Loga marek na produktach - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-29, 17:47   #1
Blushy
Raczkowanie

Loga marek na produktach

Czy lubicie rzeczy na których jest widoczne logo znanej marki i dlaczego?
Blushy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-29, 18:18   #2
paula78
Zakorzenienie

Dot.: Loga marek na produktach

Nie i nie wiem co tu jest do lubienia.
W zyciu bym nie wyszla z torebka z wielkim logo Dior

Jesli ktos kupuje rzcz bo jest z danej firmy czy ma dane logo to jest zwyklym prózniakiem.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-29, 18:36   #3
aneczka240
Wtajemniczenie

Nie wyobrażam sobie nosić torby czy obojętnie czego, z logiem danej firmy. Nie rozumiem takiego zachowania wśród innych ludzi, nie tylko kobiet. Nawet jak byłoby mnie stać na takowy przedmiot, to i tak bym go nie kupiła.

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-29, 19:03   #4
alloffkowa
Zakorzenienie

mam znajomą która kupuje ubrania tylko ze względu na markę, i jak np zobaczy u mnie nową bluzkę odrazu patrzy na metkę, jaka to firma , strasznie mnie to irytuje;/ ja czasem wolę kupić dwie tańsze ładniejsze bluzki niż jedną za 100 zł, tylko dla metki;/
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-29, 19:04   #5
eyo
Zakorzenienie

nie, nie znoszę

nawet jakby mnie było stać na drogie torebki to nie kupiłabym nigdy np. monogram LV czy innego cudu ;/ paskudztwa dla mnie to jakich mało..

co to ja darmowa chodząca reklama jestem i jeszcze mam im ich reklame płacić ?!

najbardziej to ja lubie rzeczy gladkie, jednokolorowe, bez wzorów i nadruków;D

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-29, 19:28   #6
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Jesli ktos kupuje rzcz bo jest z danej firmy czy ma dane logo to jest zwyklym prózniakiem.

Wg mnie potrzebuje dowartościowania, z metką czuje się lepszy.

Eyo ma rację, nie jestem chodzącą reklamą (poza tym wychodzę z założenia, że równie dobrze to mi mogliby płacić, żebym już wyszła z tym Diorem na miasto )
Stary 2010-04-29, 19:32   #7
Neciak89
Zakorzenienie

Moim zdaniem nie warto kupować tak drogiej torebki. Tak samo butów. Można kupić coś ładniejszego i w normalnej cenie.

Kwestię mega loga pominę, bo tego się nie da nawet skomentować.

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-29, 19:37   #8
Serendipity
Zakorzenienie

Głupio bym się czuła, chodząc w ubraniach, dodatkach, które mają bardzo wyraźne, aż krzyczące, logo.
Dokładnie tak jak mówiłyście- jak reklama...
Stary 2010-04-29, 20:01   #9
boinnenazwybylyzajete
Zakorzenienie

obojętne mi to. bluzek, bluz raczej z logo nie mam ani jednej, ale jak kupuje torbę sportową to latania po mieście w zwykłeś "sieciówce" to jakieś tam małe logo mi nie przeszkadza jak torba jest ładna

Mother
Tell your children not to walk my way
Tell your children not to hear my words
boinnenazwybylyzajete jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-29, 20:07   #10
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez boinnenazwybylyzajete Pokaż wiadomość
obojętne mi to. bluzek, bluz raczej z logo nie mam ani jednej, ale jak kupuje torbę sportową to latania po mieście w zwykłeś "sieciówce" to jakieś tam małe logo mi nie przeszkadza jak torba jest ładna
No tak, bo to są małe loga. Ale Chanel czy Dior zazwyczaj mają taaakie wielkie..

