|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Problem z seksem oralnym
Szukałam, ale nie znalazłam takiego wątku więc zakładam nowy.
Jestem w związku ze wspaniałym facetem od jakichś kilku miesięcy i od jakiegoś czasu się kochamy ale mam problem z zaspokojeniem go oralnie. Nie było tego problemu w poprzednim związku ale mój obecny ma stulejkę. Nie wiem jak to zrobić żeby móc go pieścić i sprawiać mu przyjemność bez sprawiania mu bólu bo do tej pory takie próby kończyły się zbytnim naciągnięciem skóry i "auć" co chwilę co uniemożliwia mu osiągnięcie przyjemności. Kiedy uprawiamy seks normalnie nie ma tego problemu. On jest niedoświadczony, więc nie umie mi powiedzieć co mam zrobić aby ominąć ten problem a ja nie chcę z tego rezygnować. Czy któraś z was miała ten problem ze swoim partnerem i może mi coś podpowiedzieć? Tylko bardzo proszę o poważne wypowiedzi. |
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Problem z seksem oralnym
Trochę nie rozumie,to co z tą stulejką się dzieje?
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Nie wiem dlaczego. Nie chce iść do lekarza a ja go nie namawiałam. Uważasz że powinnam?
|
|
|
|
|
#6 |
|
Konto usunięte
|
ja bym w ogóle jego penisa nie dotknęła dopóki by się nie wyleczył
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- A to dlaczego? Przecież to nie jest zaraźliwe
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Konto usunięte
|
Skoro autorka pisze, że jej chłopak nadal tę stulejkę ma, to widocznie nie był leczony. Może jego rodzice to zaniedbali? Ale nic straconego, może iść na zabieg nawet w dorosłym wieku.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
Teraz ma 23 lata. Wychowywał się z samą matką jego ojciec zmarł kiedy był mały. Może rodzice nie zauważyli a on wstydził się powiedzieć. Nie wiem. W każdym razie chyba macie rację powinnam go namówić na zabieg... Tylko teraz jak to zrobić? Jeśli do tej pory tego nie zrobił to musi wynikać z jakichś obaw w tym kierunku.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Rozeznanie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;20505094]Skoro autorka pisze, że jej chłopak nadal tę stulejkę ma, to widocznie nie był leczony. Może jego rodzice to zaniedbali? Ale nic straconego, może iść na zabieg nawet w dorosłym wieku.[/QUOTE]
Ale pytanie czy będzie chcial,czy się będzie wstydził?Moze autorka tego wątku jakoś na niego wplynie,bo tak czy inaczej to dla jego dobra |
|
|
|
|
#12 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;20505422]Kurczę, dorosły facet, nie jakiś gówniarz... sam powinien wiedzieć, że trzeba z tym coś zrobić. A jak go przekonać? No cóż, ten ból przy seksie powinien być wystarczającym argumentem. Sama piszesz, że nie odczuwa pełnej przyjemności.[/QUOTE]
dobrze powiedziane, myślę ze nie ma co się zastanawiać, zawsze im szybciej tym lepiej
|
|
|
|
|
#14 |
|
Rozeznanie
|
Hej ,Autorko wierzę,ze dasz sobie rade i przekonasz go,ale pamiętaj nie będzie łatwo bo dla faceta to jest wstydliwy problem.Oni tak mają penisy to dla nich świętość
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym porozmawiala z nim na Twoim miejscu. Stulejka to jeden dzien w szpitalu i po krzyku. Drobny zabieg...
Dziwie sie, ze zwyly stosunek nie sprawia mu bolu... No i chyba nie muszee wspominac ze stulejka= brak higieny.... |
|
|
|
|
#16 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Rozeznanie
|
Brak higieny to jest najgorsze a ponadto rózne choroby wynikajace z tego.Wiec biegusiem do lekarza
|
|
|
|
|
#18 |
|
Konto usunięte
|
teraz nie robi się badań przesiewowych ?
kiedyś chłopaków pediatra oglądał (a!) w podstawówce kiedy skończyły się te zwyczaje ? |
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
Też się dziwię, że dorosły facet ma stulejkę. Nie powinien tego lekceważyć, tym bardziej, że sprawia mu to ból. Niech idzie do lekarza i umówi się na zabieg. Prywatnie kosztuje powyżej 500 zł, ale można spokojnie zrobić na NFZ - z tym, że trzeba trochę czekać. Po zabiegu szybko wypisują, w zależności od stanu pacjenta może to potrwać kilka godzin lub cały dzień. A po samym zabiegu trzeba szczególnie dbać o penisa, przemywać go jakimś tam płynem odkażającym i zmieniać opatrunki. No i nie można się kochać jakieś 2-3 tygodnie... :P
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
I ja też.
Niech nie zachowuje się jak dziecko, tylko idzie do lekarza..
