Przed pierwszym razem. Pomóżcie :(:( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-05-18, 14:30   #1
Viev
Raczkowanie

GG do Viev

Przed pierwszym razem. Pomóżcie :(:(

Razem z moim TŻ chcemy żeby ten nasz pierwszy raz był w moje 18ste urodziny. Jesteśmy ze sobą już 10 miesięcy, a znamy się noo.. prawie 3 lata. Więc znamy się bardzo dobrze i to chyba akurat będzie dobry czas na to .

Między nami nie było żadnych pieszczot do tej pory. A chcemy poznać ciała swoich partnerów, żeby później podczas tego pierwszego razu wiedzieć co druga osoba lubi. I mam problem. Bo on chce jakoś urozmaicić ten seks, a ja nie wiem jak, żeby był zadowolony. I co miałabym robić z jego penisem? Nie znam się na tym kompletnie . Proszę o pomoc

Lovciam
Viev jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-18, 15:00   #2
tennyo4
Zadomowienie

Dot.: Przed pierwszym razem. Pomóżcie :(:(

Cytat:
Napisane przez Viev Pokaż wiadomość
Bo on chce jakoś urozmaicić ten seks, a ja nie wiem jak, żeby był zadowolony
Fajny facet, nie ma co To może niech ON coś zaproponuje, co?

Tak poza tym to sobie myślę, że zanim się zabierzecie za urozmaicenia to powinniście najpierw poznać swoje ciała i mieć za sobą ten pierwszy raz.
Bo jaki sens ma urozmaicanie czegoś, czego się nie zna

Rozumiem, że chodzi tu o jakieś ponadstandardowe urozmaicenia. Bo romantyczna muzyka, świece, ew. odrobina wina to wg mnie standard.
Warto, żebyś zamiast się zastanawiać co by tu dla pana i władcy zrobić, porozmawiała z nim o wzajemnych oczekiwaniach i obawach.

Terry Pratchett
Maskarada

Edytowane przez tennyo4
Czas edycji: 2010-05-18 o 15:06
tennyo4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-18, 15:09   #3
Madelaine87
Zadomowienie

Poznawanie się ma być zabawą i przyjemnością a nie stresem i kłębkiem myśli " jezu, co ja mam teraz z nim robić?". Bądźcie spontaniczni. Dobry pomysł by poznać się bliżej przed pierwszym razem bo wszystko na za może być "za dużym szokiem". Wszystko p troszku i powoi do przodu.
Madelaine87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-18, 15:10   #4
xxxpaulina
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Madelaine87 Pokaż wiadomość
Poznawanie się ma być zabawą i przyjemnością a nie stresem i kłębkiem myśli " jezu, co ja mam teraz z nim robić?". Bądźcie spontaniczni. Dobry pomysł by poznać się bliżej przed pierwszym razem bo wszystko na za może być "za dużym szokiem". Wszystko p troszku i powoi do przodu.

Dokładnie. Zgadzam się w pełni.
Stary 2010-05-18, 15:24   #5
Viev
Raczkowanie

GG do Viev

Cytat:
Napisane przez tennyo4 Pokaż wiadomość
Fajny facet, nie ma co To może niech ON coś zaproponuje, co?
Ale on chce, żebym ja mu powiedziała co chcę wnieść.. Tylko, że ja się na tym nie znam i nie wiem co mogę..

Cytat:
Tak poza tym to sobie myślę, że zanim się zabierzecie za urozmaicenia to powinniście najpierw poznać swoje ciała i mieć za sobą ten pierwszy raz.
Bo jaki sens ma urozmaicanie czegoś, czego się nie zna
No właśnie przed seksem chcemy poznać swoje ciała jak pisałam już .

