|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkim załamanym wyglądem ciała po ciąży
Jakiś czas temu w "Wysokich obcasach" ukazał się artykuł pt "Tu mieszkało dziecko", dotyczący wyglądu ciała kobiety po ciąży. Konkluzja była taka, że ciało kobiety po ciąży to jeden z najlepiej chronionych sekretów świata. Autor/ka podał także adres strony, na której kobiety wrzucają swoje "pociążowe" zdjęcia. Zresztą nie będę powtarzać, wrzucam linki - dla wszystkich załamanych. Można sobie poczytać i pooglądać ku pokrzepieniu serc, aby uświadomić sobie że po pierwsze nie jesteśmy jedynymi kobietami na świecie, które po ciąży nie wyglądają dokładnie tak jak przed, a po drugie (co wiem z własnego doświadczenia), że czas rzeczywiście leczy rany. Moje ciało po 8 miesiącach znowu zaczyna mi się podobać, a to co zobaczyłam na stronie sofm dodało mi otuchy.
A oto linki: http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...o_dziecko.html http://theshapeofamother.com/ Edytowane przez musicman Czas edycji: 2010-03-09 o 23:43 |
|
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkim załamanym wyglądem ciała po ciąży
Zdjęcia na WO bardzo mi się podobają. Natomiast komentarze spowodowały, że żołądek mi się zwinął w kłębek - jestem przerażona, jak można pisać rzeczy pokroju komentarzy sprocket74. A ile osób się z nim zgodziło... Strach pomyśleć, ilu jest facetów, którzy myślą podobnie.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
eh ja myślę, że to rzeczywiście jest prawda z tym, że to jest jedna z najbardziej strzeżonych "tajemnic" jak kobiece ciało wygląda po ciąży...sama póki nie urodziłam nie bardzo miałam realne pojęcie o tym...swoją drogą jak wiadomo nie za bardzo jest się czym chwalić no ale jednak nie da się wyjść ze szpitala po porodzie jakby nic się nie wydarzyło
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
tez czytalam ten artykul i polecalam dziewczynom na innych watkach
uwazam ze projekt typu the shape of a mother jest rewelacja, jest to w jakis sposob pocieszajace jak sie widzi inne obwisle brzuszki i rozstepy. brakuje mi jeszcze wiecie czego- wiecej takich profesjonalnych sesji przedstawiajacych w piekny sposob pociazowe ciala. bo ze nie sa one juz tak atrakcyjne...coz trudno cos za cos. ale wszystkie chetnie sie fotografujemy z brzuszkiem natomiast juz "po" wiekszosc z nas unika aparatu...warto przelamac to tabu i pokazac swiatu ze jest cos wazniejszego niz 90-60-90
|
|
#6 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jestem w trakcie czytania komentarzy i normalnie szczena mi opadała jacy potrafia być okrutni...
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
tam pewnie pisza jakies gnojki albo tacy co nie mieli zony w ciazy
![]() cialo jest inne to prawda nie da sie tego ukryc wrecz... ale mi to juz lata powiem szczerze wyszlam z zalozenia ze po drugim dziecku wezme sie ostro za siebie bo wiecej dzieci nie planuje no i teraz skupiam sie jedynie na tym by duzo nie przytyc a ladnie sie ubrac i umalowac itp...
|
|
#8 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak zauwazyłam, że najgorzej ciążę przechodzi skora szczupłych kobiet. Ja sama zawsze mam trochę więcej tłuszczyku - nie mam nadwagi, mieszczę się w granicach normy i ciążę moja skóra zniosła idealnie - żadnych rozstępów, piersi jak przed ciążą - niestety nie moge pozbyć sie oponki na brzuchu
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
sama po ciąży mam mnóstwo rozstępów, na brzuchu, boczkach, pośladkach, udach, piersiach a nawet na łydkach
czuję się z tym fatalnie, tym bardziej jak widzę inne mamy które wyglądają jakby nigdy nie były w ciąży do końca życia moje ciało będzie nosiło ślady ciąży... to przykre, że ktoś może uważać, że rozstępy, luźna skóra i niezbyt jędrny biust może wywoływać oburzenie i negatywne opinie, ja niestety nie miałam wpływu na pojawienie się rozstępów, smarowałam się codziennie 2 razy i nie pomogło mi się przed nimi uchronić wiem, że nigdy nie pokażę mojego brzucha na plaży, nawet nie wiem czy odważę się wyjść w stroju jednoczęściowym, bo przecież widać nogi które też są w pręgi ehhh
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
a ja tak sobie mysle ze jesli facet naprawde kocha kobiete- ktora jest na dodatek matka jego dziecka- to mu zadne rozstepy, obwisly biust czy oponka nie beda przeszkadzaly- natomiast chamskie komentarze pochodza od facetow ktorzy na kobiety patrza jak na towar- wiec jesli towar jest "wadliwy" to juz dla nich jest do niczego...nie chcialabym w zyciu miec takiego partnera i mysle ze zadna z was tez nie - wiec iech sie bujaja na drzewo ze swoimi pogladami. uwazam ze moment kiedy pierwszy raz widzi sie swoje malenstwo po porodzie jest wart wszystkich rozstepow i obwislosci- nawet gdyby sie mialy one pojawic na nosie
