![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jak powrócić do seksu oralnego
Dzieńdobry
Jesteśmy ze swoją dziewczyną w związku ponad 4 lata, oboje mamy po 21. Współżyjemy od półtora roku, jest niesamowicie w tym względzie. Lecz jest jedno małe ale... Kiedyś, przed współżyciem uprawialiśmy seks oralny. Niestety, to się skończyło, kawałek czasu przed pierwszym razem, i dalej tego nie ma. Tzn... Z jej strony Teraz mówi że nie będzie tego robić właśnie z związku z tymi wspomnieniami... Może kiedyś... Zacząłem temat, czy możemy o tym porozmawiać, co mogę zrobić, jak jej pomóc... Niestety, ona sama nie wie, nie wie, jak się pozbyć tych wspomnień... Chce się ich pozbyć, chce coś z tą sprawą zrobić... Ale nie ma pojęcia co i jak... Czyli tak naprawdę sprawa stoi w miejscu. Powiedzcie, jak mogę Jej pomóc zapomnieć o tamtych chwilach? Jak znowu wpleść te pieszczoty do naszego współżycia? Co zrobić, aby przełamała się? Jak rozmawiać? Proszę o pomoc i pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak powrócić do seksu oralnego
Dziwna ta dziewczyna.
![]() |
![]() |
#3 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Nie wiem co w niej dziwnego? Chłopak sam przyznaje, że ją namawiał, naciskał, a ona to robiła nie dlatego, że chciała tylko dlatego, że on wymuszał. Nic dziwnego, że ma kiepskie skojarzenia i nie chce.
Ja bym dała spokój, skoro seks jest udany tylko nie ma oralnego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Trochę nierozsądnie z Twojej strony. Nalegałeś, to się dziewczyna zamknęła w sobie. Nawet mnie to nie dziwi.
Co robić? Czekać, czekać, czekać. Nie radzę poruszać tego tematu, skoro już wcześniej czuła, że wywierasz na nią presję. Przecież nie powiedziała, że nigdy do tego nie wróci. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Hmm... W sumie racja, mówi, że kiedyś tak, ale teraz nie... Dobre rady z tym zluzowaniem... Chociaż zastanawia mnie jedno, skoro ona nie wie, co ma kompletnie z tym zrobić... To może warto jej pomóc z tym... Czy też zostawić? Bo pytanie, czy to się rozwiąże samo z się, czy jakoś można Razem we dwójkę do tego dojść... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
I co...teraz znowu chcesz ją zmusić do seksu oralnego? Raz ją zraziłeś i teraz chcesz powielać ten błąd ciągłym kwękaniem o ten rodzaj pieszczot? Trochę cierpliwości...będzie chciała to się tym zajmie albo o tym z Tobą porozmawia chociaż. No chyba, że chcesz, żeby Ci robiła dobrze, a już że jej samej to nie sprawia przyjemności, to jest Ci wszystko jedno
![]() Jeszcze istnieje taka możliwość, że w ogóle nie podoba jej się seks oralny... ![]()
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
za długo jesteście parą żeby ona tak wielce przeżywała, ze kiedys (ponad 1,5 roku temu !!!!) ci robila dobrze ustami choc wcale nie chciala, swoja droga mogla Ci wtedy to powiedziec jak jej bylo zle z tym, a nie tyle po fakcie ludzie bardziej przykre rzeczy zapominaja po takim czasie, np wypadek samochodowy a co dopiero jakies tam niedomowienia w zwiazku z chlopakiem, z którym jest 4 lata skoro Cie kocha to niech szczerze Ci powie, czy tego nie lubi a nie chowa sie za wspomnieniami |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
A skąd Ty możesz wiedzieć, że ona się "chowa za wspomnieniami"? Bo Ty tak powiedziałaś?
![]() Może właśnie szczerze mu powiedziała, że jego naciski wywołały taki efekt. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ale mam takie zdanie, a nie inne, tak ja to widze, tak samo jak Ty widzisz to inaczej kobiety to tez są niezle manipulatorki i tez nie sa zawsze takie szczere jakby sie wydawalo i ja akurat jestem blizsza takiej wersji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
![]()
Jedyne co można zrobić moim zdaniem, to nie poruszać tematu.