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
brawa dal was
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Konto usunięte
|
I co z tego, że wstydliwy? Ja rozumiem, że chłopak może się wstydzić, ale bez przesady, dorosły jest. Większość dziewczyn chodzi do ginekologa, chociaż też się wstydzi. Ale nie robią z tego tragedii - jak mus to mus.
|
|
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
droga karolyko90 w swoim poscie pisala o tym slodkaaa
---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;20525036]I co z tego, że wstydliwy? Ja rozumiem, że chłopak może się wstydzić, ale bez przesady, dorosły jest. Większość dziewczyn chodzi do ginekologa, chociaż też się wstydzi. Ale nie robią z tego tragedii - jak mus to mus.[/QUOTE] masz racje mrowinko tylko ze niektórzy faceci sa naprawde wstydliwi i uparci ,i wiem ze to ich nie usprawiedliwia tak jak chlopaka autorki watku ,ale co z robic na to ze my kobiety wykazujemy w wiekszosci wypadków wiecej racjonalnego podejscia niz cześć mezczyzn i bardziej dbamy o swoje zdrowie
Edytowane przez misssia222 Czas edycji: 2010-07-07 o 18:46 |
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, nie.
Słodkaaa napisała tak:Więc w moim mniemaniu nie chodziło jej o to, że stulejka powstaje z braku higieny, ale że trudno ją zachować mając stulejkę.
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
o n ma tylko problem ze stulejka zdarza sie jak to w zyciu , ma dziewczyne wiec napewno jak kazdy normalny chlopak dba o higiene , a wracajac do watku najlepiej by nam to wyjasnila sama slodkaaa co miala na mysli jesli chodzi rzeczywiscie o to ze stulejka równa sie problemem w utrzymaniu higienny to ja tez sie z tym zgadzam jak najbardziej droga karolynko90
Edytowane przez misssia222 Czas edycji: 2010-07-07 o 18:45 |
|
|
|
|
|
#27 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem, jestem i dementuje, ze błednie ktos tu oczytal to co napisałam
Otóż wiadomo przeciez, że stulejka nie bierze sie z braku higieny. Ale o braku higieny mozna mowic kiedy sie ma stulejke. Wiadomo chyba jak mężczyni powinni myc penisa?? Odsunąc skórkę i wypucowac czlonka. W przypadku kiedy ma sie stulejke nie ejst mozliwe odsuniecie skorki i dokladne umycie czlonka... O to wlasnie mi chodzilo... Pfff w ogole tak sobie mysle, ze ja bym do buzi takiego "ptaszka" nie wziela... dla mnie to tak jakby sie nie mył... bo nie moze... Mocz, pot, ta cała mastka pod skórką bleee Autorko masz dorosłego mezczyzne, a zachowuje sie jak dzieciak... Przemów mu d rozsadku... |
|
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
Stulejka uważana była kiedyś wyłącznie za wadę wrodzoną. Mija się to z prawdą, gdyż bardzo duża część stulejek jest nabyta. Patologia może pojawić się zarówno u niemowlaków, jak i u osób dorosłych, czy nawet w wieku starczym. Głównymi powodami powstawania stulejki nabytej są:
Zabieg wyglada tak jak obrzezanie u Zydow acz kolwiek nie ma to najmniejszego znaczenia pozniej bo Zydem nie jest. Wycinana jest ta skorka ktora nie pozwala mu aby glowka wyszla na "swiatlo dzienne", ze tak to nazwe. Powiem, ze wspolzycie z takim potem facetem jest lepsze duzo przyjemniejsze dla kobiety i duzo bardziej higieniczne gdyz nie ma tego jak to sie nazywa"sera", ktory czesto wystepuje u facetow ktorzy maja ta skorke a nie mieli stulejki. Nie mozna uprawiac sexu prze okolo ponad miesiac on bedzie mial na poczatku problemy z sikaniem, ale potem bedzie jak nowo narodzony. Przekonaj go jak najpredzej niech pojdzie do lekarza on mu udzieli wszystkich info, a to wcale nie jest jakis wstydliwy temat chyba ze w PL ja mieszkam w USA tutaj ponad polowa mezczyzn to robi nawet nie majac stulejki dlaczego? Bo naprawde potem jest latwiej zachowac higiene ze nie wspomne jaki sex oralny jest przyjemny dla kobiety, czysty. Facet jest owszem dorosly i dojrzaly , ale to nic nie znaczy, faceci w tej dziedzinie sa mniej kontaktowi i mniej poinformowani. Dla nas w szkole mowiono, ze mamy dbac o higiene o okresie jak zakladac podpaske itd. dla facetow nikt o stulejce nie mowil, bo to glownie matka powinn abyla o to zadbac, moze sama byla malo wyksztalcona w tym temacie stad ten problem. Nie ma co obwiniac i osodzac chlopaka, ma problem trzeba mu pomoc wszystko w Twoich rekach. Poczytaj o tym na google i mu to pokaz jak to wyglada. Powodzenia.
|
|
|
#30 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.