Cytat:
Rozumiem, że chodzi tu o jakieś ponadstandardowe urozmaicenia. Bo romantyczna muzyka, świece, ew. odrobina wina to wg mnie standard.
No pewnie, że tak będzie ^.^

Lovciam

Edytowane przez Viev
Czas edycji: 2010-05-18 o 15:26
Stary 2010-05-18, 15:25   #6
narciarka
Rozeznanie

sama miałam kiedyś podobny problem jak Ty więc Ci pomogę i wtedy wstydziłabym się zapytać mojego tż-ta co sprawiłoby mu przyjemność bo teraz już rozmawiamy o taki sprawach otwarcie
przed pierwszym razem proponuje petting i nie ma się co przed tym stresować, ja kiedy pierwszy raz się pieściliśmy nie wiedziałam co zrobić z penisem tż-ta więc zaczęłam go głaskać hehe tż-et wtedy wziął moją dłoń, zacisnął ją na swoim penisie i zaczął nią poruszać w górę i w dół, wtedy załapałam o co chodzi i dalej było już z górki
a nasz pierwszy raz był nieplanowany na konkretną datę więc i stresu przed nim nie było w czasie tzw gry wstępnej możesz popieścić jego penisa ręką, ustami, całować tż-a itd a dalej niech wszystko dzieje się spontanicznie bo chyba nie masz zamiaru planować pozycji? mam nadzieję że pomogłam
Stary 2010-05-18, 15:36   #7
muszynianka
Zakorzenienie

O ludzie, gdzie się podziała spontaniczność :P
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-18, 15:38   #8
Viev
Raczkowanie

GG do Viev

Dzięki .
Ale jak pieścić.. No nie chcę zrobić czegoś nie tak. Za mocno żeby było.. :/. No nie mam zamiaru planować tego.. Ja bym wolała, żeby to wszystko było tak spontanicznie ale muszę też uszanować jego zdanie skoro woli by były zaplanowane niektóre rzeczy. Ale dziękuję bardzo

Lovciam
Stary 2010-05-18, 15:48   #9
kitkulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
O ludzie, gdzie się podziała spontaniczność :P
No właśnie, gdzie?!
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-18, 15:48   #10
klempaa
Zakorzenienie

Viev, ja zrobiłam tak, ze spytałam mojego TŻta jak lubi, by go dotykac (tak śmiesznie wyszło, że akurat wtedy głaskałam go chyba po brzuszku... i stwierdził "niżej" potem były na szczęście dokładniejsze instrukcje ). Z tego co rozumiem Twój TŻ jest doświadczony w sprawach seksu, wiec na pewno wie, co sprawia mu przyjemnośc Nie ma się czego bac, takie rozmowy bywają baaaaaardzo fajne

A co do tego "za mocno".... hmm, nie wiem, z moim TŻtem nie ma czegos takiego jak za mocno chyba

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-18, 15:48   #11
guess17
Rozeznanie

Czym się tak martwisz? Po pierwsze Twój Tż powinien uszanować to że nie masz żadnego doświadczenia, a po drugie powinnaś podejść do tego z humorem i spontanicznie. Uwierz że nic tak nie psuje klimatu jak ciągła myśl czy dobrze robie, czy jemu jest dobrze? Wyluzuj zobaczysz że wszystko samo przyjdzie...

http://zapachmiety.blog.pl

Dziś: ciasto 3 bit

_________________________ ________

"Większość ludzi ma tyle szczęścia, na ile sobie pozwoli" - Abraham Lincoln
guess17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-18, 16:30   #12
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Razem z moim TŻ chcemy żeby ten nasz pierwszy raz był w moje 18ste urodziny. Jesteśmy ze sobą już 10 miesięcy, a znamy się noo.. prawie 3 lata. Więc znamy się bardzo dobrze i to chyba akurat będzie dobry czas na to .

Między nami nie było żadnych pieszczot do tej pory. A chcemy poznać ciała swoich partnerów, żeby później podczas tego pierwszego razu wiedzieć co druga osoba lubi. I mam problem. Bo on chce jakoś urozmaicić ten seks, a ja nie wiem jak, żeby był zadowolony. I co miałabym robić z jego penisem? Nie znam się na tym kompletnie . Proszę o pomoc
Zacznijcie od pieszczot, całowania, głaskania itd. Chłopak powinien podpowiedzieć Ci, co robić, a nie oczekiwać od niedoświadczonej dziewczyny cudów. Na urozmaicenia przyjdzie jeszcze czas. Powodzenia!
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-18, 16:37   #13
simonee
Zakorzenienie

Jak dla mnie wyznaczanie daty to barrrrdzo glupi pomysl! wiedzac, ze ten dzien sie zbliza, bedziesz zestresowana i bedziesz pewnie panikowac...
Moim zdaniem pierwszy raz powinien wyjsc spontanicznie, z wybuchu uczuc, podniecenia, pozadania a nie planowania ale jesli ty sadzisz ze tak bedzie dla Ciebie dobre to ok...
Pieszczenie i urozmaicenia w sexe przychodza z czasem, bo zeby sprawic przyjemnosc trzeba dobrze poznac upodobania partnera i viceversa, bo inaczej mozna sie tylko zrazic.

