![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Prezerwatywy kontra Ksiądz
Moja córka dzisiaj powyprzedzała mi, że ksiądz na lekcji Religi powyprzedzał klasie ze prezerwatywy są nie skuteczne ponieważ mają otworki większe od plemników i cząsteczek wirusów typu HIV. Mówiąc szczerze nie wedzałam czy sie śmiać czy płakać. Wciskać takie głupoty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Prezerwatywy kontra Ksiądz
szczerze mówiąc też coś o tych mikroporach czytałam, ale zaraz była dalsza część mówiąca o tym, że to nie ma większego znaczenia co do skuteczności prezerwatyw i dla własnego bezpieczeństwa powinno się ich używać jeśli nie mamy stałego partnera/ nie planujemy ciąży...
a ważdym razie to nie jedyne perełki jakie można usłyszeć na lekcjach religii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Ferie c.d.
![]()
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
A co to znaczy "powyprzedzać" ?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
A myślałam, że tylko ja miałam takiego katechetę... Nie wiem jaki mają w tym cel - zniechęcić do seksu czy do antykoncepcji? Pewnie do jednego i drugiego, ale generalnie taki sposób może przynieść tylko chaos w głowie młodych ludzi - no i niechciane ciąże nastolatek. Pranie mózgu.. Na szczęście w liceum udało mi się namówić rodziców na to, żeby nie wyrazili zgody na to, żebym chodziła na lekcje religii. Chodziłam na etykę, a poglądy religijne ( nie jestem anty) ukształtowała mi rodzina i życie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Skoro to takie gupoty to dlaczego niekt nie interweniuje w tej sprawie ?dlaczego zadne dokształcone dziecko się nie odezwało ?
a co ma ksiądz powiedziec dzieciakom ?ze gumki sa ok ,przeciez kosciol tego nie popiera wię cłapie się roznych głupot. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
A może oni się wyprzedzali w jakimś wyścigu podczas którego gadali o gumkach xD
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Przez te wszystkie głupoty co w mojej klasie najpierw zakonnica a potem ksiądz wygadywali mam traumę.
Te ciągłe pokazywania zdjęć martwych płodów i rysowania otworków w prezerwatywach. W zeszłe wakacje w tramwaju usłyszałam także od zakonnicy że żaden facet mnie nie będzie szanował gdyż wyglądam jak nierządnica ( było 30 stopni ciepła a ja miałam klapki, krótkie spodnie i koszulkę na ramiączkach) I dziwić się, że ludzie odchodzą z kościoła. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Taa...jasne.
Tyle, że w mig "przychodzą" jak mają jakiś interes typu chrzest, ślub. Ciekawa jestem, czy po takich doświadczeniach, jakie masz, sama poślesz własne dziecko na lekcje religii. I jakoś dziwinie obstawiam, że zapewne tak. Marudzić łatwo, ale być konsekwentnym, to już trudniej. Z góry przepraszam, jeżeli źle zakładam, ale dość mam marudzenia i wyzywania na księży, a potem pokornego płaszczenia się przed nimi, jak się ślubu i chrzcin chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Wypisać dziecko z religii.
Ja miałam że prezerwatywy przyczyniają się do raka macicy bo zwiększają ciśnienie w pochwie lol, oczywiście to że gumki są dziurawe i spokojnie przepuszczą nawet pięciozłotówkę też opowiadali nam...
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
ślub nie wiem czy wezmę kościelny, o ile kiedyś wezmę bo poki co nie mam z kim. a z chrztem to wiadomo jak jest. jakby się mocno zastanowić to by się okazało że 90% ludzi chrzci dzieci bo tak wypada, bo co ludzie powiedzą, bo się sprzyda itp
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko zastanawia mnie narodowe narzekanie na księży, a potem bieganie do nich po sakramenty i brak odwagi, żeby nie posłać dziecko na religię. Jak głosi ludowe przysłowie, pokorne ciele dwie matki ssie. Ale ja takim "cielęciem" za bardzo nie chcę być. Chociaż ja na księży to specjalnie nie narzekam, zwisa mi i powiewa czy ksiądz ma kochankę. Denerwują mnie głównie bzdety na tematy in vitro wypowiadane przez arcybiskupów. Co do prezerwatyw, to przecież wiadomo, że w naszym kraju nie ma lepszych ginekologów niż księża ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
vixen, mnie do białej gorączki i szewskiej pasji doprowadza księżowskie "znanie się" na wszystkim, od medycyny począwszy a na sprawach zawodowych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Rozsądny człowiek umie myśleć samodzielnie i nieproszone rady księdza nie są mu do niczego potrzebne.
