|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Takie ładne, ze aż szkoda używać?
Macie takie perfumy, które tak bardzo wam się podobają, że aż żal wam ich używać?
Mam takie jedne - tak szalenie mi się podobają, że aż nie stosuję wcale, bo boję się, że zapach mi się znudzi. Wącham tylko w samotności upajając się nimi. Chyba jakaś nienormalna jestem!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Przy okazji pozdrawiam drogie wizażanki ![]() ![]() Edytowane przez malaszamanka Czas edycji: 2010-07-05 o 02:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Takie ładne, ze aż szkoda używać?
Mam, i to kilka takich ,ale nie jest tak, że boję się tego że mi się znudzą...tylko tak, że bardzo mi się podobają a na przykład trudno je kupić albo są bardzo drogie....
Bo tych które bez problemu mogę kupić mi nie żal nawet jak są najpiękniejsze ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Guerlain Lover
|
Ja tak mam, ale tylko dlatego, że boję się, że dany zapach mi się znudzi...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Matka buldoga
|
To ja tez tak mam, ale nierozumiem dlaczego
![]() Jedne to Innocent, a drugie CM. O ile moge zrozumiec minimalne uzytkowanie CM (bo troche drogie i pol miasta nimi pachnie) to zupelnie nie wiem, o co mi chodzi z Innocent ![]() A znudzic mi sie na pewno nie znudza.
![]() |
#5 |
Perfume Lover
|
Tez to mam z dwoma, moze trzema zapachami, ale glownie dlatego, że mam ich male ilosci i sa drogie/trudne do zdobycia. Innego powodu nie ma
![]()
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jak coś jest w ciągłej sprzedaży ale dla mnie kultowe (Allure), lubię mieć dwa egzemplarze - np. jeden zaczęty w pracy, a drugi, nieruszony, w domu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Mam podobnie: powod: cena tych najulubienszych. Dozuje po kropelce i to tylko na szczegolne okazje
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
też tak mam
im ładniejszy zapach tym bardziej mi szkoda go wypsikać szybko ale staram się zużywać i nie żałować sobie tym bardziej, że kilka takich psików działa cuda i poprawia humor nieziemsko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
never say no to panda
|
u mnie jest tak z Czarnym Afganem
![]() niby dwie butelczyny stoją na półeczce, ale każdy psik boli (bo płynu ubywa) raz, że cholerstwo drogie, a dwa, że powoli, powoli staje się trudno dostępny chyba trza zaopatrzyć się w jeszcze jeden flachon z innymi zapachami nie mam takich "przejść" (no, może trochę szkoda mi Winter Delice, ale flacha spora, więc na razie psikam, ile wlezie)
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Mi to najbardziej szkoda używać BdM i likierowego Angela.
Co do BdM to czasem się przełamię i się psiknę, ale jeśli chodzi o Angela, to jest to paranoja do tego stopnia, że mam go chyba z pół roku, a tylko raz w nim wyszłam z domu ![]() Powody wymieniłyście wyżej - trudno dostępne, drogie, i pojemność mała... Tak naprawdę, to ostatnio mam opory przed użyciem praktycznie czegokolwiek, co bardzo lubię - z obawy, że się skończy... Poza tym ja to tak chyba ogólnie mam ze słodziakami - wąchać uwielbiam (Pistachio Ganache, Lychee Mousse, Ambre L'Occitane, L Lempickiej, Santiago Huckleberry, Brown Sugar and Fig), ale nosić to mi ciężko (zwłaszcza w taką pogodę ![]() Ostatnio psikam się tylko bez opamiętania Pradą Irysową ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Ja uwielbiam Tom Tailor Speedlife i też żal mi go używac, żeby się nie skończył
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
szkoda mi ze względu na cenę,chodzi o te ulubione.Mam jeszcze takie,które nie są w moim guście i szkoda mi się ich pozbyć.Jakaś choroba czy paskudna cecha charakteru?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Syndromu "takie ładne ze az szkoda używać" nie mam.
