|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() 7 tc, pecherzyk plodowy, pecherzyk zoltkowy, brak echa zarodka..
Ostatnia miesiączka miała miejsce 15 stycznia (7 tc).Parę testów ciążowych po drodze z pozytywnymi wynikami mniej lub bardziej widocznymi ze względu na datę ich robienia. Pierwsze USG było robione 22 lutego. Widoczny pęcherzyk 4,54 mm. Kolejne USG ( inny ginekolog) 4 marca. Widoczny pęcherzyk 14 mm, ciałko żółte ( niestety pani nie podała wymiarów), ale niestety nie słyszała echa zarodka. Kazała przyjść za 2 tygodnie, bo może wtedy będzie więcej wiadomo. Od 22 lutego jestem na duphastonie (3x1) a od 4 marca zwiększona dawka kwasu foliowego do 2x1.Czy te leki są w stanie pomóc w rozwinięciu się zarodka? Objawy ciąży nieraz są nieraz nie ma. Na pewno drażliwość sutków, a dopiero od dziś bolesność piersi się zaczęła. Wymioty za sobą mam jedne, a mdłości występują często. Pobolewania w okolicach jajników i dołu pleców tez się zdarzają, ale nie boli mnie nigdy tak żebym musiała brać jakieś leki. Ogólnie powiedziałabym, ze czuję się wzorowo.. Poprzednia ciąża zakończyła się poronieniem samoistnym w 8 tygodniu ciąży zdaniem lekarzy(Bo do 14 tygodnia czułam się świetnie i rosłam normalnie, aż dostałam delikatnych plamień). Jakie są szanse, ze zarodek się pojawi i będzie widoczny? Czy z góry można przesądzić o poronieniu? Bardzo proszę o odpowiedź czy są jakieś szanse.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: 7 tc, pecherzyk plodowy, pecherzyk zoltkowy, brak echa zarodka..
Cytat:
Pierwsze usg miałaś bardzo wcześnie. Ja miałam ostatnią miesiączkę tak, jak Ty - 15. 01. 19. stycznia zrobiłam pierwszy test a pierwsze usg miałam we wtorek (2. marca) i też jeszcze nic nie było widać (tzn zarodka, pęcherzyk był widoczny). Betę robiłam dwa razy - pierwsza (w 6tc) pokazała 4-5 tc, druga (7tc) pokazała 5-6tc. A to zapewne dlatego, że owulację miałam w okolicach 23 dc, a nie 14 dc jak jest standardowo. Reasumując: Może miałaś owulację później niż w 14dc i dlatego Twoja ciąża jest młodsza niż wychodzi w dnia miesiączki. Najlepiej zaobserwować rozwój ciąży w tak wczesnym stadium na podstawie beta-hcg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Witaj! U mnie było podobnie. w 6 tc ginekolog nie widział zarodka tylko pusty pęcherzyk, przepisał luteinę podjęzykowo i za tydzień kazał się zgłosić. Jak przyszłam maleństwo miało aż calutki centymetr
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja zobaczyłam zarodek dopiero w 9tc. W 7tc był tylko pęcherzyk. Ginekolog powiedział, zebym się nie martwiła, bo jest "ładnie napięty ipowinno się coś z tego rozwinąć". Faktycznie w 9tc był była śliczna fasolka z rączkami i nózkami. Ale, co się nastresowałam, to moje.
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Straciłam niestety nadzieję i powoli godzę się z najgorszymi prognozami.. Ale cóż.. poczekam do poniedziałku. Wtedy mam prywatna wizytę.. Dzięki za ciepłe słowa.. trochę mnie podniosły na duchu.. Chodzę w ciągłej nostalgii.. Odechciewa się wszystkiego.. Ale trzeba czekać do poniedziałku.. Jak tylko będę po wizycie dam znać.. póki co.. pustka jakaś taka dziwna.. Nawet bóle ustały..
![]() Bety nie robiłam, lekarz nie zalecił, a wiele mi nie powie... Bardziej polegam na usg.. ![]() Edytowane przez Fabii Czas edycji: 2010-03-05 o 14:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bądź dobrej myśli. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
Moja córcia tydzień starsza od Twojego maluszka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny... JEST SERDUSZKO!!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pamiętaj teraz żeby jak najmniej się stresować. Trzymam kciuki za pozostałe tygodnie ciąży ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() To cudownie!!!! Bedzie wszystko dobrze na pewno! Dbaj o siebie a dzidzia będzie pięknie rosła i będzie zdrowiutka! A już niedługo jak pójdziesz na usg zobaczysz nóżeczki, rączki, które będą machały do Ciebie i bedziesz najszczęśliwsza pod słońcem! Ja na początku ciąży byłam bardzo aktywna i niestety dostałam plamień i leżałam w szpitalu i tam położna mi powiedziała coś co nie zapomnę do końca życia, żeby naprawdę wziąć się za siebie, dbać, nie zamartwiać, nie przeciążać bo gra jest warta świeczki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Ja ogolnie jestem osoba, ktora malo sypia i jest aktywna prawie 24 h na dobe.. ale.. odkad jestem w ciazy.. spie i leze nieustannie... Co do mnie w ogole niepodobne
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
cudownie! bardzo się cieszę! widzisz, czasem niektórym maluszkom się nie spieszy tak, jak innym
![]() Dbaj o siebie! ps dzis moje serduszko ma 2 lata i biega jak opetane, czego i Tobie życzę za taki czas ![]()
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny potrzebuję pomocy bo zwariuje byłam u ginekologa .Zbadał mnie i powiedział że jestem w ciązy testy ciązowe wyszły też pozytywne ,w/g ostatniej miesiączki to 6 tygodni i 2 dni.Zrobił mi USG i tam nic nie widział nawet pęcherzyka ,zbadał mnie jeszcze raz i stwierdził że ginekologicznie macica pełna szyjka zasiniona i twierdzi że to ewidentna ciąża ale czemu jej nie widać na usg,nawet pęcherzyka .Kazał przyjść za 2 tygodnie .Do tego czasu oszaleje miał ktoś coś podobnego i jak to się skończyło.Ja już nie mam czym plakac jestem załamana.Boję sie .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Idź do innego lekarza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:52.