![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
włosy do pasa - out!
Dziewczyny, proszę o radę
![]() Zacznę od tego, że od bardzooo dawna myślę o nowej fryzurze. Jednym z powodów jest również fakt, że w tych prostych grzecznych długich włosach po prostu wyglądam młodo, w pracy nikt nie chce mi wierzyć, że mam dziecko ![]() Od zawsze(!!!!) miałam długie włosy i bardzo grzeczną prosta ułożoną fryzurkę. Teraz jednak chce choć troszkę poszaleć (nie ukrywam, że w sobie ogromnie obawiam się o wygląd w "nowych" włosach). Myślałam o bob'ie, na rihanie ta fruzya mnie po prostu użekła! Tylko oczywiscie rodzą się pytania, czy taka fryzura jest do ułożenia w domowych warunkach? Czy aby nie oklapnie mi i będę wyglądać jak....po prostu źle. Czy będzie pasować do mojej twarzy? Jak widać jest okrągła.. Dodam, że mam proste włosty, choć i tak pojedynie pasma zawsze prostuję, a i nie są gęste (juz nie ![]() Obecnie (jak widać na pierwszych dwóch zdjęciach) włosy sięgają mi prawie do pasa i od jakiegoś czasu już nie rosną, gdyż są na prawdę w słabej kondycji (o ty prostownico niedobra!!). Dodam, że na zdjęciach nie mam żadnego makijażu. Koloru włosów raczej nie chcę zmieniać,(nigdy nie farbowałam włosów ![]() Proszę o porady i własne sugestie na temat "nowej" fryzury.
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: włosy do pasa - out!
Powiem Ci szczerze, że mi się podobają długie wlosy.... Sama zapuszczam i chciałabym mieć tak dlugie jak masz Ty
![]() ![]() powinnaś się cieszyć, że młodo wyglądasz ![]() ![]() ![]() Fryzura Rihianny jest świetna, ale wydaje mi się, że ona ma kupę żelu, lakieru itd... ale z drugiej strony myslę, że jeśli ma się tak ścięte wlosy to niekoniecznie trzeba siedzieć godzinami nad wymodelowaniem jej. Moja koleżanka obcięła sobie taką fryzure i wygląda bombowo- a nie modeluje ich. A Ty jeżeli masz proste włosy, to myślę, że będą się same dobrze układały.... No ale mi jednak szkoda by było takich długich wlosków i obstawałabym za podcieciem i ewentualnym mocnym wycieniowaniem ich ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Włoski faktycznie lepiej by było podciąć chociaż parę cm, ale lepiej na prosto, by zyskać na objętości (po wycieniowaniu może powstać efekt kilku piórek na krzyż). Bob to dosyć radykalne rozwiązanie. Ja lubię długie włosy i nie będę Cię namawiać, żebyś obcięła włosy, chociaż to fajnie spróbować ponosić krótszą fryzurkę.
A co do młodego wyglądu- chyba lepiej, jak Ci dają mniej lat, niż faktycznie posiadasz, niż, jakby Cię uważali za starszą, niż jesteś. Piszesz, że prostujesz- a mogłabyś wstawić zdjęcie z niewyprostowanymi włosami? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
przepraszam za off ale... nie mogę się doczekać kiedy moje będą takie długie
![]()
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Dodaję fotkę w włosach niewyprostowanych, choć włosy dodatkowy pofalowały się, bo były świeżo umyte, a na dworze hulał wiatr.
Co do wcześniejszych wpisów, to na pewno nie chcę cieniować włosów, bo wtedy musiałbym prostować włosy po całej długości. A i tak jak mówicie na pewno pierwszym krokiem będzie podcięcie ok.10cm, a wkrótce po tym pójdę na całość ![]() ![]() p.s nie zwracajcie uwagi na moją twarz ![]()
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Fakt, w życiu bym nie powiedziała że masz dziecko
![]() Ja uwielbiam długie włosy, toteż zabraniam scinać na krótkiego boba! ![]() Chyba że na boba w wersji maksi ![]() Ja bym podcięła z 10 cm i lekko wycieniowała. Dobry fryzjer wycieniuje tak włosy, że bedą optycznie wydawac się gęstsze ![]() Edytowane przez malachite Czas edycji: 2010-03-03 o 22:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ehh... wyglądasz naprawdę super. Wiem, ze to ciężka decyzja, bo można później strasznie żałować, że się ścięło włosy (a w tym wieku to już naprawdę ciężko zapuścić takie długie), no ale, z innej strony, jest sporo dziewczyn, które z krótkimi włosami czują się lepiej. My tutaj możemy Ci doradzać, ale to i tak Ty musisz podjąć tę decyzję i to Ty będziesz się później oglądała w lustrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ale masz śliczne włosy! Podetnij trochę, ale na prosto, jak radzą dziewczyny, zyskasz nowy wygląd, włosy jeszcze odzyją. Jak podetniesz z tyłu na tak krótko jak rihanna, na pewno poczujesz się łyso, ale tez stracisz dużo wdzięku, masz inne proporcje twarzy niż ta piosenkarka.
