|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Tom Ford - Private Blends i Musk Collection
Bardzo malo na naszym forum poswiecono zapachom Toma Forda, a przeciez ciekawe sa
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wiedźma
|
Dot.: Tom Ford - Private Blends i Musk Collection
Cytat:
Oczywiście opisy i marketing intrygują, kuszą, pobudzają wyobraźnię. Z moich doświadczeń wynika jednak, że zapachy tej firmy są bardzo specyficzne i potrafią płatać figle na skórze nawet Oud Wood, w którym pokładałam wielkie nadzieje rozczarowuje). W ciemno odradzam. Drogie i ryzykowne. ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ropuszko- rzeczywiscie, sa to specyficzne kompozycje, niektore dla mojego nosa wrecz kakofoniczne. Przedobrzone, odrobine szpanerskie i malo spontaniczne, jesli wiesz, co mam na mysli.
Oczywiscie, to totalnie subiektywna opinia i wcale nie chce zniechecic Cie do testow- poniewaz moga sie one okazac interesujacym doswiadczeniem i poczatkiem fascynacji, jednak odradzam zakupy w ciemno. Edytowane przez Kattarina Czas edycji: 2010-05-24 o 23:11 Powód: pomylka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
perfumowy zawrót głowy
|
White Patchouli jest moim zdaniem mało paczulowate.
Za to piękny jest White Suede - zamykam oczy i czuję nowiutką torebkę z jasnej miękkiej skóry. IMHO zapachy Toma Forda są bardzo specyficzne, tak jak dziewczyny pisały i nie koniecznie warte swoich wysokich cen.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Zdecydowanie sa warte.
Mnie White Patchouli urzekla, choc sa to kaprysne perfumy. Zimny, cierpki, ostry, przeszywajacy. Tak naprawde to obecnosc kwiatow w tym zapachu to podpucha, a jesli nawet sa, to tylko poczatkowe nuty: jasminu i chyba..peoni. Na mnie pachnie mesko, ostro, chyprowato. Moja znajoma sprobowala i na niej...o rany.. ![]() ![]() Jak dla mnie zapach jest tez troszeczke gourmand; znajduje w nim nutke bialej czekolady. Najprzyjemniejsza niespodzianka wsrod zapachow Forda jest dla mnie jednak Black Orchid Voile de Fleur. Znacznie swiezszy, bardziej waniliowy, bardziej sexy niz poprzednik (Black Orchid). Ten drugi zmeczyl mnie przy tescie bo pachnie na mnie jak Angel zmieszane z Aquolina's Chocolovers - ochyda ![]() Jesli chodzi o prywatna kolekcje Forda wyniuchalam wszystkie 12 w pobliskim butiku i mistrzostwem absolutnym jest jak dla mnie: Amber Absolute i jedyny jaki posidam na wlasnosc z Private Blends (najpelniejsza, najmocniejsza ambra jaka do tej pory wyniuchalam, oprocz tego benzoina, kadzidlo, suche drzewo) oraz Tobacco Vanilla ( pachnie calkiem jak dobrej jakosci tyton do fajki lub herbata typu Chai, choc na mnie nuta przepieknej wanili zmieszanej z tonka jest mocniejsza, nawet w drydown) i Tuscan Leather ( co za otwarcie: ziola i owoce lesne...jakby jezyna, pozniej szybki cytrus i eksploooozja skorzana ![]() ![]() Napewno za to nie kupilabym Purple Patchouli ![]() ![]() Do ponownego testu jest Black Violet: po tym jak uderzyla mnie paskudna i obezwladniajaca won gozdzika i czegos w stylu lucerny dla krolikow, przy otwarciu, pozbylam sie zapachu z nadgarstka i teraz zaluje, ze nie dalam mu szansy sie rozwinac. White Musk collection nie znam ale wachne jak tylko wpadne do wspomnianego butiku ![]() Edytowane przez Tam Dao Czas edycji: 2010-05-24 o 21:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
No to ja chyba jednak musze dorwac porbki
![]() ![]() ![]() ![]() Ta wersja Voleur... mnie ziantrygowala ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
grozi wypollizowaniem
|
na mnie White Patchouly pachnie prezerwatywą
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Miałam jakiś czas temu maleńkie próbeczki Black Violet i Tobacco Vanilla.
Nie mam daru do pięknych opisów więc powiem tylko,że te pierwsze bardzo mnie rozczarowały.Fiołka to ja tam ani grama nie wyczuwałam a bardziej zapach korzonków jakiegoś kwiatka wyjętych ze świeżej ziemi . Tobacco Vanilla natomiast całkiem przyjemne ale tylko do powąchania od czasu do czasu z nadgarstka lub z korka,bo pachnieć całościowo to raczej nimi nie chciałabym.Warto w każdym bądź razie je poznać. Przez krótki okres bardzo lubiłam Black Orchid edp,dla tych początkowych nut jakichś grzybków ale po czasie te nuty trwały coraz krócej a wyczuwałam tylko takie sobie kwiatki,za którymi nie przepadam. W wersji edt tych grzybowych nut nie czułam w ogóle a tylko same kwiaty.Buteleczka bardzo mi się podobała więc dosyć długo tylko z tego względu je trzymałam. Pozostałych nie znam. Edytowane przez Zielona30 Czas edycji: 2010-05-24 o 21:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Zielona30: "Miałam jakiś czas temu maleńkie próbeczki Black Violet i Tobacco Vanilla.
