|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
mała podpowiedź
Witam! Mam kłopocik. Ostatnio zmieniłam fryzurkę i "zrobiłam" sobie grzywkę. Teraz nie wiem czy zapuszczać włosy czy zostać przy grzywce. Proszę o podpowiedź.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: mała podpowiedź
Zostac przy grzywce!! ZDECYDOWANIE!! Zupelnie nie poznalam Cie na pierwszym zdjeciu, wygladasz cudnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Dziękuję bardzo za komplementy. Fryzurkę znalazłam na stronie internetowej i z wydrukowanym zdjęciem poszłam do fryzjerki (pani Kasi, w której ręce oddaję się bez obaw), mieszkam w Kętach koło Oświęcimia, więc jeśli mieszkasz w pobliżu to polecam panią Kasię z "SALONIKU".
Kolor włosów to ciemny brąz zawsze się na taki farbuję, ale na zdjęciu z grzywką jest trochę "sprany". Tak na prawdę to pierwsze zdjęcie wyszło na żółto, a drugie na różowo, to chyba zależy od oświetlenia u fotografa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Mieszkam w Krakowie, wiec calkiem niedaleko
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
hej,mnie tez bardzo podoba sie Twoja fryzurka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Przepraszam, że tak długo nie odpowiadałam ale nie miałam dostępu do kompa. Bardzo dziękuję za komplementy!
Mój naturalny kolor włosów to rodzynkowy - gdy popatrzy się na rodzynkę sułtańską pod światło. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Może któraś z Wizanek używała nowej farby Feria Color Booster L'Oreal (brązy)? Jaki jest efekt? Czy faktycznie rozjaśnia ciemne włosy (mój obecny kolorek włosów jest tak ciemny jak na drugim zdjęciu). Jak długo farba trzyma się na włosach, bo czytałam KW, że poprzednie kolory z raj serii (rude, czerwone)traciły "blask" po dwóch myciach. Załączam opis producenta i zdjęcie.
"Nowe farby pozwalają na skuteczne rozjaśnienie nawet bardzo ciemnych włosów aż o cztery tony. Dzięki nim nadasz swoim włosom kasztanowy kolor bez uprzedniej dekoloryzacji. W opakowaniu znajdziesz również odżywkę ochronno-pielęgnującą, która nada włosom jedwabisty wygląd i połysk. Zmienisz się w 30 minut. Nowe odcienie to: P10 jasny beżowy kasztan, P13 jasny złoty kasztan i P15 jasny czerwony kasztan. Cena 29 zł." 25.08 Odp. Farbowałam się tym cudem przed sesją (P13 jasny złoty kasztan ) i załamałam ręce. Miałam odrosty na czubku głowy, ale niewiele się różniły od ostatniej farby "cienma czekolada" (były prawie niewidoczne ![]() Podsumuję straciłam czas, dwa opakowania Feria Color Booster L'Oreal - czyli ponad 50 zł i dobry humor. Może to to jest dobre ale nie dla moich farbowanych włosów. (Jeszcze w życiu nie widziałam takiego koloru odrostów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
jak ślicznie wyglądzasz na pierwszym zdjęciu!!!Aż mi dech zaparło, zupełnie inaczej niz na drugim( nie obraź się)
czy to zdjęcie robił ci profesjonalny fotograf? a makijaż? Sama go zrobiłaś. Sliczna jesteś. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
![]() Betta, czy to pierwsze zdjęcie jest z jakiejś sesji??? Boskie! Na okładkę normalnie! ![]() Jak Ci się udało zrobić taką różnicę między pierwszym a drugim zdjęciem? Czy malowała Cię wizażystka? Śliczna jesteś ![]() ![]()
![]() |
#10 |
BAN stały
|
Dzięki za miłe słowa!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
a gdzie wy widzicie to zdjecie?
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
BAN stały
|
Re: mała podpowiedź - REAKTYWACJA
Dosłownie wczoraj usunełam zdjęcia, bo myślałam, że nikt nie będzie już przeglądał takich staroci.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Re: mała podpowiedź - REAKTYWACJA
Betta! sorki! wybacz!
ale nie jestes podobna na tych zdjaciech, inny kształt twarzy i nawet oczu , powiek, czy to mozna zarysowac kredka/ ![]() ale ja mam do czynienia z przemianami i owszem .. no moze sie myle ale fakt z grzywka i pazurkami doolkola twazry byloby ci dobrze
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem za grzywką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
zależy w jakich włosach było ci lepiej, ale ja bym na razie zostawiła ta grzywkę, po jakimś czasie znowy zapuściła na dłuższą i następnie ścięła, ja lubie zmiany, nie wiem jak ty...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
BAN stały
|
Pani Grażynko drugie zdjęcie jest zrobione gdy miałam 18 lat (do pasportu), a dałam je dlatego, że fryzura na nim jest aktualna (bardzo lubię takie cięcie, bo mogę włosy związać w kitkę albo nosić rozpuszczone i dobrze się w tym czuję). Pierwsze zdjęcie jest z sesji i z bólem przyznam, że jest trochę "poprawione", mam drobne zmarszczki mimiczne koło oczu i mimo make up było je widać, więc znajomy zaproponował, że poprawi to troszkę, potem jeszcze skorygował linię brwi i jeszcze tu troszkę tam troszkę i wyszła moja "idealna wersja. Zdjęcia nie wysyłałam na żaden casting, ani do banku twarzy, to było małe oszustwo na urzytek prywatny, bo jak już robię sobie "profesjonalną sesję" to czemu nie poprawić troszkę urody? W końcu sesje do magazynów kobiecych też są poprawiane i pracuje przy tym sztab ludzi, a ja pewnie tylko raz w życiu zafundowałam sobie taką przyjemność.
Niestety nie mam aparaty cyfrowego ani skanera (na czas wakacji) więc nie mogę wkleić mojej zwykłej fotki. Obecnie mam włosy do połowy pleców (jakieś 7-10cm pod linią łopatek-ja to potrafię obrazowo wytłumaczyć ![]() A jeszcze jedno pytanie i to chyba do pani Grażynki. U mnie w mieście jest nowy zakład fryzjerski i tam obcinają włosy "na sucho": myją głowę, suszę włosy i obcinają. Czy moje włosy (grube, gęste i ciężkie) lepiej obciąć na mokro (zawsze tak robiłam)czy na sucho, żeby był lepszy efekt? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
no wiec retusz jednak zrobil swoje i dlatego tak barzdo sie roznicie,
powyzej masz fotki bez gzrywek , jak nie ich niechcesz co do obcinania wlosow na sucho, ja jestem na nie, ale sa rozne szkoly..
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
no wiec retusz jednak zrobil swoje i dlatego tak barzdo sie roznicie,
powyzej masz fotki bez gzrywek , jak nie ich niechcesz co do obcinania wlosow na sucho, ja jestem na nie, ale sa rozne szkoly..
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:16.