A czy dziecko musi od razu postarzac? Ja urodziłam synka mając 27 lat, teraz mam 29 a każdy mi daje 23-24 w makijazu, bez mniej. Jestes szczuplutka, zadbana, to wygladasz młodziutko ![]() edit: albo faktycznie nie masz więcej niż 23 lata
Włosy ![]() Edytowane przez mysia m Czas edycji: 2010-03-04 o 08:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
wygladasz strasznie mlodziutko
moze zamiast odrazu sie tak krotko scinac to zrob to stopniowo? skroc wlosy do polowy plecow pocieniuj od takiej dlugosc zebys poznije mogla w razie czego zrobic to swoja krotka fryzurke ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
3 i 4 zdjęcie - bardzo ładna fryzurka, ale ja bym się chyba nie odważyła na takie krótkie. Może dlatego że sama zapuszczam, a takie włosy jak Ty masz obecnie są moim marzeniem
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
moze sprobuj na poczatek podciac wlosy, np. do zapiecia stanika, zobacz jak sie bedziesz czula w krotszych wlosach... pozniej najwyzej dalej bedziesz obcinac
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Twoje niewyprostowane włosy są śliczne, na twoim miejscu obcięłabym tylko 15-20 cm końcówek i wycieniowała. Jeśli bardzo chcesz zmiany to może jeszcze lekka grzywka na bok?
Nie rozumiem dlaczego używasz prostownicy, przecież twoje włosy są naturalnie proste, wyprostowane są przylizane i wyglądają jakby ich było o połowę mniej. Dużo dziewczyn tak robi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
A ja myślę, że skoro masz takie długie włosy a marzysz o bobie to może wybrałabyś fryzurkę w stylu emo? Bob+długie? Myślę, że to dobre rozwiązanie. I nie dziwię Ci się, że chcesz coś zmienić skoro masz od zawsze takie długie włoski
![]() ![]() ![]()
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
A ja bym Ci zaproponował włosy wycieniować, końcówki podciąć, zrobić grzywkę, kolorek odświeżyć. W żadnym wypadku nie prostuj włosów, bo masz piękne!
![]() DolceGabbana, nie jestem to Twojego pomysłu przekonana. To młodzieżowa fryzura a poważnej kobiecie niezbyt pasuje. ![]() Nie ścinaj ich na tak krótko! ![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- I możesz sobie również zrobić pazurki po bokach, mówisz że masz okrągłą twarz a to zawsze optycznie wyszczupla. xD |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
a ja bym ci doradzila nic nie robic i cieszyc sie tym, ze wygladasz tak mlodo.
za pare lat bedziesz robila wszystko zeby sie odmlodzic ![]() ciesz sie swoim wygladem, wlosami - na sciecie wlosow masz czas - to nie zabiera tak duzo czasu, a na zestazrenie sei - jeszcze wiecej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Boże! Jakie Ty masz piękne włosy!
![]() ![]() ![]() ![]() Jeśli bardzo potrzebujesz zmian to uważam, że grzywka byłaby ciekawym rozwiązaniem. Masz dość wysokie czółko, w dodatku grzywka ładnie podkreśli Twoje oczy. ![]() Uwierz mi, że mnie skręciło z zazdrości jak Cię zobaczyłam-jesteś śliczna, świeża, naturalna no i te włosy-bajecznie piękne! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Już słyszałam podobną radę i ponownie radzę
![]() Coś w tym stylu:
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
sama mam tak dlugie wlosy, moze minimalnie krotsze i rozumiem jaka udreka jest ich czesanie, mycie, suszenie itp., ale mysle, ze warto.
![]() faktycznie wygladasz mlodziutko, ale to naprawde nie jest powod do zlosci ![]() generalnie bardzo ladna z Ciebie dziewczyna i ja nie zmienialabym nic, poza lekkim podcieciem koncowek - maks. 10cm. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
kiedyś czytałam wypowiedź fryzjerki Rihanny i wynikało z niej, że układanie jej fryzury zajmuje kupę czasu i kosmetyków do stylizacji..