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-29, 20:07   #11
mmm87
Zadomowienie

Jeśli chodzi o ubrania, to kupuję to, co mi się podoba, a nie ze względu na logo firmy. Ale też nie przeginam w drugą stronę i nie będę rezygnować z kupna danej rzeczy, tylko dlatego, że jest widoczne logo. Np. taka mała puma z Pumy bardzo mi się podoba, jest po prostu ładna i fajnie wygląda na butach albo na t-shircie.
mmm87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-29, 20:16   #12
ratta
Wtajemniczenie

Nie kupiłabym rzeczy z dużym logo lub jakimiś firmowymi znaczkami. Małe logo ujdzie, ale raczej na sportowych rzeczach.

Z góry dziękuję za pomoc.

ratta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-29, 20:33   #13
mel89
Zakorzenienie

Nie, nie mam takich ciuchów z wielgachnym logo.
Buty - owszem, mam markowe ale nie względu na markę tylko ze względu że mi się po prostu podobały.
Torebki - mam jedną markową, ale logo jest w kolorze torebki i malutkie. Niektóre torebki LV mi się podobają, ale nie kupię, bo mnie nie stać
Moja znajoma natomiast ma chłopa który chodzi w t-shirtach z wielkim napisem ARMANI a ona ma torebkę LV taką jak w załączniku. Nie pytałam ile kosztowała, ale moim zdaniem tych pieniędzy nie jest warta. Ja nie chciałbym jej nawet za darmo.

Wypas Ale co się komu podoba
Stary 2010-04-29, 20:44   #14
Wenress
Zakorzenienie

Nie lubię logo rzucających się w oczy, nie po to kupuję, żeby jeszcze reklamy robić
Ale już znaczek Apple'a na laptopie albo ten 'wytłoczony' mały krzyżyk na martensach są fajne, chociaż i tak nie decydują w ogóle o zakupie.

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-30, 08:06   #15
Blushy
Raczkowanie

Trochę mnie skłonił do tego wątku inny wątek, o tym co dziewczyny nosza w kosmetyczkach. Zwróciłam uwage, że niektóre autorki postów opisały nie tyle zawartośc swoich kosmetyczek ale też jakiej marki a nawet z jakiej serii są te rzeczy. Nie rozumiem jakie to ma znaczenie, ale widocznie marka ma jednak znaczenie w sumie mogłam zacząc wątek od "Jakie znaczenie ma dla Ciebie marka?" bo rzeczywiście nie ma co tu lubić... Reklama robi swoje

Edytowane przez Blushy
Czas edycji: 2010-04-30 o 08:17

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-30, 08:39   #16
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Tzn.wiesz, kosmetyk i jego marka jakieś tam znaczenie mają jakościowe. Ale co do ciuchów - nie trawię pokazanego logo i chwalenia się, jakiej to ja marki mam ciuch
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-30, 08:50   #17
dziewczyna
Zakorzenienie

Jeśli dana rzecz podoba mi się, pasuje mi i cena jest przeze mnie do przyjęcia to małe logo gdzieś z boku pominę i kupię. Ale jeśli logo bije po oczach to rezygnuję. Mam reklamować daną firmę i do tego jeszcze płacić, najczęściej spore pieniądze? Nie dla mnie.
dziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-30, 08:57   #18
Blushy
Raczkowanie

No mają znaczenie jakościowe, ale co ma jakość do rozmowy o zawartości kosmetyczek? Zaobserwowałam wśród znajomych szał na T-shirty T. Hillfigera. Ok, są dobrej jakości ale za to dużo droższe niż np. równie dobrej jakości Esprit czy Benetton...

