|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Podkład
Hej dziewczyny! Mam 20 lat i jestem tu nowa i nie wiem, czy w dobrym dziale zamieszczam mój wątek
![]() No więc mam skórę raczej mieszaną, używałam dotychczas podkładów w musie, w ogóle nie wiem jak wy, ale ja mam straszny problem przy doborze tych kosmetyków, wybór na rynku jest ogromny. Zauważyłam, że w większości podkładów, które miałam wysuszają mi czoło, jest jakieś bardzo suche. Jestem też blada i kupiłam podkład Bourjois Mineral Matte odcień 82 i stwierdzam, że wyglądam w nim bardziej blado niż bez makijażu. Jestem już skołowana szukaniem podkładów i nie mam pojęcia co wybrać. Chyba podkład powinien choć troszkę nadawać bladej cerze ciemniejszy odcień. Może macie podobne problemy? Może możecie mi coś doradzić. No i na koniec może wiecie kto doradza przy wyborze podkładów, bo niestety wszystkie panie ekspedientki ze sklepów z kosmetykami nigdy nie doradziły mi dobrze. Liczę na waszą pomoc. ![]() |
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Podkład
Resztę twarzy też Ci przesuszają? Jeśli tak, to może poszukaj czegoś nawilżającego.
A co do przyciemniania naturalnego odcienia skóry - ja tego nie znoszę.
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Srebrnousta dzięki za odpowiedź! Właśnie tylko czoło, reszta nie
no ja nie wiem, jakąś dziwną skórę mam ))
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ewentualnie czekają Cię poszukiwania podkładu, który nie sprawi, że twarz będzie wyglądała jak latarnia, ani nie wysuszy czoła. Jakiegoś szukasz krycia, właściwości? I do jakiej kwoty?
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
A szukam tak do 60zł. Chciałabym żeby krył w miarę dobrze, wyrównał koloryt cery no i nie musi być idealnie matowy. No i żeby nie tworzył maski
)) ja mam zawsze duży problem w wyborze koloru, ale to pewnie jak każdy
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam suchą cerę i używam Astor 16h mineral match i jestem zadowolona, ładnie dopasowuje się co kolorytu cery i nie matowi zbyt bardzo, tak akurat jak dla mnie
.
Nic tutaj nie rozprasza. Ani zapach, ani wygląd, ani to, że piersi są zbyt małe. W sieci obraz siebie kreuje się słowami. Własnymi słowami. ... zawsze można wyciągnąć wtyczkę z gniazdka. J. L. Wiśniewski |
|
|
|
|
#7 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
Ja bym ci poleciła podkład Sensique. Znajdziesz go w drogerii natura. On jest matujący, ale wydaje mi się, ze dla Ciebie bedzie idealny. Zawiera jedwab, co nawilża skórę. Ale nie wiem , czy kolory bedą dobre.
Ale warto zobaczyc kosztuje bardzo malutko
|
|
|
#9 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
( pomocy!
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny za odpowiedź!!!
))Srebrnousta zaciekawiłaś mnie tym Lorealem, muszę wypróbować. No i interesuje mnie ten Colorstay z Revlona! ![]() Czy może któraś z was wie, gdzie można dostać, kupić próbki tych podkładów i w ogóle jakieś próbki podkładów? Bo niestety moje kupowanie w ciemno często kończy się wyrzuceniem kilkunastu zł ![]()
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z tych jasnych jest jeszcze C1- taki w różowej tonacji) http://www.allegro.pl/item912993982_...ose_ivory.htmli N1 - neutralny http://www.allegro.pl/item922173078_..._n1_ivory.html Mam nadzieję, że pomogłam z próbką W1 się nie spotkałam i bardzo bardzo proszę inf. jeśli ktoś znajdzie
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
BAN stały
|
Zdecydowanie nie polecam TrueMatcha! Jest jak jakaś...politura. Na mojej twarzy nie krył ani trochę za to wyglądał po pół godziny jakbym się smarowała olejem, a przy tym fatalnie podkreślał suche skorki, nawet takie o których istnieniu nie miałam nigdy wcześniej pojęcia. W11 to rzeczywiście idealny odcień dla każdego bledziocha o żółtych tonach, ale niestety kolor to za mało. Wystawiłam na allegro, ale nikt nie chciał się skusić i poszedł do kosza.
Ze swojej strony polecam Colorstaya, tylko, że kupiony w sklepie okazuje się masakrycznie drogą imprezą. Warto zamówić go na Allegro, a w sklepie tylko dobrać odcień. Nie ciemniejszy! Podkładem nie przyciemnia się twarzy! Jeśli wybierzesz za ciemny, postarzysz się i będziesz wyglądała jak w masce. Będzie odróżniał się od szyi i dłoni i staniesz się powodem wesołości wielu ludzi na ulicy Podkład dobierz do koloru twarzy tak, żeby się w nią wtapiał, ewentualnie do koloru szyi (jeśli masz dużo przebarwień, podrażnioną cerę etc.) Przy aplikacji dokładnie rozsmaruj na linii żuchwy, żeby się nie odcinał, zaś żeby nie wyglądać blado zaopatrz się w róż (bądź brązer) i nakładaj go na policzki (plus ewentualnie troszeczkę pod łuki brwiowe), ale koniecznie oszczędnie i w dziennym świetle, żeby uniknąć efektu ruskiej lali. Zanim cokolwiek kupisz sprawdź recenzje kosmetyków w KWC. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
#13 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
poczytaj na kwc moze akorat ci sie psodoba
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:01.

Ale warto zobaczyc
kosztuje bardzo malutko
( pomocy!