Jeżeli bardzo tego chcesz i Ci bardzo zależy to możesz pokazywać jak Ty lubisz to robić dla niej. W końcu możliwe, że z samej woli powoli zacznie się ruszać w tym kierunku. Jeżeli w międzyczasie stracisz cierpliwość do tego i nie będziesz w stanie kontynuować czegoś takiego, to spytaj się czy nadal czuje uraz. Jeżeli stwierdzi, że nie zrobi tego, to poprostu się rozstańcie*. Moim zdaniem nie ma sensu tkwić gdzieś, gdzie jedno jest nieszczęśliwe i drugie. *Ewentualnie w takim wypadku okaże się, czy manipulowała, czy rzeczywiście stwarzało jej to taki wielki problem... Ja skończyłem coś takiego... [Ona uważała, że robi dla mnie wiele, tymczasem nie robiła nawet połowy tego co ja dla niej. Ja robiłem coraz więcej, żeby ją zachęcić, natomiast ona była przekonana, że i tak wiele dla mnie robi...Często nawet nie chciało się jej/wykręcała się od tego, żeby mi się "odwdzięczyć"] (to była jedna ze składowych w moim przypadku). I w sumie jestem zadowolony... Albo się dobiorę idealnie, albo ktoś z nas musi być gotowy na pewne poświęcenia... taki jest rachunek związku. Edytowane przez mateusz91 Czas edycji: 2010-03-07 o 14:34 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Co do tego chcenia... Z tego co pamiętam, to mówi, że zrobi to jak poczuje się na to gotowa, czyli m.in. że naprawdę tego chce...
mateusz, to nie jest powód, żeby się rozstawać ![]() Chociaż no tęsknota za tym jest... Bo to coś już było, i wiem jak to jest, wiem, czego teraz mi brakuje :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I w ogóle, o czym Ty mówisz, jaki rachunek? W związku nie ma coś za coś. Gdybym była na miejscu Twojej dziewczyny, to dawno bym Cię w tyłek kopnęła. ![]()
Edytowane przez Mila 93 Czas edycji: 2010-03-07 o 14:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
No chyba że jestem głupi i w czymś innym jest problem... Ale ona twierdzi, że w tym... Więc nie sądzę... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
@mila
Dodałem istotną informację, że jest to jedna ze składowych, samo istotnie nie stanowiłoby większego problemu :P. Opisując wszystko byłby to 3/4 offtop + wielkie wypracowanie, a zależało mi na opisaniu sytuacji związanej z tym. Prawo związku jest takie, że ktoś musi być gotowy na jakieś poświęcenia. Skoro coś nazywam poświęceniem, to znaczy, że nie zostanie to raczej wynagrodzone... Także nie twierdzę, że po równo. Jaka złość, lubie to xD. ![]() Edytowane przez mateusz91 Czas edycji: 2010-03-07 o 14:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Dziwna ta laska. Najpierw chciała, potem nagle jej coś zaczęło przeszkadzać i nie chce. Nie rozumiem jej. Nawet jeżeli wcześniej robiła to, bo Ty chciałeś to nie wierzę, że robiła to tylko z przymusu. Musi być jakiś inny powód, moim zdaniem.
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Nie wałkuj tematu, bo może odebrać to tak, że znowu ją zmuszasz/namawiasz. Pozostaje Ci tylko dać jej czas.
![]()
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja tez nie wyobrazam sobie zwiazku z facetem, ktory ma jakies blokady, po to sie jest w zwiazku, zeby sie wlasnie otworzyc na drugiego czlowieka, na nowosci, probowac roznych rzeczy i dojrzewac do nich.... ale nie dojrzewac w nieskonczonosc co do rachunku, to tak wlasnie jest wg mnie w zwiazku, z czegos rezygnujesz dla kogos i on robi to samo, ale nie moze byc tak, ze jedna strona jest uprzywilejowana |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
NO! ![]() Ciesze sie, całkiem spoko społeczność... Jedna różna opinia nie kończy się agresywną lawiną atakujących postów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
sadze, ze po prostu nie lubi tego robic ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- a ile wg Ciebi tego czasu? ona juz 1,5 roku to tak przezywa |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Marrrek, a że tak obcesowo zapytam, a z higieną twoją jest wszystko OK?
Bo te rejony mają jednak tendencje do szybkiej utraty świezości i seks oralny z partnerem "drugiej świezości" może być spora traumą i przeszkoda nie do przeskoczenia. Nic nie sugeruję, po prostu warto wszystko przemysleć, np prysznic tuż przed, albo w ogóle pod prysznicem.
