|
Notka |
|
Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Dot.: Straż graniczna - przykładowe testy poszukuje, cz. 2
Cześć jestem nową osoba na forum
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Wróóóóciłam
![]() Nie było tak źle jak sobie wyobrażałam......Komisja wymagająca precyzyjnych odpowiedzi ale też można było odczuć że to nie kaci. Przechodzę do pytać bo co niektórzy się niecierpliwią.....co nie rekrut_84?? Tak więc pytania nie tylko moje ale też osób, którzy ze mną byli A więc na początku autoprezentacja, zainteresowania, hobby, dlaczego staram się do SG a nie do służby celnej albo innej mundurówki, nazwiska ministrów sprawiedliwości i MSWiA, z jakimi państwami graniczy Polska, pytania dotyczące UE (cele), strefy Schengen (co to jest SIS oraz gdzie znajduje się miasteczko SCHENGEN, jakie panstwa chca przystapic do Schengen w 2010), NATO, nazwiska komendantów, uzywki, nałogi, czy w rodzinie jest ktos karany, czy masz znajomych z problemami alkoholowymi, narkotykami, przestępstwami, zadania SG, co określa zadania i zakres funkcjonariuszy SG, jakie wydziały podlegają komendantowi, kto wchodzi w skład władzy wykonawczej i ustawodawczej w kraju..... NO!!!!! To wszystko co zapamiętałam.... Wiem że nie wszyscy przeszli przez tą rozmowę pozytywnie. Ja mam do przodu. .....Co można stwierdzić?? - pytania są najróżniejsze!!! Mam nadzieję że pomogłam.... : ) |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() zapraszam na stronę z szczegółami rozmowy kwalifikacyjne w SG http://www.rekrutsg.pun.pl/viewtopic.php?id=7 nie zaszkodzi poczytać o autoprezentacji siebie. Powodzenia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dot.: Straż Graniczna - co na wstępnej rozmowie?
u mnie wyglądało to tak: autoprezentacja, wykształcenie, hobby, zainteresowania, co wiem o zewnętrznej i wewnetrznej granicy polskiej (chodzi tu oczywiście o UE i strefe schengen), dlaczego akurat SG?, jak wyobrażam sobie zakwaterowanie (najlepiej odpowiedzieć że coś sie wynajmiena własny koszt), no i pytanie o narko: kiedy ostatnio, jakie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Hej, przede wszystkim zapytają Cię dlaczego SG, chyba u każdego tak było. Mnie pytali o zadania SG, na jakiej ulicy jest Komenda Główna SG w Wawie. Kiedy był koniec I WŚ, z którego roku jest ustawa o SG oraz musiałem im trochę o sobie opowiedzieć .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.