Ja zapachami szybko się nudzę wiec nie jest mi zal zużywać bo wiem ze i tak mi się znudzi a szkoda mi by stał i się kurzył na półce. Mam natomiast syndrom "dna butelki". Bardzo ciężko mi jest wykonczyc flaszki bo jak widzę ze zostało tylko trochę to mam blokade "na używanie".
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() leżą, nie używam, nawet nie wącham... a żal się pozbyć, szczególnie za grosze... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
A ja tak nie mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie tez jest problem z "dnem butelki" - chociaz wiem,ze mam w zapasie identyczna cala flaszke to ciezko mi sie zmobilizowac do "wykonczenia" ![]() Nie mam problemu z ogolnym zuzywaniem,nawet jak cos staje sie coraz trudniej dostepne/znika z oferty to...oswajam sie z ta mysla,ze ...pora szukac nastepnego ![]()
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Odpowiadajac w temacie:
tak, pare takich zapachow mam, zal mi ich uzywac (np. Elixir Penhaligons ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Guerlain Lover
|
Ja mam podobnie jak Magdulenka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
ja tak mam z niektórymi perfumami (trzy które żal mi używać) -->tylko dlatego że drogie, a jedna juz trudno dostepna-reszte nawet jak droga a wiem że ciagle w sprzedaży uzywam bez wyrzutów
![]() strasznie szkoda mi używac miniatur, lubie na nie patrzeć, uwielbiam zapach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No nie potrafię, już już byłam ostatnio bliska wypsikania Sunset, ale wstawiłam w dal półki i tak stoją od pół roku z paroma kroplami na dnie chomik ze mnie straszny ![]() A z tym używaniem no to właśnie u mnie robi się blokada na używanie nie ze względu, że mi szkoda, ale kiedy zaczyna być widać dno i koniec stoi to to z kapką na dnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
BAN stały
|
Oj chyba każda z nas "tak ma"
![]() Moje takie perfumy to Alchimie Rochas... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
żal mi diabelnie-CM, Flowerbomb,Noa,Code Elixir,Ange ou demon le secret i kilku innych-lubię je sobie wąchać i upajać się, ale używam rzadko-boję się, że się skończą, a ja nie będę mogła już ich kupić/pozwolić sobie na nie=czyste wariactwo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
To jednak nie jestem sama
![]() ![]() ![]() No a ja mam "syndrom takie ładne, ze szkoda używać" , ale stwierdziłam, że jednak nie chodzi o to, że mi się znudzi, bo to chyba niemożliwe, ale raczej o to, zeby nie spowszedniał. Bo niektóre zapachy pachną rajem i jak tu w nich wyjść na zwykłą szarą ulicę tak po prostu... Czekam na lepszą okazję. I tak czekam....i czekam.......i czekam........... ![]() No nic... Pozdrawiam wizażanki z syndromami ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
I ta okazja na pewno przyjdzie i będzie godna Twoich perfum
![]() Udał Ci się Twój pierwszy wątek koleżanko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Pięknie napisane Króliczku
![]() ![]() ![]() ![]() A te moje perfumy to Ogródek śródziemnomorski, odlot ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
BAN stały
|
U mnie może nie tyle "szkoda używać", co "tylko na specjalne okazje/właściwy nastrój"
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
zdarzyło mi się to 2x, dawno i niedawno
1 - kończyła mi się flaszka Le Feu, który już dawno został wycofany, a ja byłam wtedy mu bardzo wierna (prawie monogamiczna), więc z rozpaczy przed rozstaniem nie chciałam wypsikać ostatnich kropli 2 - odlewka Francuskiego Kochanka - nie mając widoków na flaszkę, nie chciałam jej używać aby nie pozbawić się towarzystwa kochanka jeśli chodzi o resztę to nie mam żadnych oporów, czasem mi żal, gdy flaszka bądź odlewka się kończy, ale wolę pożałować raz a dobrze niż przeżywać to za każdym razem gdy spojrzę na flaszkę mam również pęd do opróżnienia flaszki, jeśli zostaje niewiele perfum to mam ciśnienie, żeby je szybko zużyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.