nie mam żadengo problemu... Chyba to jednak wina kremu... Może po prostu muszę go wywalić... Może skończyła mu się data ważności...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
NIekoniecznie chodzi o datę ważności, najwidoczniej ma jakiś składnik, który Cię "zapycha" i działa niekorzystanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
No niestety... chociaż to też zależy indywidualnie od skóry, ja korzystam z Soraya Professional Krem Nawilżający edukujący blizny potrądzikowe i on na początku w składzie ma znany zapychacz (nie kojarzę teraz nazwy, a nie chce mi się sprawdzać...) no ale mnie akurat nie zapycha... Stosuję go ponad rok i to jest dla mnie najlepszy krem. Wszystko zależy od skóry, jednych zapcha, innych nie... Niestety trzeba przebrnąć przez kilka kremów zanim się znajdzie idealny
![]() Na Biochemii Urody jest wątek z wymienionymi zapychaczami, warto go przejrzeć |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.