kąpiel po basenie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-09, 12:45   #1
_Emi_
Zakorzenienie

kąpiel po basenie

Ostatnio trochę pływam i zaciekawiła mnie pewna sprawa. Czy Wy, po pływaniu wchodzicie pod wspólny prysznic nago, żęby dokładnie się umyc czy raczej nie widzicie takiej potrzeby?
Zauważyłam,że jest pół na pół. W dużych miastach 50% dziewczyn kąpie się nago natomiast w malych miasteczkach tylko nieliczne kobiety. Dlaczego tak jest? Czy jest się czego wstydzic?
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-09, 12:54   #2
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Dot.: kąpiel po basenie

Ja raczej na basen nie chodze, ale nie chcialabym brac nago prysznica obok obcych nagich kobiet. Raczej powinny byc oddzielone na jakies kabiny. Sorry, ale nie widzi mi sie ogladanie nagich tylkow
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-09, 13:00   #3
kyana
Zadomowienie

GG do kyana Send a message via Skype™ to kyana

Ja odczuwam dyskomfort przebywając w takim 'grupowym' prysznicu. Wolę się trochę przepłukać, a potem migusiem do domu i tam porządna kąpiel.
Stary 2010-03-09, 13:01   #4
antidotum89
Wtajemniczenie

ja to samo, jakos wole poczekac pol godziny i wziac prysznic w domu, a na basenie tylko taki powierzchowny, ile sie da tyle umyje:P
antidotum89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-09, 13:10   #5
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Ja całe życie jeździłam na basen do Czech, bo mieszkałam przy granicy i dla mnie było całkiem naturalnym, że po pływaniu ściągam strój cały, kąpię się nago (nie rozumiem idei mycia się "po stroju", chyba, że od razu z praniem go na sobie, ale tak się chyba nie da ? ). W Czechach to całkiem normalne, że spod prysznica do szatni idzie się już nago, przynajmniej na tych basenach, na które ja chodziłam nawet nie ma czegoś takiego jak przebieralnia, żeby się w niej zamknąć. Nikt się nie czai, bo czym tu się czaić? Nikt się przecież w nikogo nie wgapia i nie ogląda im tyłków Chociaż widać, jak przyjeżdżają Polacy tak okazjonalnie "nietutejsi", od razu można ich poznać, bo gimnastykują się, przebierając się "pod ręcznikiem"
Jak pojechałam kiedyś na basen w Lesznie i zdjęłam strój pod prysznicem, to sporo osób miało oburzone miny. Gdy przeprowadziłam się do Wrocławia i kupiłam karnet na basen, to czułam się bardzo niedogodnie, że prysznice są przy samej wodzie, więc nie ma szans normalnie się wymyć, bo wszyscy cię widzą. Bardzo mi to przeszkadza na naszych basenach. Jakoś się przyzwyczaiłam, ale np. nie mogłabym gdzieś iść po basenie- od razu lecę do domu się porządnie wykąpać, a najprzyjemniej wciąż chodzi mi się na basen w Czechach, gdy jestem u rodziców.
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-09, 13:10   #6
nice6irl
Zakorzenienie

Ja na basenie zwyklę po prostu opłukuję się na ile się da i to w stroju kąpielowym. A w domu cała reszta czynności czyszczących. I to nie tylko ze względu na to, że się krępuję, ale nie chce mi się zabierać całej kosmetyczki na basen, ze sobą.
Stary 2010-03-09, 13:14   #7
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Emi_ Pokaż wiadomość
Ostatnio trochę pływam i zaciekawiła mnie pewna sprawa. Czy Wy, po pływaniu wchodzicie pod wspólny prysznic nago, żęby dokładnie się umyc czy raczej nie widzicie takiej potrzeby?
Zauważyłam,że jest pół na pół. W dużych miastach 50% dziewczyn kąpie się nago natomiast w malych miasteczkach tylko nieliczne kobiety. Dlaczego tak jest? Czy jest się czego wstydzic?
prysznic po basenie nie bierze sie po to by umyc jakos dokladnie czesci intymne, a zwyczajnie po to by zmyc chlor. Wiec nie widze potrzeby sciagania kostiumu by ten efekt osiagnac nawet jak sie myje w osobnej kabinie (chodze czasem na basen gdzie sa takie inwidualne kabiny, wiec to juz funkcjonuje).