Nie mam daru do pięknych opisów więc powiem tylko,że te pierwsze bardzo mnie rozczarowały.Fiołka to ja tam ani grama nie wyczuwałam a bardziej zapach korzonków jakiegoś kwiatka wyjętych ze świeżej ziemi" . Dokladnie, nie ma fiolka w Black Violet. Jest jakas dziwna kombinacja tymiankowo-ziemno-pszeniczna za to. Dzis wachnelam raz jeszcze w drodze do pracy. Musialam miec przy okazji nietega mine bo sklepowy zapytal czy jestem ok. A ja mu na to ze nie ma tu fiolka. Dawno nikt tak dziwnie na mnie nie spojrzal. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
czyli Endżi
|
Ja jestem dużą fanką perfum z banderolką od Toma Forda
![]() Wszystkie poznane przeze mnie (a było ich dokładnie 11) kompozycje bardzo mi się spodobały. To rzeczywiście pachnidła wymierzone na wyzwolenie efektu widoczności jego właściciela ![]() ![]() Największe wrażenie wywarło na mnie Tobacco Vanille, Black Orchid, Noir de Noir, Black Violet i Tuscan Leather. Chciałabym bardzo poznać cokolwiek z Musk Collection ![]()
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Polazlam dzis specjalnie do Selfridga zeby wachnac Musk Collection i wachnelam raz jeszcze flaszke Black Violet. I na koreczku byl fiolek!
![]() ![]() Ale za to musze stwierdzic, ze zaraz po Amber Absolute najciekawszy zapach kolekcji to jednak Japon Noir. Ambra wylania sie z pierwszych suchych nut wetiwerowych i trzeba na nia troche poczekac. Wysycha pieknie, szyprowato i skorzanie. Kolekcja muskow nie zrobila na mnie wrazenia niestety ![]() Zdecydowanie smierdziuchowaty i jednowymiarowy jest natomiast Jasmine Musk. Drazni moje nozdrza niczym Fracas. Smierdziel ![]() Musk Pure ma w sobie nutke miodu ale generalnie niczym mnie nie zafascynowal, natomiast Urban Musk jest tak nijaki, ze nawet z papierka szybko zniknal, nie wspominajac o zgieciu lokcia.
FUNDACJA EMIR - Pomoz Psinie!!! http://fundacja-emir.pl/index.htm None are more hopelessly enslaved than those who falsely believe they are free. Johann Wolfgang von Goethe ![]() EVOL Edytowane przez Tam Dao Czas edycji: 2010-05-28 o 22:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Poszukuję próbek lub odlewek Tom Ford Private Blends
V-adam@wp.pl pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Achutng, achtung!
(aż dziwię się że pierwsza o tym piszę ![]() Zapachy Toma Forda są już w Polsce, Wszystkie. Private Blends też. Są w nowym Douglasie w Arkadii.
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
O rany
![]() ![]() A jakie ceny? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Ceny są spore. Nie pamiętam dokładnie, ale np 30 ml White Patchouli kosztuje ok. 270 zł. Zapachy z serii Private Blends - 675zł za 50 ml.
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Zauważyłam, że gdy coś pojawia się w polskich perfumeriach to wkrótce pojawia się na allegro w niższych cenach. Pozostaje mieć nadzieję, że w przypadku Toma Forda będzie podobnie.
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Cena wcale nie jest porazajaca
![]() http://allegro.pl/rarytas-okazja-tom...327406554.html
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
W takich cenach to są tylko te zapachy, które były wystawiane już kilka/kilkanaście razy i nie miały wzięcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Serio? To w Anglii nawet na ebayu podbijaja wyzsze ceny za Forda.
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Witajcie,
Czy byliby chetni na zakup Oud Wood lub Noir de Noir w cenie ok. 5,75 za ml? Jedyny warunek - osoby biorą min 10 ml. Myślę nad flaszką 250 ml, akurat na początku kwietnia będzie minus 15 % w Douglasach. Sama wzięłabym z 50 ml, jakby ktoś wziął więcej oddałabym z flaszką. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Podnoszę
![]() Napisała do mnie Wizażanka chętna na Noir de Noir 30 ml. Plus moje 50 ml to już do rozdania "tylko" 170 ml. Jakoś rok temu 250 ml kosztowało 1690 zł więc ze zniżka 15% byłoby 1436, 50 zł |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
oj, to o 10 nie doczytałam...ja nie zaklepuję, tylko informuję, że jestem chętna - bo odniosłam wrażanie, że ssue się zastanawia, czy da radę rozebrać tak dużą flaszkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Rozebrać to by się pewnie rozebrała ale obawiam się, że większośc chciałaby sampla, 5 ml co przy takiej pojemności "wygenerowałoby" z 50 paczuszek a tego bym nie ogarnęła. Chciałam się zorientować czy są chętni na większą ilośc tak, żebym zamknęła się w 15, max. paczkach
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:27.