Edytowane przez Blushy
Czas edycji: 2010-04-30 o 09:03
Stary 2010-04-30, 09:06   #19
ratta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Blushy Pokaż wiadomość
Trochę mnie skłonił do tego wątku inny wątek, o tym co dziewczyny nosza w kosmetyczkach. Zwróciłam uwage, że niektóre autorki postów opisały nie tyle zawartośc swoich kosmetyczek ale też jakiej marki a nawet z jakiej serii są te rzeczy. Nie rozumiem jakie to ma znaczenie, ale widocznie marka ma jednak znaczenie w sumie mogłam zacząc wątek od "Jakie znaczenie ma dla Ciebie marka?" bo rzeczywiście nie ma co tu lubić... Reklama robi swoje
Nie wiem o co chodzi z kosmetyczkami, ale jeśli bym zobaczyła firmę kosmetyczki, to dla mnie wskazówka, gdzie taką kupić, możliwe że z tego samego powodu bym ją napisała. Bardzo często szukam na wizażu w ten sposób, bo nie lubię oglądać w sklepach.
Marka ma jakieś znaczenie... często chodzi o jakość lub efektowny wygląd. Jednak podczas wyboru rzeczy podobnych jakościowo, wzięłabym pod uwagę brak logo ;p

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-30, 09:10   #20
evela28
na drugie mam Irena

a kosmetyki
nie kupujecie Max Faktorów i tym podobnych

kiedy życie daje ci w twarz
uśmiechnij się i z politowaniem powiedz:
bijesz się jak ciota
evela28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-30, 09:12   #21
Katarynka1
Raczkowanie

Ja nie wyszłabym w ubraniu/obuwiu na którym jest napisana pełna nazwa firmy. Niestety miałam taką sytuację - dostałam od znajomych bluzkę, bardzo ładną i w moim guście, byłam bardzo zadowolona do czasu aż ją odwróciłam - nazwa firmy (młodzieżowa sieciówka) zajmowała 1/4 powierzchni pleców. No i leży w szafie, bardzo mi szkoda.

Myślę że znaczek na sportowych butach bym zniosła (z bólem), ale na szczęście nie noszę sportowych rzeczy, a jeśli już to zwykłe trampki

Jeśli chodzi o torebki LV czy Dior to albo jestem za młoda albo nie potrafię docenić klasyki albo za dużo podróbek w lumpeksach i na łokciach starszych pań się naoglądałam... prawdopodobnie wszystkie te czynniki razem - ale niestety nie podobają mi się one i kojarzą wyłącznie z kiczem i obciachem. Nigdy bym takiej nie założyła i szczerze mówiąc nie rozumiem dlaczego niektóre młode kobiety je noszą.

Jeśli chodzi o kosmetyki to logo jest chyba zawsze mniej lub bardziej widoczne, ale to mi nie przeszkadza.

Edytowane przez Katarynka1
Czas edycji: 2010-04-30 o 09:14
Katarynka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-30, 09:14   #22
Blushy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez evela28 Pokaż wiadomość
a kosmetyki
eee, wolę Chanel oczywiście żartuję

Edytowane przez Blushy
Czas edycji: 2010-04-30 o 09:15
Stary 2010-04-30, 09:14   #23
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blushy Pokaż wiadomość
Czy lubicie rzeczy na których jest widoczne logo znanej marki i dlaczego?
Co rozumiesz przez widoczne logo? Na eleganckich rzeczach pasuje tylko subtelny znak, podczas gdy na sportowych dobrze moze wygladac wieksze - bo to sportowe kolorowe ubrania zazwyczaj sa bardziej krzykliwe z definicji.

Jak ktos na codzien chodzi w dresie z wielkim logiem puma, to raczej nie jest to osoba o wysokim statusie spolecznym. Wydaje mi sie to sprawa w miare jasna.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-30, 09:19   #24
Blushy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
Co rozumiesz przez widoczne logo? Na eleganckich rzeczach pasuje tylko subtelny znak, podczas gdy na sportowych dobrze moze wygladac wieksze - bo to sportowe kolorowe ubrania zazwyczaj sa bardziej krzykliwe z definicji.

Jak ktos na codzien chodzi w dresie z wielkim logiem puma, to raczej nie jest to osoba o wysokim statusie spolecznym. Wydaje mi sie to sprawa w miare jasna.
w zasadzie to chodzi mi i o duże i o subtelne, jedno i drugie widać, są też produkty markowe, na których w ogóle nie ma logo, są też produkty słabo znanych marek albo produkty "no name"...są też ludzie, którzy przy zakupie kieruja sie marka ze wzgledu na wygląd a nie jakość...moim zdaniem tusz do rzęs np. Max Factora to wcale nie jest jakieś dno pod względem jakości, wiec czemu niektorzy kręcą na to nosem i wybierają 3x droższe? Wypróbowałam i tańsze i droższe tusze i ze względu na krótką przydatność wole tańszy.

