|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy to wystarczy do zrobienia biżuterii?
Chciałabym zacząć robić sama kolczyki. Znalazłam pewien zestaw do wyrobu kolczyków. Czy możecie mi powiedzieć czy tyle elementów wystarczy? Czy muszę coś jeszcze dokupić? Ewentualnie jak się do tego zabrać i co z tych elementów mogę stworzyć?
![]() Dodaję, że mam już szczypce do robienia równych oczek, ale nie wiem zupełnie jak się tego używa. Wiem, że potrzeba wprawy i cierpliwości ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Czy to wystarczy do zrobienia biżuterii?
no wg mnie wystarczy, ale zależy co konkretnie chcesz robić. Chociaż ja osobiście wole sobie sama skompletować zestaw.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
powinnas prócz koralików i półfabrykatów miec 3 pary szczypiec- okragłe, płaskie i tnące. A co z tego można zrobić? wiele rzeczy- zajrzyj do watku dla poczatkujacych. Zreszta tam powinnnas zadać to pytanie by niepotrzebnie nie zaśmiecac forum
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
uważam tak samo. za te pieniądze co kosztuje zestaw można kupić sobie o wiele więcej koralików czy półfabrykatów. wszystko co będzie Ci potrzebne znajdziesz w wątku dla zielonych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Też kupiłam podobny zestaw dla początkujących ale nie polecam
Gdybym miała drugi raz kupować nie kupiłabym,lepiej kupić osobno , wybierasz sobie sama koraliki co Ci sie podoba. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:48.