nie wiem co Ci doradzić, bo na pierwszym foto Twoje włosy wyglądają na cienkie i bez objętości, a w takim wypadku cięzko jest sensownie ułożyć fryzurę w stylu mocno wycieniowanego boba, bo włosy po niedługim czasie przyklejają sie do czaszki. ale z kolei na foto z niewyprostowanymi wlosami masz całkiem sporo włosów ja polecam loba, czyli długiego boba- to świetna bardzo dziewczęca fryzura, a zmiana nie będzie bardzo radykalna. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Wieczne Kutango
|
ja bym tez radziła długiego boba
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Ja bym w życiu nie ścięła bo pięknie Ci w takich
![]() ![]()
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Ja też całe życię noszę długie włosy i chyba nadszedł czas na zmiany, także doskonale Cię rozumiem! Ja na Twoim miescu bym obcięła - to tylko włosy, a jeżeli nie obetniesz to nigdy się nie przekonasz. Aczkolwiek nie wiem, czy akurat fryzurka Rihanny by Ci pasowało, choc musze przyznac, że jest świetna! Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
skarb_panstwa patrząc na Twoje zdjęcia to moim zdaniem samo ścięcie Cię nie postarzy... postarza ciemny kolor, ale farbować nie chcesz, więc nie wiem co doradzić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
masz piękne włosy
![]() właśnie do czegoś takiego dążę .. tutaj na zdjęciach trudno określić, Ty najlepiej powinnaś wiedzieć, czy Twoje włosy będą oklapnięte, gdy je zetniesz. jeśli będziesz musiała codziennie je układać, męczyć będą jeszcze bardziej zniszczone. ja mam np właśnie proste włosy i teraz zapuszczam, ale miałam taki czas, że ścięłam i to sporo i to był błąd. moje włosy wręcz kleją się do głowy, nie są w ogóle puszyste, niestety ![]() ![]() zastanów się dobrze, bo wg mnie wyglądasz zjawiskowo ![]() a to, że nie widać, że masz dziecko, lepiej dla Ciebie ![]() zapomniałabym! na tym zdjęciu gdzie masz włosy niewyprostowane, falujące się (swoją drogą jak to są fale to ja jestem chińska bogini hehehe) wyglądają tak naturalnie i naprawdę dużo lepiej niż wyprostowane ![]() Edytowane przez anjya Czas edycji: 2010-03-10 o 20:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
A ja zawsze chciałam mieć takie włosy, ale w momencie gdy osiągają długość do pępka zaczynają wyglądać strasznie niechlujnie, czego bym z nimi nie robiła. Także zazdroszczę Ci bardzo bardzo bardzo, bo u mnie długość za piersi to max.
Obcięcie na boba to dość ekstremalna decyzja. Możliwe, że będziesz żałować. Bierz tez pod uwagę, że możesz już nigdy nie uzyskać takiej długości. Chociaż mam koleżankę, która miała włosy sięgające za tyłek. Skróciła je do linii brody i jest bardzo zadowolona, nie mówiąc o tym że wygląda ślicznie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Masz piękne włosy i naprawdę grzech byłoby je obcinać. Jeśli chcesz zmiany może pokombinuj z kolorem - jakieś pasemka / ciemne końcówki itp. Ja kilka lat temu też miałam włosy do pasa. Aktualnie mam mocno pocieniowane do łopatek i żałuję, że obcięłam. Teraz zapuszczam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
ja bym nie powiedziala, ze długie włosy są "grzeczne"raczej kojarzą mi się z fajnymi laskami, takimi "niezłymi sztukami"
na twoim miejscu skrocilabym wlosy na tyle, zeby te końce nie byly takie postrzęione, bo wygląda to troche na zaniedbanie, ale zostawilabym wlosy dlugie, po prostu dobrze w nich wyglądasz! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
niestety ja nie podzielam zachwytu nad Twoimi włoskami
![]() fakt, wyglądasz młodo więc możesz eksperymentować ![]() ![]() ![]() masz bardzo cienkie włosy (tak mi sie wydaje) i ta długość jeszcze bardziej to uwidacznia... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
a ja dołączę się do zachwytów!
masz piękne włosy o wyjatkowym kolorze Naprawdę szkoda by je było ścinać! Jeżeli potrzebujesz koniecznie jakiejś zmiany- spróbuj z grzywką tak jak radzą Ci dziewczyny. Grzywka bardzo zmienia- czasami niestety odmładza- ale odpowiednio dobrana potrafi skorygować proporcje twarzy i podkreślić urodę.
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Mam włosy do połowy tyłka, ze się tak wyrażę, i generalnie jestem zwolenniczką takich długości, ale we fryzurze Rihanyy jak na 3 i 4 zdjęciu będziesz wyglądać bardzo dobrze. Masz zniszczone końcówki i faktycznie niezbyt dobrze to wygląda.
Szkoda, że nie chcesz farbować - pogłębienie koloru o 1 - 2 tony z wyraźną, złoto - orzechową poświatą nadałoby Twojej twarzy wyrazistości i dojrzałości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.