![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Michaelowa Nibylandia XXXV. Becouse You’re one for us… ♥ Forever…
To ja przypomnę jeszcze raz swoją wiadomość - DLA WSZYSTKICH
![]() chcę Wam o czymś tak w jednym rzucie napisać - a propo MJ-opowiadań! Bo w sumie przestałam bać się krytyki w sensie wyśmiania i posądzenia mnie o chorobę psychiczną (a co mi tam ![]() Żeby nie kopiować i dzielić tekstów tutaj, a czasami to trudne decyzje co i jak itd., to postanowiłam udostępnić Wam cały świat od razu. To jest tak, że razem z moją ukochaną Anną - koleżanką z Gdańska piszemy to już od jakiegoś czasu. Była ostatnio przerwa w nadawaniu, ale ten świat nadal jest. Nie chcę się tu za bardzo rozpisywać o co chodzi, trochę już możecie wiedzieć po pierwszym opowiadaniu, ale.. to też nie to wszystko. Luiza, Kama i Katrina już wiedzą więcej ;-) Generalnie jest strona FACEBOOK na którą trafiają te opowiadania, strona specjalnie założona do tego celu. Tam są wszystkie dotychczasowe opowiadania, a jest ich sporo. Facebook jest wygodny o tyle, że od razu jest miejsce na jak najbardziej pożądane komentarze! Poza tym poprzednia tak zwana ekipa się rozpadła, mało się dzieje. Oto link do Facebook'owej strony: http://www.facebook.com/home.php#!/profile.php?id=1000006049 87739 Jeśli coś nie działa, poszukajcie Dawn Jackson. W avatarze jest kobieta w czarnym kapeluszu i jakby róża w sercu. To my. Przy okazji wysyłając zaproszenie, napiszcie,że z Wizażu. Bo nie przyjmujemy z pewnego względu wszystkich do znajomych. ![]() Gdy zbieże się jakaś grupa osób, poprosimy Was o emaile w celu udostępnienia Wam opowiadań w google docs, jak też - co ważne - spis treści. W spisie treści znajdują się tytuły poszczególnych opowiadań, krótki opis o czym jest, linki do poszczególnych opowiadań i w google docs i na Facebook oraz ... pewnego rodzaju oznaczenia, które Ana wymyśliła dla naszych wrażliwych koleżanek - w sensie miałyśmy na razie takie dwie(ktore już zapewne wypadły z gry), które np. nie lubiały czytać o okresie procesowym Michaela - różne przykre momenty, a my piszemy bardzo emocjonalnie. Zatem są oznaczenia typu: czy smutne, czy osobiste (najczęsciej jakieś intymne ścinki to ja piszę) lub np.ile jest tam seksu. Możecie na to zwracać uwagę albo nie - to zależy od Was. Chciałabym powiedzieć, że obecnie razem z Aną postanowiłyśmy, że nie będziemy się ograniczać. W sensie - może jesteśmy masohistkami, nie wiem, ale zarówno Ana, jak i ja lubimy pisać o dramatach. Teraz też siedzimy w okresie procesowym i zdarzają się przykre rzeczy, które opisujemy. Prosimy mieć na uwadze, że jakkolwiek wiele faktów i wydarzeń z życia Michaela jest zgodna z rzeczywistością, tak niektóre rzeczy i postacie też i zdarzenia są wymyślone na potrzeby opowiadania. Całość - ten świat, który opisujemy - to jest na to literacka nazwa Fan Fiction. Aha - ważna sprawa - ten świat ciągle się dzieje, nawet teraz (niezależnie od tego,czy ktoś wierzy czy nie wierzy, że MJ nadal żyje, a musiał to i tamto zrobić, aczkolwiek w teraźniejszych ścinkach mało jest o samym Michaelu). I ten świat jest... mój. Teraz także i Any, bo stwierdziłyśmy, że obie jesteśmy od niego uzależnione. Wyobrażanie sobie siebie samych jest jak najbardziej welcome, jeśli to pomaga Wam w wyobrażeniach podczas czytania ![]() ![]() Całość - ten świat dzieje się od 2000 roku do dziś. Najbardziej jednak skupiamy się na latach 2005, czasami 2006, 2007 - oj sporo się dzieje. Także kto ma Facebook - zapraszamy, Kto nie ma - niech założy albo napisze prywatną wiadomośc z emailem, to poproszę Anę by udostępniła Wam ów folder z google docs. To tyle. Pewnie jeszcze przekleję to tam gdzie zaczęłam pisać(chociaż już nie pamiętam gdzie,heheh), ale chciałam też dać znać większej liczbie dziewczyn. ![]() Co o tym myślicie? Dołączycie? Buziaki. xo
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
jestem
![]() jest tu pięknie ![]() Daria ![]() ![]()
Edytowane przez crystal glove Czas edycji: 2010-03-19 o 14:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
heloł
![]() mamy kolejną cudną część ![]() nawet taga mam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- no gdzie Wy??? ![]() pierwszy raz sie nie zgubiłam a Wy jeszcze w starej? ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
jestem
![]() pieknie Daria ![]()
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
ja też żyję
![]() ![]() Cavi m poleciła film, znalazłam 3 o podobnej tematyce ale boję się oglądać, jak zacznę wyć to mogiła ![]()
#7 |
Zakorzenienie
|
ale super pomysl z tym alfabetem
![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- dobra ja sie zrywam, bo mam za 10 minut tramwaj ![]() baj ![]() ![]()