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja tak nie twierdze mozna najwyzej dac sie przekonac, sprobowac, dac sobie szanse na poznanie czegos nowego itp. ja akurat nic nie pisalam o odwdzieczaniu sie ale koledze chyba chodziło o to, ze jesli on sie przelamuje i robi cos dla dziewczyny to pewnym czasie poczuje, ze ona nie jest fair wobec niego, skoro ona nie podejmuje nawet prob zrobienia czegos podobnego dla niego, nie przalamuje sie, nie daje na to sobie szany masz do tego prawo ![]() ja wychodze z zalozenia, ze seks akurat jest taka sfera ,w której trzeba jak najbardziej sie otworzyc, a nie zamykac, bo czegos nie lubie a nawet dobrze tego nie sprobowalam/ nie dojrzalam/raz nie wyszlo i mam uraz/ bo tak chce i koniec itp w tej dziedzinie ludzie tez sie zmieniaja i ewoluuja, chca probowac nowych rzeczy i ja jestem za tym, zeby probowac, dac sobie mozliwosc poznania czegos nowego, a dopiero potem krytykowac i twierdzic, ze cos jest nie dla mnie i probowac nie raz, ale wiele razy moze rozni nas wiek i stąd podejscie, ale ja jak zaczynałam uprawiac seks jakies 10 lat temu (wowczas 16lat) i moj chlopak np. mowil, a moze sprobujmy czegos tam, to ja czulam sie podekscytowana i chcialam tego probowac, choc mogloby sie to w teorii wydawac zboczone na maksa, wyuzdane i perwersyjne, nie czulam obrzydzenia nawet do rzeczy z pozoru obrzydliwych dla wielu nawet dzisiaj i takie podejscie mi zostalo (oczywiscie wiem, ze rozni sa ludzie, ja pisze za siebie) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
ftgy
|
Nie czytałam wszystkiego ale miałam kiedyś podobny przypadek.
Mój pierwszy chłopak bardzo mnie zmuszał, nawet żebym robiła do końca, a ja byłam zbyt zakochana i bałam mu się odmówić. Potem zaczęłam związek z moim obecnym partnerem i długo nie umiałam się przemóc żeby chociaż zacząć, nie mówiąc do końca.. Miałam tą samą wymówkę.. Ale pewnego dnia wpadłam na posta na tym forum o robieniu lodów.. Tyle się naczytałam, dziewczyny pisały, że te któe tego nie robią są okropne dla swoich TŻów i nie są do konca dobre.. Wjechało mi to na ambicje, ale dzięki temu się przełamałam.. Ale wiem, że nigdy już nie zorbie do końca- za duży mam uraz.. Więc nie wiem co ci poradzić, wydaje mi się, że szczera rozmowa i szczere przeprosiny najwięcej zdziałają. I nie proś jej w rozmowie żeby zaczęła to robić! W rozmowie masz ją przepraszać, pokazać ze ją kochasz i wzbudzić jej zaufanie. Gdy zrozumie że żałujesz, nie naciskasz na nią to może się przekona. A napewno doceni że nawet w tak ważnej rozmowie nie namawiałeś jej do tego.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Doskonale rozumiem partnerkę autora. Seks oralny jest dla mnie czymś o wiele bardziej intymnym i wymagającym większego zaufania niż zwykły stosunek. I chociaż podobnej sytuacji nie miałam, jestem pewna, że gdyby chłopak choć raz próbował wymusić na mnie seks oralny, to do końca trwania tego związku musiałby rozstać się z nadzieją, że kiedykolwiek jeszcze pieściłabym go w ten sposób.
Wybacz marrrku, ale na miejscu twojej partnerki już po tamtych próbach przymuszania kopnęłabym cię w miejsce idealnie nadające się do kopania w nie, nie dając choćby cienia szansy na poprawę. Nie w takim przypadku.
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i powielam pytanie powyżej - czy z Twoją higieną jest wszystko ok ? Przyszłam kiedyś jak TŻ był wykończony po chorobie, namnożyły się bakterie i nie wyglądało ani nie pachniało to najlepiej - natychmiast wysłałam go do umywalki. Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2010-03-08 o 01:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
No ale jeśli ona tego nie lubi i już?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
No tak, dziewczyna jest podła, na pewno chłopaka zmusza żeby ją pieścił oralnie, a sama nic nie robi
![]() moim zdaniem dziewczyny, które nigdy nie miały z tym problemu nie są w stanie jej zrozumieć... oczywiście że może mieć uraz do tego typu pieszczot, i to wcale nie oznacza, że jest dziwna, czy że jest egoistką... uważam, że teraz w żaden sposób nie powinieneś na nią naciskać ani jej o to prosić, niestety musisz dać jej więcej czasu i cierpliwie czekać aż się otworzy i przełamie tą blokadę... jeśli ja kiedykolwiek przełamie, a jeśli nie, to sam jesteś sobie winny, bo w seksie nie powinno się do niczego zmuszać partnera.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.