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#12 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a Ty? jak to zrobiłaś gratuluję![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
|
|
|
#13 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie ja się zastanawiam jak to jest z tymi rozstępami, bo im bardziej próbuję doszukać się jakichś prawidłowości, tym mniej ich znajduję.
Ja nigdy szczupła nie byłam, otyła też nie, ale o płaskim brzuszku mogłam tylko pomarzyć. Więc kiedy zaszłam w ciążę, wydawało mi się, że rozstępy mi nie grożą, ale na wszelki wypadek kremy poszły w ruch. Niestety... przy porodzie położne stwierdziły, że mój brzuch wygląda jak harmonijka, przy czym określiły, że chyba nie ma tam ani grama tłuszczu pod spodem ![]() A moja kuzynka...chuda jak patyk, niska i drobniutka, więc teoretycznie powinna mieć rozstępów co niemiara, tymczasem po ciąży wygląda tak jak przed Co jest? Jak to się dzieje? I dlaczego? Najlepsze jest to, że mój Tż wciąż powtarza jaka to jestem piękna, a ja...zastanawiam się, czy on może oślepł?
|
|
|
#14 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
ja cały dorobek kilogramowy z ciąży zrzuciłam po roku, ale moja skóra właśnie się nie ściągnęła, ciągle nad tym pracuję, ale czuję się jakbym miała za duże ubranko
![]() ja diet nie stosowałam, jak samo przyszło tak samo poszło, ale cóż z tego jak rozstępy widać, zaraz po porodzie nie było ich tak widać bo miałam jeszcze sporo tłuszczyku, który wypełniał ciało i skóra była napięta, a teraz wszystko wisi obym dała radę się ściągnąć na nowo
|
|
#17 |
|
Przyczajenie
|
Zycze powodzenia.
i mam nadzieje,ze sie uda!I tak sie zastanawiam,ze mnie tez nikt nie gwarantuje,ze skora zredukuje sie z tluszczykiem! Ale by temu zapobiec masuje sie codziennie(kupilam takie urzadzenie do masazu)i wklepuje krem. Cociaz to tez niczego nie gwarantuje,czego sie obawiam. W kazdym razie mam 20 kg do zbicia,a wiec duzo,duzo!! moze mi sie uda.Bede komentowan moje osiagi. |
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
dobry temat na wątek, ja sie dołączę do grona "znartwionych" swoim ciałem.. ech rozstepy na pośladkach i piersiach i brzuszek jeszcze troche jest nie mieszcze sie w swoje spodnie sprzed ciąży musze w dresie chodzić..
|
|
#19 |
|
Zadomowienie
|
przeczytalam komentarze wpodanym artykule
straszne co niektore osoby wypisuja.ciaza czy nie ciaza...sa kobiety ktore nie rodzily a wygladaja jakby tak bylo! z drugiej strony starzejemy sie a nie odwrotnie wiec i tak nie zatrzymamy na dlugo pieknego ciala. u mnie po 2 ciazy skora jakas taka sucha,rozciagnieta na udach i troszke na brzuchu ale co tam ,nie bede popadac w paranoje ,staram sie z tym walczyc. |
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
Witam
To ja dołączę i swoje 5gr ![]() Ja urodziłam 10 miesięcy temu bliźnięta, w ciąży przytyłam prawie 40kg głównie to woda, bo cala ciąże miałam anemie, dzieci były ułożone nietypowo uciskały żołądek, ciągle wymiotowałam wiec anemia straszna i mimo tego do przodu prawie 40, ale po 6 tyg doszłam do starej wagi, skora gdzieniegdzie nie taka ale co z tego? brzuch mam plaski, rozstępy w okolicach podbrzusza wiec jako tako nie widać, mimo tego nie kryje się z tym bo to ślady po moich skarbach wiec uważam raczej za pamiątkę niżeli straty, nie mam problemów z nagością, bikini itd Myślę ze wszystko jest w głowie i puki kobieta nie poradzi sobie z tym co tam jest to nie zaakceptuje ciała i siebie. Ja z tym nie mam problemu i czuje się ciągle piękna, nawet bardziej niż przed ciążą. Zycze więcej wyrozumiałości kobieta które maja problem z wyglądem po ciąży, a zbędne kg - wszystko da rade zrzucić - wiem co mowie bo musiałam takowego balastu zrzucić prawie 40 kg. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.

uwazam ze projekt typu the shape of a mother jest rewelacja, jest to w jakis sposob pocieszajace jak sie widzi inne obwisle brzuszki i rozstepy. brakuje mi jeszcze wiecie czego- wiecej takich profesjonalnych sesji przedstawiajacych w piekny sposob pociazowe ciala. bo ze nie sa one juz tak atrakcyjne...coz trudno cos za cos. ale wszystkie chetnie sie fotografujemy z brzuszkiem natomiast juz "po" wiekszosc z nas unika aparatu...warto przelamac to tabu i pokazac swiatu ze jest cos wazniejszego niz 90-60-90

wyszlam z zalozenia ze po drugim dziecku wezme sie ostro za siebie bo wiecej dzieci nie planuje no i teraz skupiam sie jedynie na tym by duzo nie przytyc a ladnie sie ubrac i umalowac itp...

gratuluję

Ale by temu zapobiec masuje sie codziennie(kupilam takie urzadzenie do masazu)i wklepuje krem. Cociaz to tez niczego nie gwarantuje,czego sie obawiam.
W kazdym razie mam 20 kg do zbicia,a wiec duzo,duzo!! moze mi sie uda.Bede komentowan moje osiagi.
Adaś