W Polsce jest taka a nie inna kulturowosc wiec poki tu mieszkam i funkcjonuje to trzeba sie dopasowywac i nie rozbierac gdzie popadnie, bo naprawde jest to zle odbierane. Chodze wiec i do sauny w kostiumie, mimo, ze nie byloby dla mnie problemem nago, bo nic a nic sie nie wstydze. Ale jak mam innych krepowac czy jakims wiejskim burakom sie ma wydawac, ze to zacheta do czegos tam, to sie nie wychylam z szeregu, bo nic na tym nie zyskam, a moge tylko stracic.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-09, 13:20   #8
hihi
Zakorzenienie

Tam gdzie ja chodzę na basen normalnie wszystkie babki się rozbierają ze strojów i myją nago, nikt się nikogo nie krępuje, nikt nikomu tyłka nie ogląda, tylko robi swoje, wyciera się, ubiera i idzie do domu Ja od zawsze robiłam tak samo i nigdy nie widziałam w tym nic dziwnego ani krępującego.

Aż NAGLE kilka lat temu świadomiłam sobie, przy okazji zabiegu chirurgicznego, jak bardzo niektórych krępuje (i onieśmiela?) nagość innych, której za wszelką cenę się nie chowa... ale to już inny temat.
Stary 2010-03-09, 13:23   #9
evela28
na drugie mam Irena

u nas nie ma możliwości kąpać się nago
prysznic jest zaraz obok basenu i przez prysznic trzeba przejść do szatni może tam wejść każdy
nie wyobrażam sobie iść z córką na basen a tu w przejściu gołe panie pod prysznicem

kiedy życie daje ci w twarz
uśmiechnij się i z politowaniem powiedz:
bijesz się jak ciota
evela28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-09, 13:28   #10
monisia104
Wtajemniczenie

ja tam bym się krępowała, kąpać nago przy ludziach. wiem, że nikt by mi się w tyłek nie wgapiał, ale odczuwałabym ogromny dyskomfort. przeszkadza mi również, jak inne kobiety ściągają stroje...
when the moment arrives that you know you'll be alright
It's amazing
and I'm sayin' a prayer for the desperate hearts tonight
monisia104 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-09, 13:30   #11
paula78
Zakorzenienie

Sama nie chodze ale corka moja owszem i to 4 razy w tygodniu i najabrdziej nie lubi soboty kiedy rowno z jej zajeciami konczy sie aerobik w wodzie dla seniorów i musi przejść pod prysznic gdzie staja gołe 60 + ,zapewne nie jest to dla niej komfortowy widok .

Sama sie tylko opłukuje z chloru a kapiel bierze w domu.

Osobiscie nie lubie sie "rozbebeszać" i fizycznie i psychicznie przy grupie ludzi czy to obcych czy znajomych.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-09, 13:32   #12
arrabbiata
Zadomowienie

Chodzę na basen 3 razy w tygodniu regularnie od pół roku i na palcach jednej ręki mogę policzyć, ile razy widziałam, zeby ktos całkiem nago brał prysznic po pływaniu. Też mi się nie widzi rozbierać się przy obcych kobietach Przybieram też się zawsze w przebieralni. Nie wyobrażam sobie dokładnie się umyć pod prysznicem basenowym...no sorry to zbyt intymna czynność jak dla mnie.
Po pływaniu biorę prysznic w stroju, wracam do domu i wtedy kapię się dokładnie. Nie zdarzyło mi się jeszcze nie umyć po basenie, w domu oczywiście. Wolę przeczekać te pół godziny i zrobić to w zaciszu domowym
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-09, 13:46   #13
szara_kotka
Raczkowanie

Ja również nie wyobrażam sobie myć się nago pod basenowym prysznicem, strasznie by mnie to krępowało.Tak samo nie chciałabym oglądać innych kobiet które praktykowałyby by to w mojej obecności i na szczęście nie spotkałam się jeszcze z takim czymś.
Owszem, po pływaniu biorę szybki prysznic, ale tylko i wyłącznie w stroju, a dokładną kąpiel biorę u siebie domku i nie wyobrażam sobie robić inaczej.
szara_kotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-09, 13:57   #14
aktaga13
Zakorzenienie

chodzę na basen i widuję różne rzeczy. jedne kobiety myją się dokładnie (tj bez stroju) zarówno przed wejściem do wody jak i po pływaniu. inne tylko się opłukują. należę do tych drugich, bo kąpiel biorę później w domu. szkoda mi czasu. ale nie ukrywam, że świecenie pupą przed grupą obcych mi nie odpowiada to oczywiście uwarunkowane kulturowo (zgadzam się z reną). różnie się taką nagość w Polsce odbiera...
Stary 2010-03-09, 14:24   #15
rapifen
Zakorzenienie

