|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Co ja najlepszego zrobiłam !? Czyli jak zabiłam swoje włosy.![]()
Studia ! Nie ma mnie na wizażu ! Edytowane przez Maamba Czas edycji: 2010-03-31 o 14:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Co ja najlepszego zrobiłam !? Czyli jak zabiłam swoje włosy.
Ja też miałam taką sytuację - postanowiłam ufarbować sobie włosy na ciemniejszy kolor lekko je przyciemnić a wyszły tak czarne jak smoła
![]() Potem je tarłam wszystkim żeby zeszło ale nic i niestety chodziłam w takich. Potem miałam okropny odrost i postanowiłam użyć szamponetki - znowu wyszło czarno a szamponetka - NIE ZESZŁA. Tak zostałam brunetką na stałe ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Największa głupotą jaką do tej pory zrobiłam to wieloletnie farbowanie jasnobrązowych włosów na czarno, ostatnie cztery lata mieszanką henny z chemią- fryzjer walczył z tym 6 godzin i ostatecznie mam ciemny kasztan pomieszany z ciemnym brązem + plus połowa włosów została obcięta.
Nie wiem ile jeszcze wizyt mnie czeka aż włosy będą jasne, bo marzy mi się ciemny blond z jasnymi refleksami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
największym błędem było oczywiście kilkakrotne rozjaśnianie, po czym miałam TRAGICZNE włosy, ale na szczęście już tego nie praktykuję, tzn. rozjaśniania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ps. ja z 5 lat temu z włosów w kolorze platyny a'la Marlin Monroe ufarbowałam się na czerń Palette :/ a to był dopiero szok kudły były piękne całe lśniły czernią i połyskiem ale cóż z tego bo ja wyglądałam w nich jak śmierć na chorągwi z mą białą cerą :/ wyruszyłam na miasto w tym "nowym straszebnym image" tam ludzie śmiali się ze mne na przystankach i gapili, mówili:"ona chyba ma anemię"...Odbarwiałam te włosy 3 kolejne dni! jak kros wracała do domu to ja miałam ręcznik na głowie i mówiłam że trzymam odzywkę na głowie... wszysko dlatego że on nie wiedzieli że zafarbowałam włosy na czarno ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dżyzys
![]() Moją największą głupotą było farbowanie włosów praktycznie od 14. roku życia i na początku jeszcze jakoś się powstrzymywałam --> szamponetki z Marionu i te sprawy, kolor się zmywał jako tako. Ale potem postanowiłam, że walnę sobie na czaszce popielaty brąz i tak jak większości oczywiście wyszedł CZARNY... Teraz mam 19 i wciąż czerń na głowie ale postanowiłam zapuścić naturalne bo w tym momencie moje farbowane są w opłakanym stanie. Na dniach będę musiała iść do fryzjera bo już nie mogę na nie patrzeć! Są suche, zmęczone farbowaniem, porozdwajane. A jakieś dwa lata temu postanowiłam, że zrobię sobie na całej długości czerwone ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Fajny wątek
![]() Ja jak miałam 12 lat to potraktowałam sie szamponetką PALETTE ![]() ![]() Kiedyś też na włosy ciemny blond z jasnymi pasemkami nałożyłam szaponetke PALETTE tak znowu ;D Granatowa czerń!! Moje włosy były granatowo niebieskie!! Szorowałam głowe kilka razy na dzień i naszczescie zeszło z tym że najpierw zrobiły sie zielone ![]() Ale najbardziej zmaltretowałam je jak chciałam mieć platyne na włosach... Nałożyłam rozjaśniacz z 12% wodą na godzine!! ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
![]()
Studia ! Nie ma mnie na wizażu ! Edytowane przez Maamba Czas edycji: 2010-03-31 o 14:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Palette ma chyba najbardziej upierdliwe farby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
moim naturalnym kolorem jest ciemny blond. w wieku 13 lat zaczełam rozjaśniać przez 3 lata rozjaśniania włosy nie były w ogóle zniszczone. sama sie dziwie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Miałam piekne, grube włosy. Kolor średni blond z domieszką jaśniejszego.
Mama zawsze sie farbowała więc i ja chciałam. Ok nic radykalnego tylko pasemka. Potem juz sama się farbowałam. Miałam z 14 lat i kupiłam farbę niebiesko czarną ![]() Reakcja ludzi była jednoznaczna. TRAGEDIA Ciotka zaprowadziła mnie do fryzjera i z włosów do biustu zostały mi 3 cm włoski. Myślałam, że umre. Przeżyłam w ciągu roku miałam do ramion i postanowiłam, że będe mieć blond. Efekt? Piękne zachodzące słońce. Uznałam, że to nie to i poleciałam to płukanke. Zadowolona patrze w lustro a tu co? FIOLETOWE jak opakowanie z ibupromu. Załamana chodziłam do szkoły i błagałam Boga o to żeby wypadły. Teraz już nie eksperymentuje tanimi farbami i zostałam przy profesjonalnych ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
1.Ufarbowalam wlosy farba loreala metaliczny blond. Wlasne wlosy ma ciemne wiec na odrostach zrboily sie pomaranczowe a tam gdzie wczesniej mialam balejaz siwe! Zrobilam to przed dlugim weekendemi przez 3 dni musialam chodzic w czapce.
2. Ufarbowalam na ciemno i skrocilam do ucha dlugie blond wlosy. Wygladalam jak idz stad i nie wracaj .
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
wy chociaż coś z tymi włosami faktycznie robiłyście, przez te koloryzacje... a co ja mam powiedzieć, jeden w życiu balejaż dobrych kilka lat temu, jedna trwała (wyjątkowo dobrze ją zniosły o dziwo!)
a jak ostatnio oglądałam swoje własne zdjęcia z dzieciństwa i widziałam te piękne, długie, błyszczące i niesamowicie gęste włosy... masakra... zestawione z moimi aktualnymi piórkami, wyjątkowo cienkimi i delikatnymi... tak delikatnymi, że nawet przeczesanie palcami pozbawia mnie kilku włosów... i nawet nie wiem gdzie to się podziało, te włosy ![]() a tu tyle sposobów na piękne włosy, że nawet nie wiem w co ręce włożyć ![]() no, to się wyżaliłam przynajmniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Mam ten sam problem. Nawet nie wiem od czego zacząć tę pielęgnację więc postanowiłam, że najgorsze na początek a potem będzie już tylko lepiej --> w sobotę idę do fryzjerki i z włosów do połowy pleców ciacham się na krócej niż do ramion. Potem mam zamiar stosować kosmetyki Aubrey Organics/Pat&Rub/Body Shop - wszystkie są oparte na naturalnych składnikach i pełne różniastych olejków, wyciągów, itp, itd. Naczytałam się wczoraj o składach kosmetyków do włosów(ofc na wizażu) i to jest chyba jedyna rada - przerzucić się na naturę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Przepraszam wiem ze dla was to trauma ale usmiałam sie jak na zadnym watku
![]() ![]() Bo zrobilam kiedys to samo człowiek to dłupi jest ![]() Miałam 13 lat i zrobilam sobie kilka pasemek blond...wlosy miałam ladne chociaz odzywki stosowałam od swieta... ![]() ![]() Po roku zachciało mi sie czarnego z moich pieknych wlosów w kolorze ciemnego blondu miałam kruczoczarno-granatowe wlosy do 24 myc z pallet jak sie domyslacie kolor trzymał sie duuuuzo dłuzej niz 24 wakacyjne mycia ![]() ![]() ![]() Po tym czarnym eksperymencie i milosnych zawirowaniach postanowiłam chlopakowi zrobic na zlosc i przefarbowac sie na blond myslenie 15 latki ![]() ![]() Na ten rozjasniacz pozniej szedl braz i zrobilam pasemka tez rozjasniaczem jakos wygladało miałam pol glowy blond poł braz ![]() Wszyscy pytali czy obcielam wlosy a mi sie tak polamały ![]() ![]() W wieku 16 lat czyli liceum zmądrzałam przefarbowałam sie znowu na czarno ... ![]() A pozniej było tylko lepiej poznałam wizaz i na szczescie nie znecam sie juz na wlosami dbam o nie i widze ze mam duzo lepsze niz miałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
z tym przefarbowaniem się z blondu na czarny to też kiedyś w wieku 17 lat, gdy się przefarbowałam (z naturalnego ciepłego miodowego blondu), to reakcja znajomych była taka -->
![]() wrzucam moje nieudane rozjaśnianie, kondycja włosów pozostawiała wiele do życzenia, mam nadzieję, że już nigdy tego nie zrobię, tragedia, nie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
no może ja też się pochwale moimi sukcesamie
![]() ![]() ![]() ![]() dlatego wybrałam się do fryzjerki żeby mi pomogła wrócić do blondu. A ta ****a ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
1. w okresie liceum codzienne prostowanie prostownicą rozjasnionych na blond włosów
![]() 2. poźniej pofarbowanie ich na hebanową czerń ![]() Do tej pory borykam się z konsekwencjami wyżej wymienionych czynów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
![]()
Studia ! Nie ma mnie na wizażu ! Edytowane przez Maamba Czas edycji: 2010-03-31 o 17:46 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
były sianowate. fajnie, że to było 2 lata temu, zdążyły juz odrosnąć, a tamte ścięłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
tak to czytam, to sie zastanawiam dlaczego moje włosy przetrzymuja bez zmianto co Wam sprawialo problemy...
![]() ![]()
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Oj ja też popełniłam wielki błąd związany z farbowaniem
![]() ![]() Wydawało mi się że czarny będzie mi świetnie pasował do mojej średnio ciemnej karnacji i brązowych oczu, ale niestety ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fajnie że jest taki wątek ![]() ![]()
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
A mi się przypomniał jeszcze jeden grzech :P
Otóż będąc w 6 klasie podstawówki czy nawet w 5 dostałam prostownico -karabownice wiecie taką z blaszkami :P Żadna koleżanka jeszcze nie miała prostownicy wiec niemalże codziennie katowałam moje włosy nią mimo że wcale nie były kręcone. Później zaopatrzyłam się w ceramiczną i już codziennie prostowałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Moje problemy z włosami zaczęły się w listopadzie, kiedy wymyśliłam, że zetnę długie do połowy pleców, kręcone, kasztanowe włosy :/ Ze niby miałabym wyglądać jakoś poważniej, bardziej kobieco i sexy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Ja pamiętam, że jak miałam 12-13 lat wymarzyłam sobie rudy.
Zawsze straszie marzyłam o taki włosach, więc postanowiłam moje nigdy nie farbowane włosy (ciemny blond) potrakować rudą szamponetką. Przyznam, że efekty były całkiem niezłe, bo moje włosy zmieniły odcień na cieplejszy i miały po tym ładne, rudawe refleksy. Oczywiście ja stwierdziłam, że to prawda, wyglądam fajnie, ale ja chciałam być ruda ![]() Więc pofarbowałam się jeszcze trzykrotnie, też szamponetkami. Efekt? Miałam a głowie marchewkę, w której wyglądałam strasznie. Najgorsze było to, ze nie mogłam się jej pozbyć - trzykrotnie farbowałam włosy na ciemny brąz, ponieważ zawsze, na słońcu "wychodził" ten cholerny rudy ![]() ![]()
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
No to widzę że popełniałam takie same błędy jak niektóre dziewczyny, więc tak:
1 moje pierwsze farbowanie wieku 14l kupiłam szamponetkę Palette kasztan nie trudno się domyślic że zrobiłam się na rudo i za nic nie chiało się zmyc ![]() 2 Wymyśliłam sobie że zrobie się na blond kupiłam jakiś najmocniejszy rozjaśniacz i koleżanka nałożyła mi na włosy- wyszło paskudne żółte siano dobrze że wakacje były ![]() 3 Następnie miałam pasemka no i że już był spory odrost a pojawiły się farby do ciemnych włosów to głupia kupiłam efekt: odrost był żółty reszta normalna więc następnego dnia poszła w ruch normalna farba popielaty blond ![]() 4Postanowiłam wrócic do naturalnego odcienia więc kupiłam londę w odcieniu jasny brąz a wyszły kruczo czarne ![]() Teraz dzięki wizażowi moje włosy wracają do formy i naturalnego odcienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:54.