A że większość społeczeństwa nie umie i ktoś im musi mówić, co robić, a czego nie, to już inna kwestia. Na tym zbudowana jest potęga kościoła. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Zawsze jak gdzieś słyszę o tych plemnikach przedostających sie przez 'pory' w prezerwatywach to zastanawia mnie jedno - czy żaden z tych mędrców nie wie, że po nalaniu do prezerwatywy wody jakoś nie ucieka ona 'wszystkimi porami'?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Katechetka która uczyła religii moją klasę (jestem ateistką i wypisuję się zawsze z religii, ale i tak czasem na nią przychodzę
![]() -plemniki mogą leżeć w drogach rodnych kobiety nawet 2 miesiące, zanim zapłodnią kom. jajową ![]() -(na tej samej lekcji) dziecko jest poczęte i czuje ból fizyczny i psychiczny już w pierwszych sekundach po stosunku seksualnym ![]() -producenci prezerwatyw i innych "zbożnych środków zniszczenia jeszcze nie poczętego dziecka" sieją propagandę, żeby mieć większe zyski, najskuteczniejsza jest metoda termiczna, wbrew zakłąmanym badaniom ![]() -usuwanie ciąży polega na wyrywaniu rączek i nóżek dziecka ![]()
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
kto odchodzi ? znasz kogos?
bo ja nie . jak trwoga to do boga lub księdza po slub na naukach księza opowiadaja bzdury a dziewczyny które tutaj na forum mądrzejsze sa od encyklopedi ,tam na naukach buzia na kłodek ,slodki usmiech i siedzi i słucha ,przytakując a potem sciaga wykres cyklu z neta i kłamie ze to jej i ze stosuje Nmpr. Ot tak wygląda polska wiara. A potem chciny bo co babcia powie ,bo dziecko bedzie szykanowane a potem komunia i postaw sie a zastaw i w płaci cięzkie pienaidze dla prezent dla księdza i katechetki ,którzy jakby ktos nie zauwazyl wykonuja swoją pracę,dostajesz za swoja pracę prezenty ? Nie raz uslyszałam od doroslych,wykszałoconych kobiet,matek dzieciom ,że podziwiaja moja "odwagę" ,ze moje dziecko nie chodzi na relgie i nie poszlo do komuni ,bo one nie wierzą w kosciol no ale taka tradycja i to jakos tak nie wypada. A jedna to wiesza takie psy na ksiedzu udzielajacym jej dziecku komuni ,przed komunia non stop sie z nim kłocila,puszczala jakies opowiasci o kochankach itp ,pytam po co takie cyrki ? no bo tesciowa jest jakąs znana osoba i jak by to wyglądalo ? żal. dzieci przede wszystkim. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
grozi wypollizowaniem
|
wyznać po cichu, powiedzieć z zazenowaniem...coś takiego..ktoś już to tłumaczył na początku
edit-albo i nie, bo teraz nie moge znależć...
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2010-02-15 o 09:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Ja rozumiem - religia religią, ale nie potrafię stwierdzić po co katecheci czy księża kładą dzieciom i młodzieży takie pseudonaukowe pierdoły do głów, które nijak się mają do prawdy? Bo chyba sami w to wierzą...w przeciwnym razie kłamaliby i wciskali kity, a to grzech chyba
![]() No w każdym razie - oto Cejrowski pokazuje pory w prezerwatywach ![]() http://www.joemonster.org/filmy/2195...ny_za_plemnika
![]() |
#26 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
To było napisane w wątku o niedorzecznościach z dopiskiem <żarcik> ;p
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A właśnie, chrzicmy bo co babcia powie a potem tak całe zycie, babcia się pyta czy się mówi paciorek, czy chodzi do kościółka i mówi że się do piekła pójdzie. pewnie że żal dzieci,że się je straszy piekłem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
przede wszytskim żal ,że się je wychowuje w hipokryzji i kłamstwie a rodzice nie maja swojego zdania a jeśli maja to sie boje je wyrazać i potem takie kwiatki wychodza na lekcji religii ,gdyby nauczyciel od matmy powiedzial dziecku ,że 2 *2 jest 100 to zaraz byłaby awantura ale ksiedzu takie kłamastwa i bujdy uchodza płazem,przymyka sie oko na ich wypowiedzi i wyskoki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
e tam
![]() na szczescie sa tez normalni ksieza/zakonnice, z ktorymi da sie pogadac jak z czlowiekiem. to tak, jakbym powiedziala, ze nie lubie wszystkich zwierzat, bo zetknelam sie z kilkoma rozwydrzonymi kurami czy z czyms ![]() oczywiscie bywaje takie sytuacje, ze ktos jest wrecz osaczony przez roznych tego typu dziwnych ludzi, to juz oczywiscie sprawa inaczej sie ma ![]() ![]() Edytowane przez Kocham_Luline Czas edycji: 2010-02-15 o 19:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:34.