|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
pierwszy raz
cześć, jestem tutaj nowa i nie wiem czy jest juz taki temat.
mam 17 lat i jestem z moim chłopakiem ponad rok (on ma 20 ; )) no i chcielibysmy zacząć współżyć ale ja mam straszne obawy szczególnie te związane z ciązą... nie wiem jak się tego wyzbyc, nie chce stosować żadnych tabletek, i zastanawiam się czy na ten początek prezerwatywy wystarczą... mój chłopak ciągle mi powtarza,że poczeka tyle ile bedzie trzeba,że nic na siłe ale ja czuje się z tym źle,że nie potrafie dać mu tego czego chce (na pewno tego chce bo jaki chłopak by nie chciał ![]() z góry dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: pierwszy raz
Masz wątpliwości - nie jesteś gotowa.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
dokładnie
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie rozumiem, dlaczego czujesz się źle i chcesz robić coś na siłe, bo twierdzisz, że musisz mu to dać. Powiedział, że poczeka, więc poczekaj i Ty do tego momentu, aż będziesz gotowa.
Szczęśliwa od 05.08.2007 ![]() ![]() lexie Generalnie termin wzrokowiec tyczy się tego, że dana osoba się najłatwiej uczy, zapamiętuje materiał wizualny, a nie tego, że musi się patrzeć na gołe panie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
a prezerwatywy wystarczą
![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ej spokojnie - obawy normalna rzecz.Ale twój strach i brak przekonania , że chcesz to zrobic najzwyczajniej w świecie oznacza, że nie jesteś gotowa !!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
chyba to jeszcze nie Twój czas.
a tak poza tym to tabletki - nic strasznego,poszukaj wątków na forum o hormonalnej antykoncepcji |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
myślę, że sporo dziewczyn rozpoczynających współżycie boi się ewentualnej ciąży. czy to od razu oznacza, że nie są na seks gotowe? nie jestem pewna.
po to są choćby te prezerwatywy, żeby nie musieć się bać wpadki. ale nie rób tego ze względu na to, że czujesz się z tym źle, że nie potrafisz dać mu tego czego chce. zrób to wtedy, kiedy i Ty będziesz naprawdę tego chciała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Sama świadomość że seks może się skończyć ciążą jest potrzebna. Jednak z własnego doświadczenia powiem Ci, że mój paniczny strach przed ciążą w wieku 16-17 lat wynikał właśnie z niegotowości do współżycia. Potrafiłam naprawdę się stresować jak po pettingu spóźniał mi się okres mimo, że wiedziałam, że ciąża jest niemożliwa. Skoro tak się boisz, to poczekaj.
Poza tym poczekaj aż Ty będziesz tego chciała, aż poczujesz, że chcesz być tak blisko ze swoim partnerem, aż to co jest (seks oralny, petting) przestanie Ci wystarczać i będziesz chciała więcej. Bo na dzień dzisiejszą Twoja motywacja brzmi: bo on na pewno chce, a ja chce mu to dać. To nie jest dobry powód. Po prostu poczekaj, aż nastanie taki moment, że nie będziesz miała wątpliwości, nie będziesz pytać na forum, po prostu będziesz wiedziała, że chcesz uprawiać seks.