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
a i jeszcze jedno do Bloo fakt, że poszukiwanie ciała pominięte zostało w filmie ale tego, że ją zgwałcił można się było domyśleć we fragmencie kiedy ona pokazywała inne zabite i mówiła "ją chciał tylko podotykać" zresztą on na dzień dobry z tym pytaniem o chłopaka i swoimi słowami wyglądał na zeschizowanego
![]()
#9 |
Zakorzenienie
|
baj Groszku
![]() ![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Groniu
![]() Lu filmy podobne do nostalgii?? ![]() ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
pięęęęęęęęęęęknie
![]() ![]() Daria ![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Lu założę się, że nie każdy się domyślił ![]() Gwałt jeszcze ok, poćwiartowanie też ale, że wybiegła z pod tego pola jako dusza... no nie wiem.. ![]() ![]() i na pewno książka dla mnie lepsza ![]() gdzie Aszicha? ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- a wczoraj w sklepie stał za mną facet zupełnie podobny do H. ![]() ![]() i u mnie w okolicy też podobny mieszka ![]()
#12 |
Zakorzenienie
|
słonko mi w twarz świeci
![]()
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Wiewiór nie, nie do Nostalgii, oglądałam wczoraj dzieci Ireny Sendlerowej bardzo mi się spodobał (mimo, że b. smutny to bardzo ładnie się kończy) więc Cavi poleciła mi film Hotel w Ruandzie (w czasie ludobójstwa właściciel hotelu ratuje ponad 2500 ludzi, sam, film na faktach autentycznych) o podobnej tematyce znalazłam jeszcze 3
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
zmykam niuńki
![]() ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
![]()
#16 |
Zakorzenienie
|
Aniisiu masz małe PW
![]()
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieci Ireny S. chce obejrzeć ![]() a co do pogrubienia... zgadam się w 100% ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Lu jak już krzyczała to jasne
![]() ale pierwsze sekundy tego jak wybiegła od niego... ![]() dopiero później był ofajnie widać, że to dusza...
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
no to ja jestem inna
![]() ![]() ![]() Wiewiórek polecam, znaczy dzieci podoba mi się postać Stefana grana przez Gorana Visnjica ![]() ![]() ![]()
#21 |
Zakorzenienie
|
aaa
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Ooooo Jedyna Anisia mnie rozumie ![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- fajny musi być ten nowy film z Leosiem ![]() ![]()
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cavi powiedziała, że hotel w Ruandzie jest bardziej poruszający, chyba zjem śniadanie i to obejrzę w końcu bo widziałam wczoraj Trailer i wiem, że warto, ale się boję
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Anisia normalnie postawie Ci piwo
![]() właśnie o to mi chodziło ![]()
#25 |
Zakorzenienie
|
za dużo zaklinacza dusz oglądam
![]() ![]() ale i tak the best scena to była ta końcowa jak on ją pocałował i powiedział Susie Salmon jesteś piękna ![]()
#26 |
Zakorzenienie
|
Łeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee nie zdążyłam
![]() A Wy co tu bączki się tak panoszycie ? ![]()
#27 |
Zakorzenienie
|
malduje się i spadam nadrabiać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
bodajze tylko jej krzyk byl taki dziwny wtedy i juz sie mialo pierwszy sygnal, ze cos jest nie tak..
a czytalam wywiad z rachel Weisz, twierdzi ze Nostalgia aniola to film niereligijny, gdyz pokazuje tylko wyobrazenie tego co moze nas czekac po tamtej stronie ![]() jako ze troche temat zycia po zyciu mnie interere, to poki cialo nie zostanie zakopane, a dusza nie przejdzie na tamta strone, to pozostaje miedzy niebem a pieklem w stanie cudownego zawieszenia ![]() a wiecie czego mi bylo najbardziej zal?? ten chlopak co sie z nia umowil chwile wczesnej, taki sliczniutki... i w ogole, a ten gupi ciupas pozbawil ja zycia ![]() w ksiazce jak Susie opisywala swoj pierwszy raz, gdy zastanawiala sie jak to jest... to ciarki mialam... poza tym bylo jeszcze w ksiazce ze spotkala w Niebie babcie chyba.. czy dziadka i chcial ja zabrac na 2 strone, a ona nie chciala
Los uniósł brew: I bez żadnych sztuczek, Pani. Któż zdoła oszukać Los? - zapytała Nikt - wzruszył ramionami. A mimo to wszyscy próbują. It is what it is Edytowane przez Anisia25 Czas edycji: 2010-03-19 o 14:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
a może Lu wiedziałaś o co kaman w książce i dla tego wiedziałaś , że to dusza?
![]()
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() owszem wygladaja normalnie, ale sceny jak dusza opuszcza cialo wyglada inaczej w zaklinaczu niz jak w przypadku Susie Salmon ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:59.