|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Akina
|
Ojej co ja robię źle??? :(( - mycie głowy...
Pani Grażyno i Kochane Wizażanki!
Może wyda wam się to głupie, ale podczas mycia głowy robi mi się nieziemski kołtun z włosów. Są tak poplątane, że rozczesanie ich graniczy z cudem. Grzebień z szerokimi zębami nie daje sobie rady, więc muszę je rozczesywać szczotką, ale to też sprawia trudności. Potem włoski się łamią a końcówki są rozdwojone. Dodam, że przetesowałam już mnóstwo odżywek w tym Garnier Fructis. Pantene, Timotei, a teraz jestem na etapie kosmetyków profesjonalnych Schwarzkopf Repair, Lakme Repair i Catzy. Zawsze myję głowę 2 razy a po umyciu głowy nakładam duuużo odżywki (a nie 10ml tak jak radzi producent) i rozczesuję kudełki,dopiero potem spłukuję odżywkę- nie wiem czy tak się powinno robić, ale jak spłukam odżywkę od razu to nie daję rady rozczesać. Co mam zrobić?? Polećcie mi proszę jakieś kosmetyki i szampony naprawdę ułatwiające rozczesywanie!!!-najlepiej żeby to były kosmetyki profesjonalne. Pozdrawiam, Buziak |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Re: Ojej co ja robię źle??? :(( - mycie głowy...
Hmm... wydaje mi się, że wszystko dobrze robisz, po takich starannych zabiegach powinnaś bez problemu rozczesać włosy.
Jednak proponuję myć je jeden raz, to naprawdę wystarcza (chyba, że myjesz rzadziej, co 4 dni np., to wtedy można dwa razy) i skrócić je kilka centymetrów. To powinno pomóc. A z szamponów ułatwiających rozczesywanie to bardzo dobre opinie ma w KW Johnson's Baby, ten czerwony. Nie jest profesjonalny, ale myślę, że Twój problem nie tkwi w za mało profesjonalnych kosmetykach, tylko w samych włosach, ich strukturze. I w tym, że może zbyt agresywnie je myjesz ![]() Mam nadzieje, że coś Ci to pomoże ![]() Kamila ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
a nie robi Ci się ten kołtun na czubku głowy (z wierzchnich włosków) najbardziej? a ten od spodu sa ok? bo ja też kiedyś miałam ten problem
![]() Trzeba: nabrać szampon w dłonie, minimalnie go spienić, i taką spreparowaną piankę nakłądac na włosy, masując je delikatnie (nie w kółeczka!!!). takie mycie trwa dłużej, ale jest bezpieczniejsze dla włosów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Akina
|
Dziękuję wam Kochane
![]() ![]() ![]() ![]() Ps. Może ktoś ma jeszcze inne pomysły kosmetyków wspomagających rozczesywanie???Może Pani Grażyna coś jeszcze podpowie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny juz wszystko powiedzialy, natomiast jezeli chodzi o kosmrtyki, to moze sprobuj wella, goldwell, renee blanche, loreal, profesjonalne? moze na KW sa opisy, napweno posplukaniu odzywki musisz spyrskac je odzywka zamykajaca luske wlosa, kazda z tych firm ma taka, ale jak nie ich na KW , to w slonach ci dobiora, i pamietaj myjac wygnaitaj i masuj a nie szoruj jak rajstop );
i wygnataj w recznik a nie trzyj ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:16.