Edytowane przez Blushy
Czas edycji: 2010-04-30 o 09:26
Stary 2010-04-30, 09:27   #25
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evela28 Pokaż wiadomość
a kosmetyki
kupujecie ale nie dlatego ze napis chanel tylko dlatego,że mi odpowiada zawartosc pudeleczka czy słoiczka, dwa nie paraduje z tym na szyji
Nie widac czy mam na rzęsach diora czy ruby rose za 2,5 z kiosku.

Zwyczajnie nie odpowiada mi rzecz z logo bo to logo jest elementem tej rzeczy i psuje wdg. mnie wygląd .

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-30, 09:40   #26
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

Kojarzę tylko buty Bartek z napisem Bartek (co mi nie przeszkadza) i ciepłe bluzy Gap z ordynarnym napisem Gap (dlatego nie kupiłam). Na resztę nie zwracam uwagi i chodziłabym w bazarowej bluzie z brokatowym napisem dior i chanel, własnie po to żeby zakpić z wielkich marek.
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-30, 11:20   #27
marricka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Katarynka1 Pokaż wiadomość
Ja nie wyszłabym w ubraniu/obuwiu na którym jest napisana pełna nazwa firmy. Niestety miałam taką sytuację - dostałam od znajomych bluzkę, bardzo ładną i w moim guście, byłam bardzo zadowolona do czasu aż ją odwróciłam - nazwa firmy (młodzieżowa sieciówka) zajmowała 1/4 powierzchni pleców. No i leży w szafie, bardzo mi szkoda.
mam podobnie dostałam od cioci oryginalną bluzkę Diora z napisem na przodzie i ani razu jej nie ubrałam byłoby mi wstyd i pewnie każdy podejrzewałby że to podróba
marricka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-30, 11:20   #28
KarolinaK
Zakorzenienie

Re: Dot.: Loga marek na produktach

Dla mnie marka ma glownie znaczenie jakosciowe. Nie raz sie o tym przekonalam. Co prawda nie zawsze ale zwykle .
Mowia ze ubodzy powinni zainwestowac w jakosc i ja sie z tym zgadzam
Tez nie lubie widocznyego logo firmy. Male jest ok. Czasem jesli mozna je zakryc czy schowac to chowam. I nie jedynie dlatego zeby nie wyjsc na snobke a po to aby nie wszyscy wiedzieli gdzie kupuje ubrania. Jakas kolezanka moze sie poczuc urazona ze jej nie stac albo osoba za ktora nie przepadam mialaby na tacy podane gdzie znajdzie jakies fajne spodnie za ktorymi ja chodzilam pol roku.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-30, 11:56   #29
ratta
Wtajemniczenie

Dot.: Re: Dot.: Loga marek na produktach

Ja nie kupuję bardzo drogich rzeczy, ale mam 2 pary butów z dość dobrego sklepu (nie ekskluzywnego) i przetrwają wszystko. Inwestowałabym więc w tego typu produkty, czasem da się znaleźć dobrą jakość za małe pieniądze. A czasem spodoba się wygląd i nie da się sobie przetłumaczyć, że można mieć prawie to samo tylko tańsze

Stary 2010-04-30, 11:58   #30
visionAM
Zakorzenienie

Dot.: Re: Dot.: Loga marek na produktach

Mi się ze sportowych butów podobają damskie Nike i zazwyczaj mają dość spory "znaczek", ale akurat to bym nawet przebolała
Poza tym nie akceptuję żadnych wielkich napisów w stylu Reebok, Puma, Adidas, Dior, Armani itd. Bez sensu jest noszenie takiego czegoś na sobie
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości