|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
pomocy :/
Mam problem z moim laptopem. Miałam tu już wgrane np. takie programy jak: Windows Media Player i Media Center.
I oba teraz nie działają tak, jak należy. W Media Center w ogóle nie chcą się odtwarzać filmy, a Media Player odtwarza je, tylko że obraz się zacina, przeskakuje ... ![]() Wcześniej działały dobrze, a teraz nie wiem co się z nimi stało. Może wiecie jak mogę to naprawić? Co zrobić? |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: pomocy :/
Wykasuj i wgraj All playera
Chudniemy! ![]() ponad 80...........60 CIUSZKI https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=407502 Moje WISH https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post17368603KOSMETYKI https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=409581 |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
albo BESTplayera
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
Masz antywirusa? Zaczęłabym od przeskanowania dysków.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Mam antywirusa.
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Przeskanuj dysk/i, przeinstaluj WMP, ew. nowszą wersję wgraj. Jeśli dalej nie będzie działać to zostaw, zainstaluj sobie inny program, dobre są: Subedit, Allplayer, Bestplayer
|
|
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
sciagnij... antywirus
lub inny program do otwarzania
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
zainstaluj sobie kodeki
Edytowane przez mel89 Czas edycji: 2010-02-28 o 23:32 |
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Ej, szkoda główki na walenie w mur ;p Na prawdę dużo jest osób, które nie wiedzą o takich rzeczach ;p
|
|
|
|
#10 |
|
Wtajemniczenie
|
Skoro działały dobrze, to pewnie nie jest problem kodeków.
Mi, jak się sypały programy, trafiały się wirusy - w tym Virut, lokujący się w System Volume Information i infekujący pliki wykonawcze. Koszmar. Jedynym skutecznym lekarstwem na to jest format wszystkiego, ew. można się chrzanić z Kasperskym - i w międzyczasie modlić, by wirus nie zaatakował silnika. |
|
|
|
|
#11 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam na dwóch komputerach avasta, darmową wersję, i od trzech lat nie miałam problemów z komputerem - jeśli wyłapie wirusa, automatycznie przesuwa go w kwarantannę albo usuwa bez szkody dla plików.
A do filmów używam Cinema Player, bez zbędnych bajerów, działa fajnie. No i kodeki
Edytowane przez larva Czas edycji: 2010-03-01 o 11:41 |
|
|
|
|
#12 |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
ALBO zainstaluj sobie jakąś wersję Linuxa, gdzie od razu masz kilka programów i kodeków do odtwarzania. Zdecydowanie mniej zabawy
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Mam kodeki. Teraz mi się wydaje, że to sprawka karty graficznej, bo ostatnio coś braciszek mi poprzestawiał i chyba zmienił mi kartę graficzną na starszą (jakaś z 2006 roku) a wcześniej pamiętam, że miałam nowszą. I teraz nawet nie mogę ustawić wygaszacza ekranu, bo mi wyskakuje, że wymaga on nowszej karty video lub jest niezgodny z akcelatorem Direct3D.
Kurczę już mu więcej nie pożyczę laptopa.
|
|
|
|
|
#14 |
|
Wtajemniczenie
|
Zmienił kartę graficzną?
![]() Wobec tego potrzebujesz sterowników do niej. A najlepiej to weź go za fraki i niech naprawia. |
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Możesz spróbować "przywracania systemu". Bo zmienić kartę graficzną w laptopie to nie jest takie "hop siup". To nie stacjonarny komputer. Może po prostu sa pozmieniane jakieś ustawienia, czy coś innego zainstalowane lub odinstalowane. W menu start->wszystkie programy->akcesoria->narzędzia systemowe jest przywracanie systemu. Spróbuj najpierw tego, czasem może się coś poprzestawiać i to może go przywrócić do życia.
. Kodeki też mogły zostać usunięte lub zmodyfikowane. Przy "starszej" karcie graficznej nie powinno być problemów z odtwarzaniem filmów. Co najwyżej mogą być problemy z grami nowszymi ale nie z filmami.
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Już wszystko przywróciłam do stanu pierwotnego. Dzięki
|
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
To dobrze że się udało. A co w końcu było nietak i co pomogło? Może innym się przyda na przyszłość
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.