Biorę prysznic w stroju kąpielowym. Kto był pod prysznicami w Aqua parku w Sopocie ten wie, że są one przelotne i zero intymności.

rapifen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-09, 14:36   #16
ever-dream
Wtajemniczenie

Zawsze opłukuję się w stroju kąpielowym, jakoś nie bardzo mam ochotę patrzeć na inne gołe kobiety
Stary 2010-03-09, 15:15   #17
Wisienki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Emi_ Pokaż wiadomość
W zależności od basenu i od tego co jest na nim zwyczajowo przyjęte jeśli inne kobiety biorą prysznic nago robię to samo, jeśli zaś nie również się dostosowuje, podobnie zachowuje się na saunie.
Stary 2010-03-09, 15:23   #18
FeelingGood
Rozeznanie

Ostatnio często chodziłam na basen i widziałam kilka dziewczyn/kobiet które brały prysznic nago.

Jednak ja sama tylko się opłukuję, szybko susze włosy, wracam do domu i tam się kąpię. Jednak nie widzi mi się dokładny prysznic na basenie, wolę w domu na spokojnie się wykąpać. Chociaż to chyba trochę niehigieniczne, ale jednak zarazki(?) chyba w te 30 minut we mnie aż tak nie wchłoną

Niech nikt i nic nie zdoła
Cię powstrzymać od zrobienia rzeczy,
które sobie wymarzyłaś...

FeelingGood jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-09, 16:10   #19
krolowakiczu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Ja raczej na basen nie chodze, ale nie chcialabym brac nago prysznica obok obcych nagich kobiet. Raczej powinny byc oddzielone na jakies kabiny. Sorry, ale nie widzi mi sie ogladanie nagich tylkow

noo tez tak mysle

28.09.2010

krolowakiczu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-09, 16:51   #20
Katarynka1
Raczkowanie

Ja niestety nie biorę prysznica po basenie, tylko opłukuję się w kostiumie. Niestety, bo bardzo bym chciała nie tracić po powrocie do domu na kolejny prysznic

Tam gdzie chodzę na basen (miasto ok 20 tys) prysznice są za szatnią, osłonięte tylko z trzech stron - czy to byłoby takie trudne zamontować takie drzwiczki jak są w sklepowych przebieralniach, zasłaniające ciało od kolan do ramion? Nie rozumiem, czemu się tego nie praktykuje. Tym bardziej, że drzwi łączące pomieszczenie z prysznicami z pływalnią są dokładnie naprzeciwko pryszniców.
Katarynka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-09, 16:54   #21
RiotKitty
Rozeznanie

nigdy nie rozebrałabym się przy obcych kobietach, NIGDY. nie mam pojęcia, jak można się tego nie wstydzić.
stoję sobie nago, namydlam się czy co tam innego i jakaś babka widzi moje intymne miejsca :/ nie wyobrażam sobie tego.
RiotKitty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-09, 17:06   #22
Osleidis
Rozeznanie

Przepraszam bardzo, ale o co chodzi z tym widzeniem intymnych miejsc? Jak jesteście na basenie pod prysznicem to wpatrujecie się w inne dziewczyny/kobiety? Bo ja nie. Co z tego, że przypadkiem zobaczę pośladek/pierś? Nie obrzydza mnie to, normalna rzecz.

Sama kąpię się nago po basenie, a zasłonek nie ma. Najczęściej w godzinach kiedy ja na basen uczęszczam ludzi jest mało, więc zdarzają się może 2/3 kobiety/dziewczyny kiedy ja się kąpię - a wtedy zazwyczaj każdy ustawia się jak najdalej od siebie i gołych tyłków nie widzę - a nawet jeślibym widziała to nic by mi się nie stało - nie wiem jak Wy ale ja skupiam się na swoim ciele a nie sąsiadki. ; /