Jak chcesz mu zrobic laske(przepraszam za bezposredniosc) najpierw sprawdz czy w ogole jestes w stanie wziasc jego penisa do reki, sprawdzic czy nie masz osporow pocalowac go...
Ewentualnie wejdz na strone redtube

Edytowane przez simonee
Czas edycji: 2010-05-18 o 16:40
simonee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-18, 16:38   #14
irie18*
Wtajemniczenie

a za ile te twoje urodziny?
nie wiem czy takie dokładne planowanie pierwszego razu jest dobrym pomysłem. tylko się zestresujesz. pierwszy raz jest mocno przereklamowany, lepiej żebyś się nie spodziewała fajerwerków i mega romantycznych uniesien. przez to po prostu trzeba przebrnąć żeby potem było fajnie
co do urozmaicenia: po co urozmaicać coś co jest dla was całkowitą nowością?
Stary 2010-05-18, 17:20   #15
narciarka
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki .
Ale jak pieścić.. No nie chcę zrobić czegoś nie tak. Za mocno żeby było.. :/. No nie mam zamiaru planować tego.. Ja bym wolała, żeby to wszystko było tak spontanicznie ale muszę też uszanować jego zdanie skoro woli by były zaplanowane niektóre rzeczy. Ale dziękuję bardzo
nawet jeśli będzie za mocno to nic się nie stanie, mój tż-et mi tłumaczył że to ich nie boli pieść go takim tempem jakim chcesz a z czasem sama pewnie będziesz widziała po swoim tż-ecie nawet bez pytania go jakie tempo mu się podoba
moje pierwsze pieszczoty z tż-etem były tak nieudolne że do dziś się z tego śmieję a mój tż-et stresował się naszymi pierwszymi zbliżeniami z tego co mi opowiadał jeszcze bardziej ode mnie (chociaż był już dobrze doświadczony) bo bał się żeby nie zrobić czegoś nie tak, że mi się nie spodoba, za daleko się posunie itd

Edytowane przez narciarka
Czas edycji: 2010-05-18 o 17:25
narciarka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-18, 17:31   #16
Jadeitea
Zadomowienie

Przede wszystkim się nie stresuj... Rozumiem, że to wielki krok kompletnie w nieznane i podzielam zdanie dziewczyn, że dobrze by było, gdybyście przed tym pierwszym razem chociaż trochę swoje ciała poznali. U mnie z pierwszym partnerem w końcu zaczęliśmy uprawiać seks po dwóch latach próbowania wszystkiego innego (no, prawie ), więc stresu za bardzo nie było. Było za to ekstremalnie śmiesznie, nie będę się wdawać w szczegóły, ale do dzisiaj myśl o tamtej nocy wywołuje u mnie banana na twarzy. Ale miło to wspominam. Także nie myśl tak bardzo o tym, jak to, do cholery, zrobić, bo zestresujesz się i cały nastrój Ci ucieknie. To ma być przyjemność!

Body Revolution: IN PROGRESS/ON HIATUS (przerwa spowodowana remontem i przeprowadzką)

Jem trawę - blog (też zaniedbany, ale kiedyś doń wrócę)
Jadeitea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-18, 17:47   #17
BJean
Wtajemniczenie

pieszczoty są podstawą - najpierw na luzie sie troche pobawicie, a to TRWA . I to nie jest takie hop siup, to musi sie rozwijac we wlasnym tempie.

Uważam, że skaczesz na głęboką wodę z tym seksem,rozumiem że chcesz pełny stosunek odbyć w 18stkę ?
To najgłupszy pomysł na świecie, bo zaplanowałaś ten dzień. Będzie klapa totalna, wszystko co nie będzie spontanem - rozczaruje Cię bardzo, a nawet bardziej niż bardzo.

masz prawo wiedzieć co jesz.

BJean jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-18, 18:12   #18
tennyo4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BJean Pokaż wiadomość
Uważam, że skaczesz na głęboką wodę z tym seksem,rozumiem że chcesz pełny stosunek odbyć w 18stkę ?
To najgłupszy pomysł na świecie, bo zaplanowałaś ten dzień. Będzie klapa totalna, wszystko co nie będzie spontanem - rozczaruje Cię bardzo, a nawet bardziej niż bardzo.

Schrzanione wspomnienie 18-stki i tyle.
Ja bym postawiła na spontan bez konkretnej daty.

Terry Pratchett
Maskarada
tennyo4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-18, 18:29   #19
black memory
Raczkowanie

Dokładnie, odpuść sobie!Ja bym się najlepiej bawiła na wesołym miasteczku w swoją 18tkę Co wy chcecie planować i urozmaicać jak się jeszcze nie znacie "pod tym względem"?
black memory jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-18, 18:51   #20
paula78
Zakorzenienie

A gdzie jego szacunek ,on chce urozmaicic seks ty sie zgadzasz i szukasz po forach
on chce miec plan -ty sie zgadzasz .

Zreszta jak mozecie urozmaicic seks skoro nigdy go nie uprawialiście ?
proponuje zacząc od podstaw ,pomału i spokojnie a nie zaraz fikołki na żyrandolu i radze sie nie nastawiać na super przezycie z takim facetem.

Edytowane przez paula78
Czas edycji: 2010-05-18 o 18:52
paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-18, 19:07   #21
B-52
BAN stały

:p

Edytowane przez B-52
Czas edycji: 2010-09-08 o 14:57
B-52 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-18, 19:32   #22
Biedrona_88
Raczkowanie

Zgadzam się z dziewczynami. Dziewczyno! Nie planuj! Stres, stres i jeszcze raz stres. Ciągle bedziesz o tym myslec, a jak juz bedzie mialo do tego dojsc to sie na maxa zepniesz i tak nic z tego nie wyjdzie. W urodziny idzcie sie pobawic ze znajomymi nie wiem, do klubu czy cos, a nie planowac pierwszy raz

KLIKNIJ PROSZĘĘĘĘĘ!!!!

Bawię się z Luksją na Wizaz.pl Kliknij i pomóż mi!
Biedrona_88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-18, 19:38   #23
0nasty0
Wtajemniczenie

GG do 0nasty0

Cytat:
Napisane przez B-52 Pokaż wiadomość
Nie można urozmaicić czegoś, czego jeszcze nie umiecie w podstawowej wersji. To tak jakbyś zanim nauczysz się w ogóle pływać, chciała skakać z wieży na główkę do wody.
Najpierw się kupuje auto, a potem się je tuninguje, a nie odwrotnie.

Dziwne że twój chłopak pyta się co "wniesiesz" do seksu. A co ma wnieść do niego dziewica? A może on by coś wniósł, hę? Nawet nie wiesz jak go dotykać, a on ci jeszcze takie rzeczy mówi... O losie...
Niczym się nie przejmuj, masz prawo nie umieć go pieścić. Nie musisz go niczym zaskakiwać, bo to nie ma być obowiązek, tylko przyjemność. Choć uważam że pierwszy seks z każdym partnerem, to nie jest nic wybitnie przyjemnego. A tzw "pierwszy raz" to najczęściej porażka. Dopiero z czasem robi się fajnie. I z czasem wprowadza się urozmaicenia, na początku wystarczy uczyć się podstaw od siebie nawzajem.

lexie
Generalnie termin wzrokowiec tyczy się tego, że dana osoba się najłatwiej uczy,
zapamiętuje materiał wizualny, a nie tego, że musi się patrzeć na gołe panie.
0nasty0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-18, 20:29   #24
Authentic
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez guess17 Pokaż wiadomość
Czym się tak martwisz? Po pierwsze Twój Tż powinien uszanować to że nie masz żadnego doświadczenia, a po drugie powinnaś podejść do tego z humorem i spontanicznie. Uwierz że nic tak nie psuje klimatu jak ciągła myśl czy dobrze robie, czy jemu jest dobrze? Wyluzuj zobaczysz że wszystko samo przyjdzie...
Dokładnie tak Dziwi mnie jeszcze fakt, że data "pierwszego razu" została konkretnie określona. Nie lepiej byłoby zrobić to spontanicznie? Sex przed 18 nie jest zabroniony Będzie dobrze, uszka w górę!

Btw

Mnie bardziej martwił ból, niż fakt, czy będę w stanie jakoś urozmaicić ten moment.
Na szczęście nie było najgorzej, a pierwszy raz wspominam jako zabawny.
Kiedy mój facet nie mógł się dostać do środka, jedyne co mu powiedziałam, to "kochanie, to tam nie pasuje", co go zmotywowało do udowodnienia mi, że się mylę ;D

Edytowane przez Authentic
Czas edycji: 2010-05-18 o 20:33
Authentic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-18, 20:37   #25
201801022117
Konto usunięte

Viev, czy to będzie również pierwszy raz dla Twojego faceta? Trochę dziwnym wydaje mi się, że facet który uprawia seks pierwszy raz oczekuje urozmaiceń... Myślę, że zamiast tego powinniście się poprostu cieszyć soba, bo na urozmaicenia będzie czas... Powinien Ci zasugerować, co mu się podoba... Ty jemu też, bo ma się podobać Wam obojgu.
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-18, 20:58   #26
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Authentic Pokaż wiadomość
Dokładnie tak Dziwi mnie jeszcze fakt, że data "pierwszego razu" została konkretnie określona. Nie lepiej byłoby zrobić to spontanicznie? Sex przed 18 nie jest zabroniony Będzie dobrze, uszka w górę!

Btw

Mnie bardziej martwił ból, niż fakt, czy będę w stanie jakoś urozmaicić ten moment.
Na szczęście nie było najgorzej, a pierwszy raz wspominam jako zabawny.
Kiedy mój facet nie mógł się dostać do środka, jedyne co mu powiedziałam, to "kochanie, to tam nie pasuje", co go zmotywowało do udowodnienia mi, że się mylę ;D
Wybacz, ale nie mogłam się powstrzymac, umarłam ze smiechu Jesli nie masz nic przeciwko, to zacytuję TŻtowi

Stary 2010-05-19, 04:53   #27
Biejatka
Rozeznanie

Według mnie seks powinien być spontaniczny, a nie planowany. Będziesz się denerwować zamiast oddawać rozkoszy.
Biejatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-19, 10:39   #28
Viev
Raczkowanie

GG do Viev

Ale mi pomogłyście . Klapa, tak? Ale ja chcę, żeby to było wtedy akurat. To piękne.. bo to dla mnie ważna data. Październik. I myślę, że do tego czasu poznamy siebie baardzo dobrze ^^. Hm.. Ale dziękuję za to, że pomogłyście choć trochę . Porozmawiam z nim na ten temat dziś, bo akurat się spotkamy..
Pewnie, że będę zestresowana, ale wszystko będzie okej . Poradzę sobie xDDe. Myślę, że on będzie bardziej się denerwował niż ja ;p.
On chce spróbować nowych rzeczy dlatego chce bardziej go jakby urozmaicić.

Lovciam
Stary 2010-05-19, 11:45   #29
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mi pomogłyście . Klapa, tak? Ale ja chcę, żeby to było wtedy akurat. To piękne.. bo to dla mnie ważna data. Październik. I myślę, że do tego czasu poznamy siebie baardzo dobrze ^^. Hm.. Ale dziękuję za to, że pomogłyście choć trochę . Porozmawiam z nim na ten temat dziś, bo akurat się spotkamy..
Pewnie, że będę zestresowana, ale wszystko będzie okej . Poradzę sobie xDDe. Myślę, że on będzie bardziej się denerwował niż ja ;p.
On chce spróbować nowych rzeczy dlatego chce bardziej go jakby urozmaicić.
Nie chodzi o to, że klapa, tylko, że po co planowac to na konkretną datę, jeszcze z takim wyprzedzeniem? A jak w sierpniu np. stwierdzicie, że juz byscie chcieli, to bedziecie czekac do października? Nie sądzę...

A to juz mi trochę egoistą łóżkowym śmierdzi. Na poczatku to on powinien chciec, by to było jak najmilsze wspomnienie dla Ciebie, bez niewiadomo jakiego kombinowania. Taki z niego doświadczony ogier, że jeszcze nie zaczął się z Tobą kochac, a juz mu nudno...?

Stary 2010-05-19, 11:49   #30
aga696
BAN stały

Gdybym ja wszystko tak planowała...
Na razie spokojnie nic nie urozmaicajcie...Poznajcie swoje ciała,nauczcie się ich a potem dajecie czadu. Chyba,że was poniesie i od razu zaszalejecie...
aga696 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości