![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Przed pierwszym razem. Pomóżcie :(:(
Razem z moim TŻ chcemy żeby ten nasz pierwszy raz był w moje 18ste urodziny. Jesteśmy ze sobą już 10 miesięcy, a znamy się noo.. prawie 3 lata. Więc znamy się bardzo dobrze i to chyba akurat będzie dobry czas na to
![]() Między nami nie było żadnych pieszczot do tej pory. A chcemy poznać ciała swoich partnerów, żeby później podczas tego pierwszego razu wiedzieć co druga osoba lubi. I mam problem. Bo on chce jakoś urozmaicić ten seks, a ja nie wiem jak, żeby był zadowolony. I co miałabym robić z jego penisem? Nie znam się na tym kompletnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Przed pierwszym razem. Pomóżcie :(:(
Cytat:
![]() Tak poza tym to sobie myślę, że zanim się zabierzecie za urozmaicenia to powinniście najpierw poznać swoje ciała i mieć za sobą ten pierwszy raz. Bo jaki sens ma urozmaicanie czegoś, czego się nie zna ![]() Rozumiem, że chodzi tu o jakieś ponadstandardowe urozmaicenia. Bo romantyczna muzyka, świece, ew. odrobina wina to wg mnie standard. Warto, żebyś zamiast się zastanawiać co by tu dla pana i władcy zrobić, porozmawiała z nim o wzajemnych oczekiwaniach i obawach.
Jeśli ludzie koniecznie chcą pouczać innych ludzi, to powinni pamiętać, że inni ludzie też wiedzą to i owo o ludziach. Terry Pratchett Maskarada Edytowane przez tennyo4 Czas edycji: 2010-05-18 o 15:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Poznawanie się ma być zabawą i przyjemnością a nie stresem i kłębkiem myśli " jezu, co ja mam teraz z nim robić?". Bądźcie spontaniczni. Dobry pomysł by poznać się bliżej przed pierwszym razem bo wszystko na za może być "za dużym szokiem". Wszystko p troszku i powoi do przodu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dokładnie. Zgadzam się w pełni.
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Ale on chce, żebym ja mu powiedziała co chcę wnieść.. Tylko, że ja się na tym nie znam i nie wiem co mogę..
Cytat:
![]() No pewnie, że tak będzie ^.^ Edytowane przez Viev Czas edycji: 2010-05-18 o 15:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
sama miałam kiedyś podobny problem jak Ty więc Ci pomogę
![]() ![]() przed pierwszym razem proponuje petting ![]() ![]() ![]() ![]() a nasz pierwszy raz był nieplanowany na konkretną datę więc i stresu przed nim nie było ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
O ludzie, gdzie się podziała spontaniczność :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dzięki
![]() Ale jak pieścić.. No nie chcę zrobić czegoś nie tak. Za mocno żeby było.. :/. No nie mam zamiaru planować tego.. Ja bym wolała, żeby to wszystko było tak spontanicznie ale muszę też uszanować jego zdanie skoro woli by były zaplanowane niektóre rzeczy. Ale dziękuję bardzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Viev, ja zrobiłam tak, ze spytałam mojego TŻta jak lubi, by go dotykac (tak śmiesznie wyszło, że akurat wtedy głaskałam go chyba po brzuszku... i stwierdził "niżej"
![]() ![]() ![]() ![]() A co do tego "za mocno".... hmm, nie wiem, z moim TŻtem nie ma czegos takiego jak za mocno chyba ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Czym się tak martwisz? Po pierwsze Twój Tż powinien uszanować to że nie masz żadnego doświadczenia, a po drugie powinnaś podejść do tego z humorem i spontanicznie. Uwierz że nic tak nie psuje klimatu jak ciągła myśl czy dobrze robie, czy jemu jest dobrze? Wyluzuj zobaczysz że wszystko samo przyjdzie...
![]()
Zapraszam na swojego bloga --> http://zapachmiety.blog.pl Dziś: ciasto 3 bit ![]() _________________________ ________ "Większość ludzi ma tyle szczęścia, na ile sobie pozwoli" - Abraham Lincoln ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie wyznaczanie daty to barrrrdzo glupi pomysl! wiedzac, ze ten dzien sie zbliza, bedziesz zestresowana i bedziesz pewnie panikowac...
Moim zdaniem pierwszy raz powinien wyjsc spontanicznie, z wybuchu uczuc, podniecenia, pozadania a nie planowania ![]() Pieszczenie i urozmaicenia w sexe przychodza z czasem, bo zeby sprawic przyjemnosc trzeba dobrze poznac upodobania partnera i viceversa, bo inaczej mozna sie tylko zrazic. Jak chcesz mu zrobic laske(przepraszam za bezposredniosc) najpierw sprawdz czy w ogole jestes w stanie wziasc jego penisa do reki, sprawdzic czy nie masz osporow pocalowac go... Ewentualnie wejdz na strone redtube ![]() Edytowane przez simonee Czas edycji: 2010-05-18 o 16:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
a za ile te twoje urodziny?
nie wiem czy takie dokładne planowanie pierwszego razu jest dobrym pomysłem. tylko się zestresujesz. pierwszy raz jest mocno przereklamowany, lepiej żebyś się nie spodziewała fajerwerków i mega romantycznych uniesien. przez to po prostu trzeba przebrnąć żeby potem było fajnie ![]() co do urozmaicenia: po co urozmaicać coś co jest dla was całkowitą nowością?
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() moje pierwsze pieszczoty z tż-etem były tak nieudolne że do dziś się z tego śmieję ![]() ![]()
jesteśmy razem już... ![]() Edytowane przez narciarka Czas edycji: 2010-05-18 o 17:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Przede wszystkim się nie stresuj... Rozumiem, że to wielki krok kompletnie w nieznane i podzielam zdanie dziewczyn, że dobrze by było, gdybyście przed tym pierwszym razem chociaż trochę swoje ciała poznali. U mnie z pierwszym partnerem w końcu zaczęliśmy uprawiać seks po dwóch latach próbowania wszystkiego innego (no, prawie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
pieszczoty są podstawą - najpierw na luzie sie troche pobawicie, a to TRWA . I to nie jest takie hop siup, to musi sie rozwijac we wlasnym tempie.
Uważam, że skaczesz na głęboką wodę z tym seksem,rozumiem że chcesz pełny stosunek odbyć w 18stkę ? To najgłupszy pomysł na świecie, bo zaplanowałaś ten dzień. Będzie klapa totalna, wszystko co nie będzie spontanem - rozczaruje Cię bardzo, a nawet bardziej niż bardzo.
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Schrzanione wspomnienie 18-stki i tyle. Ja bym postawiła na spontan bez konkretnej daty.
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Dokładnie, odpuść sobie!Ja bym się najlepiej bawiła na wesołym miasteczku w swoją 18tkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
A gdzie jego szacunek ,on chce urozmaicic seks ty sie zgadzasz i szukasz po forach
on chce miec plan -ty sie zgadzasz . Zreszta jak mozecie urozmaicic seks skoro nigdy go nie uprawialiście ? proponuje zacząc od podstaw ,pomału i spokojnie a nie zaraz fikołki na żyrandolu i radze sie nie nastawiać na super przezycie z takim facetem. Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2010-05-18 o 18:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
:p
Edytowane przez B-52 Czas edycji: 2010-09-08 o 14:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się z dziewczynami. Dziewczyno! Nie planuj! Stres, stres i jeszcze raz stres. Ciągle bedziesz o tym myslec, a jak juz bedzie mialo do tego dojsc to sie na maxa zepniesz i tak nic z tego nie wyjdzie. W urodziny idzcie sie pobawic ze znajomymi nie wiem, do klubu czy cos, a nie planowac pierwszy raz
![]()
![]() |
#23 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Szczęśliwa od 05.08.2007 ![]() ![]() lexie Generalnie termin wzrokowiec tyczy się tego, że dana osoba się najłatwiej uczy, zapamiętuje materiał wizualny, a nie tego, że musi się patrzeć na gołe panie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Btw Mnie bardziej martwił ból, niż fakt, czy będę w stanie jakoś urozmaicić ten moment. Na szczęście nie było najgorzej, a pierwszy raz wspominam jako zabawny. Kiedy mój facet nie mógł się dostać do środka, jedyne co mu powiedziałam, to "kochanie, to tam nie pasuje", co go zmotywowało do udowodnienia mi, że się mylę ;D Edytowane przez Authentic Czas edycji: 2010-05-18 o 20:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
Viev, czy to będzie również pierwszy raz dla Twojego faceta? Trochę dziwnym wydaje mi się, że facet który uprawia seks pierwszy raz oczekuje urozmaiceń... Myślę, że zamiast tego powinniście się poprostu cieszyć soba, bo na urozmaicenia będzie czas... Powinien Ci zasugerować, co mu się podoba... Ty jemu też, bo ma się podobać Wam obojgu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Według mnie seks powinien być spontaniczny, a nie planowany. Będziesz się denerwować zamiast oddawać rozkoszy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Ale mi pomogłyście
![]() ![]() Pewnie, że będę zestresowana, ale wszystko będzie okej ![]() On chce spróbować nowych rzeczy dlatego chce bardziej go jakby urozmaicić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A to juz mi trochę egoistą łóżkowym śmierdzi. Na poczatku to on powinien chciec, by to było jak najmilsze wspomnienie dla Ciebie, bez niewiadomo jakiego kombinowania. Taki z niego doświadczony ogier, że jeszcze nie zaczął się z Tobą kochac, a juz mu nudno...?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
BAN stały
|
Gdybym ja wszystko tak planowała...
Na razie spokojnie nic nie urozmaicajcie...Poznajcie swoje ciała,nauczcie się ich a potem dajecie czadu. Chyba,że was poniesie i od razu zaszalejecie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.