|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
wypadanie wlosow
hej
w ciagu roku mialam 3 operacje na narkozie i nie mam tarczycy ( niewiem czy to ma jakis zwiazek ).zaczely mi strasznie wypadac wlosy i szerze mowiac jestem przezrazona ilosca jaka znajduje codziennie na szczotce. biore witamini CAPIVIT ale nie wiem czy cos daja. nie susze wlosow, raz w tygodniui uzywam maski nawlizajacej (WELLI), farbuje raz w miesacu ,dobrze sie odzywiam. czy mozna cos na to poradzic, moze jakies inne witaminy - ale jakie. prosze o rade, bo juz mam lekkie przeswity ![]() pozdrawiam aska
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Re: wypadanie wlosow
fachowcem nie jestem mowie od razu ...takze kiedys mi wlosy wypadaly i to duza iloscia ...wiesz capivit to raczej dla organizmu dla wloskow po troszu tez ale dla nich msuisz serowac inne witaminki
![]() Nie wiem czy slyszalas o firmie ktora produkuje szamony i ozdywki RADICAl to sa szampony itd produkowane na bazie ziol sa ozdwyki szampon kapsulki i mgly sa super co prawda troche smierdza i na pocztaku nie daja sie rozmasowac i slabo tworzy sie pania alle po 3 razach to juz wsyztsko jest ok ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
![]() niestety narkoza ma duzy wpływ na nasz organizm i wloski zazwyczaj wypadaja, to ze nie masz tarczycy napewno ma duzy wpływ na twoje wloski, bo ten organ rowniez w jakims stopniu odpowiada za wzrost i wypadanie wlosow, ale opczywiscie sa na to leki , ktore reguluja taki stan i mam nadzieje ze takie posiadasz, mozesz udac sie do swojego lekarza lub do dermatologa on napewno na to cos poradzi a oprocz tego prosze poszukaj w archiwum tematow o wypadaniu włosów jest tam podane duzo sposobów ktore moze zaradza na tem problem pozdrawiam ![]() oczywiscie jak bedziesz miala jeszzce jakies pytania to pisz !!
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
ja rowniez mam taki sam problem jak Joanna!
![]() Grażyna napisał(a): > ![]() > niestety narkoza ma duzy wpływ na nasz organizm i wloski zazwyczaj wypadaja, to ze nie masz tarczycy napewno ma duzy wpływ na twoje wloski, bo ten organ rowniez w jakims stopniu odpowiada za wzrost i wypadanie wlosow, ale opczywiscie sa na to leki , ktore reguluja taki stan i mam nadzieje ze takie posiadasz, mozesz udac sie do swojego lekarza lub do dermatologa on napewno na to cos poradzi > a oprocz tego prosze poszukaj w archiwum tematow o wypadaniu włosów jest tam podane duzo sposobów ktore moze zaradza na tem problem > pozdrawiam ![]() > oczywiscie jak bedziesz miala jeszzce jakies pytania to pisz !! Grażyna napisał(a): > ![]() > niestety narkoza ma duzy wpływ na nasz organizm i wloski zazwyczaj wypadaja, to ze nie masz tarczycy napewno ma duzy wpływ na twoje wloski, bo ten organ rowniez w jakims stopniu odpowiada za wzrost i wypadanie wlosow, ale opczywiscie sa na to leki , ktore reguluja taki stan i mam nadzieje ze takie posiadasz, mozesz udac sie do swojego lekarza lub do dermatologa on napewno na to cos poradzi > a oprocz tego prosze poszukaj w archiwum tematow o wypadaniu włosów jest tam podane duzo sposobów ktore moze zaradza na tem problem > pozdrawiam ![]() > oczywiscie jak bedziesz miala jeszzce jakies pytania to pisz !! Grażyna napisał(a): > ![]() > niestety narkoza ma duzy wpływ na nasz organizm i wloski zazwyczaj wypadaja, to ze nie masz tarczycy napewno ma duzy wpływ na twoje wloski, bo ten organ rowniez w jakims stopniu odpowiada za wzrost i wypadanie wlosow, ale opczywiscie sa na to leki , ktore reguluja taki stan i mam nadzieje ze takie posiadasz, mozesz udac sie do swojego lekarza lub do dermatologa on napewno na to cos poradzi > a oprocz tego prosze poszukaj w archiwum tematow o wypadaniu włosów jest tam podane duzo sposobów ktore moze zaradza na tem problem > pozdrawiam ![]() > oczywiscie jak bedziesz miala jeszzce jakies pytania to pisz !! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Edyto! uzywasz juz tego co powinno pomoc Twoim wlosom, musisz uzbroic sie w cierpliwosc,leczenie spalonych wloskow trwa dosc dlugo
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
![]()
Moja siostra, konsekwentnie uzywa odzywki WAX od bardzo dlugiego czasu. Jest z niej bardzo zadowolona tym bardziej, ze zauwazyla ze rosna jej nowe wlosy. Ta odzywka przeznaczona jest dla osob po chemioterapii itp ( tak jest napisane na opakowaniu ) i mysle, ze w jakis specjalny sposb pobudze meszki wlosowe do wzrostu.......
Co prawda ja jej nie uzywam, bo nie mam ( cholerka) czasu, ale wiem ze siostra ja bardzo chwali. Ja na wloski, caly czas konsekwentnie, nakladam raz w tygodniu maske WELLA i jakos wlosy sa w dobrej kondycji, ( odpokac ). Caly czas jem Capivit ( 2 tabl ), mam tego caly woreczkek, ale troszke sie wnerwiam bo musze odstawic tabletki hormonalne i znow beda jajca ![]() Ale tak.... nie wiem jak na wlosy, choc mam ich jakby wiecej, ale paznokcie przestaly sie lamac, wiec mysle ze cos tam daja. sciskam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Dot.: wypadanie wlosow
witam! ja nie jestem po zadnych operacjach, narkozach, chorobach ale mimo to w wakacje strasznie wypadały mi włosy. Wszedzie ich bylo pelno, w lozku, na poscieli---->pełno! w lazience, w pokojach, na kanapie, w samochodzie, nie wspominajac juz o szczotce
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() P.S. przepraszam za błędy... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:09.