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli nie jesteś gotowa na seks, to nie ma się z czym spieszyć. Chłopak powiedział, że poczeka, więc tak też zrobi.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś za co matka by mnie zabiła a ojciec wygonił z domu. (tak mi się wydawało) coś czego zabrania mi mój ukochany kościół, za co na pewno pójdę do piekła. Myslałam że skoro robię coś "złego" to musi spotkać mnie kara. Wyleczyłam się z poczucia winy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
nie rób nic wbrew sobie, tym bardziej ze powiedział ze poczeka. ja mialam taką sytuację, że mój facet strasznie chcial, a tez byłam dziewicą. poczekał 8 miesięcy i nie mógl dłuzej wytrzymac, zaczęło sie miedzy nami psuć, poważne kryzysy (nie z tego powodu, ale wiadomo - jesli sie w jednej sferze zycia nie uklada to potem przenosi sie na inne)
no i stwierdzilam "a co mi tam, jak tak bardzo chce", nawet pomyslalam ze "jestem taka neizdecydowana ze nigdy na 100% nie będę gotowa, wiec co to za roznica kiedy". no i stało się, stracilam z nim dziewictwo, bo go strasznie kochałam (i do tej pory kocham), ale nie byłam gotowa. Przełozyło sie to na to ze byłam bierna w łóżku, bo niegotowa, bałam sie jego ciała, jego zbytniej bliskości, z ktorą nie przyzwyczajal mnie zbyt długo, bałam sie go nawet dotknąć, tak mnie onieśmielal... i potem jeszcze mi to wyrzucal ze jestem jak "kłoda" i ze nie dbam o jego potrzeby... a ja po prostu nie bylam psychicznie gotowa do takiej bliskosci. dodatkowo jeszcze spinalam sie za kazdym razem i stosunek czasem byl wrecz niemozliwy, albo okropnie bolesny i czesto konczylo sie na tym, że wyrzucalam go wrecz z łóżka... teraz pewnie pomyslicie ze cham i ze powinnam go rzucic, to jest na sucho przedstawiona relacja, tak naprawde w tych rozmowach staral sie byc bardzo delikatny, mowiąc mi o swoich potrzebach i czasem naciskając mnie, robil tu subtelnie, aczkolwiek czasem stanowczo. teraz jest już ok, odnalazlam sie i dalej jestem z tym facetem, nasze zycie łóżkowe jest udane, potrafie sie cieszyc z seksu z nim a nie przezywac stresy. Jednakze jesli moglabym cofnąć czas to wiem, ze nie poddalabym sie drugi raz jego presji wywieranej na mnie w tej kwestii. Jesli kocha to poczeka tak długo jak będzie trzeba, udowodni tym, że jest Ciebie wart i liczy sie z Twoją potrzebą czasu i dojrzenia do tego. także wchodzcie bardzo powoli w sfere zycia erotycznego bo jest piękna jesli sie ja odpowiednio pozna i do niej przygotuje. A nie jak się wejdzie wystraszonym i spiętym. "nic na siłę". Jesli będizesz 100% pewna, że checsz to zrobić to wtedy to zrób. ale 100% pewna ze TY TEGO CHCESZ. ale sie rozpisalam ![]() ![]()
"Mężczyźni są jak alkohol: wyrzekanie się ich jest ascezą, która niesie ze sobą rozgoryczenie, rozkoszowanie się nimi jest sposobem na życie, który rozjaśnia dzień powszedni, uzależnianie się od nich jest... głupotą." co Cię ujęło/ujmuje w TŻ? https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=497112 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Chyba nic odkrywczego nie napiszę.
Masz wątpliwości, boisz się, tj. nie jesteś gotowa. I do niczego się nie zmuszaj, naprawdę nie warto. Starsze Wizażanki Ci to mówią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
ja również dołączę się do pozostałych Wizażanek - powinnaś rozpocząć współżycie tylko wtedy gdy sama będziesz tego chciała. podejdź do tego egoistycznie
![]() ![]() ![]() jak już naprawdę będziesz gotowa i miała na to ochotę, to nie będziesz mieć wątpliwości, zobaczysz, po prostu pewnego razu podczas igraszek nagle posuniesz się o krok dalej i wcale nie będziesz się zastanawiać nad niczym ![]() ![]()
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
dziekuję wam bardzo za uświadomienie mnie w tej sprawie i za rady
![]() pozdrawiam was serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
BAN stały
|
Nic na siłę i tylko dlatego,ze chcesz komuś sprawić przyjemność.
Masz wspaniałego chłopaka który na Ciebie nie napiera. A to wszystko wyjdzie samo z siebie . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Dokładnie, zgadzam się. Skoro masz obawy, to nie jestes gotowa, a prezerwatywy wystarczą, przy odpowiednim stosowniu, nie powinno być problemów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
...
Edytowane przez valhalla91 Czas edycji: 2016-01-30 o 13:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do ciąży to dodatkowo możesz stosować pigułki antykoncecpcyjne i wtedy będziecie spokojni(oczywiście prezerwatywę radzę też ze względu na wszystkie choroby weneryczne itd !!).
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
...
Edytowane przez valhalla91 Czas edycji: 2016-01-30 o 13:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
e tam z przyzwyczajenia. sa ludzie ktorzy seks uprawiaja codziennie i dalej ich tak samo podnieca, zarowno dziewczyne jak i faceta. Twoj facet ma po prostu zaburzenia zwiazane z erekcją i to powinno sie leczyc jakąś wiagrą czy czyms, najlepiej udac sie do lekarza i on cos poradzi na to.
"Mężczyźni są jak alkohol: wyrzekanie się ich jest ascezą, która niesie ze sobą rozgoryczenie, rozkoszowanie się nimi jest sposobem na życie, który rozjaśnia dzień powszedni, uzależnianie się od nich jest... głupotą." co Cię ujęło/ujmuje w TŻ? https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=497112 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:02.