|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesuj± siê stylizacj± fryzur oraz stylingiem. Chcesz pog³êbiæ swoj± wiedzê, podzieliæ siê do¶wiadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 46
|
Fantastyczne w³osy Martyny Wojciechowskiej
S³uchajcie widzi±³am na ¿ywo Martynê WOjciechowsk± i jestem oszo³omiona jej w³osami. Ma je rozja¶niane na blond z wyra¼nym jakby odrostem, ale ma piêkne d³ugie te w³osy, i delikatnie krêcone, ³adnie uniesione. Ja te¿ tak chce!!!! jak ona to robi - znaczy sie na pewno robi± to fryzjerzy. Ja mam cienkie delikatne w³osy, raczej sypkie i trudne do u³o¿enia, ostanio te¿ kruche, d³ugie do ramion i równe. Czy da radê zrobiæ tak± fryzurê, czy mo¿na zrobiæ takie delikatne loki i unie¶æ w³osy u nasady sam± stylizacj±, czy mo¿na zrobiæ co¶ a'la trwa³a. Ja chce takie w³osy, chocia¿ trochê podobne.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 10
|
Dot.: Fantastyczne w³osy Martyny Wojciechowskiej
wystarczy dobry m±dry fryzjer
który w odpowiednie sposób rozja¶ni Ci w³osy i dobre profesjonalne kosmetyki fryzjerskie |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
No dziêkujê bardzo za radê w stylu jestem chora - trzeba znale¶æ dobrego lekarza. Pad³am ju¿ wileokrotnie ofiar± przeró¿nych fryzjerów niby dobrych niby markowych bla bl bla. Pisze na forum by od innych ludzi, fryzjerów itp dowiedezieæ sie czego¶ teoretycznie. jakie kosmetyki, jakie sa mo¿liwo¶ci by móc fryzjera weryfikowaæ. Sama wiem tyle ¿e jak pójdê i powiem ze chcê takie w³osy to w 90% bêdê mia³a tonê lakieru do w³osów na g³owie, a tu chodzi by osi±gaæ taki efekt d³ugotrwale, czym zwiêkszac objêto¶æ, czym poprawiaæ kondycjê w³osa, jakie to jest rodzaj ¶ciêcia, na co zwóciæ uwagê, jakie sa mo¿liwe zabiegi. ja do tej pory w u fryzjera w³osy albo ¶cina³am albo farbowa³am ( o zgrozo). nie wiem czy s± jakies inne zabiegi, a kazdy fryzjer bêdzie chcia³ wcisn±æ swoje. Po to pisze na forum by siê zorientowaæ, wiêc prosze o konkretne porady.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 530
|
Ja tam zgadzam siê z rad± powy¿ej, uwa¿am ¿e jest trafiona i z³osliwo¶ci nie s± potrzebne.
Martyna mo¿e mia³a zabieg zwany styllingiem, który unosi w³osy, daje im objêto¶. Poza tym kosmetyki z keratyna mog± je pogrubic. A z rozjasnianem- tylko dobry fryzjer.
¶wiat dzieli siê na dwie po³owy, w jednej z nich jest nie do ¿ycia, w drugiej nie do wytrzymania. "Piêkni dwudziestoletni" Fat burning: start:51,5 kg brzuch:70 cm. cel: brzuch 60 cm. waga?mo¿e pozostaæ ![]() |
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Szkoda wloskow na trwale, lepiej zainwestowac w kosmetyki a naprawde efekt da sie osignac. Polowa sukcesu twki w dobrze scietych wlosach, bo wtedy to zdecydowanie ulatwia nam stylizowanie - modelowanie.
Ja do odbicia wloskow u nasady uzywam: http://allegro.pl/item912779998_l_or...y.html#gallery oddzielam pasemka i psikam przy samej glowie, troszke wklepuje we wloski i wyciagam na szczotke. Duzym ulatwieniem jest suszarko - lokowka, ktora naprawde bardzo fajnie modeluje wloski, jednoczesnie suszac ![]() A Martyny fryzura to nic innego jak wyciaganie na szczotke z odpowiednim trzymaniem szczotki i kierowaniem strumienia powietrza A jesli chodzi o ciecie to ma je dobrze wycieniowane Kolor nie doradze bo ne mialam tej przyjemnosci widziec jej ne zywo :P
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
O i jest konkret.
Co¶ wiêcej o tym stylingu? Szukam tez preparatu na zwiêkszenie objêto¶ci, który po pierwsze dzia³a a po drugie nie matowi w³osów. mam fajn± piankê na objêto¶æ z welli, dzia³a super, ale w³osy s± matowe po niej. |
|
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 530
|
Stylling to zabieg podobny do trwa³ej, po którym w³osy s± odbite od skóry g³owy i lepiej siê uk³adaj±, kosztuje ok 40-60 z³, nie niszczy tak jak tradycyjna trwa³a, utrzymuje siê kilka tygodni( ale to w zasadzie te¿ zale¿y od w³osów), nie trzeba siê tyle mêczyæ z uk³adaniem. Jak chcesz wiêcej informacji, to poszukaj u wuja google/na wiza¿u
¶wiat dzieli siê na dwie po³owy, w jednej z nich jest nie do ¿ycia, w drugiej nie do wytrzymania. "Piêkni dwudziestoletni" Fat burning: start:51,5 kg brzuch:70 cm. cel: brzuch 60 cm. waga?mo¿e pozostaæ ![]() |
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.

A jesli chodzi o ciecie to ma je dobrze wycieniowane