Jak dla mnie to niehigieniczne tak nie brać kąpieli po basenie no ale jak kto woli.
Osleidis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-09, 17:09   #23
201804100943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez RiotKitty Pokaż wiadomość
nigdy nie rozebrałabym się przy obcych kobietach, NIGDY. nie mam pojęcia, jak można się tego nie wstydzić.
stoję sobie nago, namydlam się czy co tam innego i jakaś babka widzi moje intymne miejsca :/ nie wyobrażam sobie tego.
tak samo
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-09, 17:10   #24
rapifen
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam bardzo, ale o co chodzi z tym widzeniem intymnych miejsc? Jak jesteście na basenie pod prysznicem to wpatrujecie się w inne dziewczyny/kobiety? Bo ja nie. Co z tego, że przypadkiem zobaczę pośladek/pierś? Nie obrzydza mnie to, normalna rzecz.
ręka a wagina/łono którą musisz wyszorować to co innego

rapifen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-09, 17:19   #25
Lavanda
Rozeznanie

ja też prysznic przed/po basenie uskuteczniam szybki i w kostiumie, wolę prysznic/kąpiel w domu, w spokoju itd

nie razi mnie otwartość na kąpiele nago innych, ale nikt nie ma prawa oczekiwać ode mnie, że też się będę rozbierać, proste

w ogóle, nie podoba mi się też idea przebierania "przy wszystkich" - na szczęście znalazłam basen niedaleko domu, gdzie są na całą damską przebieralnię dwa miejsca z kotarką, za którą można się przebrać, więc teraz ogólnie mam pełen komfort

niewiele ma to wspólnego ze wstydem, po prostu.. jakoś mi to nie pasi w takiej sytuacji i tyle
Stary 2010-03-09, 17:30   #26
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Spłukuje chlor w stroju, myje sie w domu. Nie przepadam za widownią przy takiej czynnosci.
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-09, 17:41   #27
karolynka90
Zakorzenienie

nie chodze na basen, bo nie umiem plywac ale jak kiedys tam czasem chodzilam, to zawsze po wyjsciu z wody oplukiwalam sie pod prysznicem w stroju kapielowym, a dokladnie mylam sie w domu.
niby gole cialo to nic strasznego, ale dziwnie bym sie czula widzac naokolo nagie kobiety, szorujace swoje miejsca intymne..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-09, 17:56   #28
RiotKitty
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Osleidis Pokaż wiadomość

Sama kąpię się nago po basenie, a zasłonek nie ma. Najczęściej w godzinach kiedy ja na basen uczęszczam ludzi jest mało, więc zdarzają się może 2/3 kobiety/dziewczyny kiedy ja się kąpię - a wtedy zazwyczaj każdy ustawia się jak najdalej od siebie i gołych tyłków nie widzę - a nawet jeślibym widziała to nic by mi się nie stało - nie wiem jak Wy ale ja skupiam się na swoim ciele a nie sąsiadki. ; /

Jak dla mnie to niehigieniczne tak nie brać kąpieli po basenie no ale jak kto woli.

przypadkiem czy nie przypadkiem, nie chcę, żeby ktoś widział moje cycki. krótko.
RiotKitty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-09, 18:01   #29
Kira87
Wtajemniczenie

Do sauny mogę wejść na golasa, ale kąpiel nago, to już dla mnie zbyt ciężki kaliber.

Może i jestem dziwak, ale kąpiel jest dla mnie dość osobistą czynnością i nie mam ochoty by się tak..."uzewnętrzniać".

Co innego spłukać się lekko z chloru (do tego nie trzeba zdejmować kostiumu), a żeby porządnie szorować dupsko i międlić ręką między udami, to jakoś mi się nie widzi...
Krępuje mnie nie tyle nagość, co właśnie czynność.

Gołe babki mi nie przeszkadzają, ale sama wolę pozostać w kostiumie.
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy."
~Lineage2 & Sigur Ros fan

Edytowane przez Kira87
Czas edycji: 2010-03-09 o 18:03
Kira87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-09, 18:12   #30
ola_gie
Zakorzenienie

Ja też pozostaję w stroju, a w domku do wanny i tam się myję, a nie tylko spłukuję tak samo jak nigdy nie myję po basenie włosów, bo wolę to zrobić na spokojnie w domu
ale taką samą politykę wyznaję na zakupach - nie jestem na plaży, więc nie chcę, żeby ktoś oglądał mnie w bieliźnie. Dlatego zawsze skrzętnie zasłaniam zasłonki przymierzalni itp. A co dopiero mycie ciała po basenie

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości