|
Notka |
|
Przygody z suszeniem ubrań
|
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
40 metrów nad poziomem piaskownicy
Wychowałam się na tak zwanym blokowisku. Wysokie 1o piętrowe bloki, 6 klatek, na przeciwko taki sam blok tylko kolor inny. Piaskownica z ławeczkami na środku (za dnia tysiące dzieci budujących babki, a w nocy tysiące tematów budujących osiedlowe historie), trzepak, pełno kubłów na śmieci - czasami się palących, osiedlowy sklep, osiedlowa apteka i osiedlowa przychodnia. Takie sobie blokowisko z radzieckiego katalogu. Czasami jak piaskownice i nasze ławeczki oblegały mamy z dzieciakami a trzepak i sklep już nam się znudził albo w ogóle żeby coś się zaczęło dziać
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: 40 metrów nad poziomem piaskownicy
How cute
![]()
#3 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Fajnie, że miałyscie takie swoje miejsce. No i jakie boskie widoki
![]() U nas też kiedyś mlodzi przesiadywali na dachu bloku, ale raczej nie opalali się, nie śpiewali i nie suszyli prania, a raczej chodzili tam jak ich suszyło ![]() poźniej jak się o tym dorośli dowiedzieli to wejscie na dach było zabezpieczone kratami i łańcuchami. Mysle że nawet Michael Scofield nie był by w stanie tego rozbroic! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
świetna historia i świetny klimat
![]() ![]() oczywiście 5* |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
agabil 1 - dzięki za maksa - przyda się
![]() agnieszkap27 - u nas też któregoś dnia zakratowali i zaplombowali wejście ale na szczęście ja i dziewczyny w tym czasie szukaliśmy szczęścia już w innych miastach. Ciekawe czy teraz przeszłoby coś takiego zamiast spotkania na kawce i ciastku w tzw centrum?. To by było jakieś szaleństwo ![]() ![]()
#7 |
Raczkowanie
|
W pobliżu mojego osiedla zaczęto budować jakieś centrum handlowe, ale przez lata była tam tylko ogromna, wielopoziomowa, betonowa konstrukcja bez ścian
![]() ![]() ![]() No, ale grubo ponad 1o lat temu konstrukcja została zrównana z ziemią i powstał ogromny, jednopoziomowy supermarket z galerią handlową. |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.