![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Praca - desperacja - help?
Jestem zdesperowana z powodu braku pracy, wysyłam dziennie 10-15 CV no i dziś zdarzył się cud, ktoś zadzwonił
![]() Wysłałam CV do call center, okazało się że to praca przy komputerze na anglojęzycznych stronach internetowych które są płatne (podobno coś jak wp, onet) pisanie komentarzy i takie tam. Pytałam się czy to ma podtekst erotyczny bo wtedy w ogóle bym nie podrywała tyłka żeby iść na rozmowę ![]() Facet zapewniał że nie, na pewno nie. Czy któraś z was miała z tym do czynienia? Czego się spodziewać? Czy to jakieś ciemne interesy? Trochę mi się nie chce wierzyć że dostanę 8,5 na rękę za pisanie komentarzy po angielsku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Praca - desperacja - help?
A wyguglałaś porządnie firmę? Mają oficjalną stronę internetową? Nie ma nic podejrzanego?
Ja powiem tak: nie miałam osobiście do czynienia z tego typu pracą, ale jakiś czas temu poszukiwali dziewczyn do seks kamerek na niemieckich czatach. Ogłoszenie brzmiało "Poszukujemy kobiet do obsługi klienta. Wymagana znajomość obsługi komputera oraz bardzo dobra znajomość niemieckiego i angielskiego". Więc generalnie nic podejrzanego... Koleżanka zadzwoniła i dopytała o co chodzi. Poszła nawet na rozmowę i dopiero na miejscu dowiedziała się o co chodzi ![]() Także idź i sama zobacz co to takiego, ale bądź ostrożna, bo teraz pracodawcy różne przekręty robią... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Emmmm tu ich znalazłam
http://praca.trojmiasto.pl/praca-zat...gl2200621.html zapewniają że to nie erotyczne. Biuro KJM ? ktoś miał styczność? ogłoszeń tej firmy jest pełno |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Buc
|
Cytat:
no jak by nie patrzeć, to jest to obsługa klienta. ![]() Najłatwiej będzie się przejść pogadać i dowiedzieć się co i jak. edit. mi się w tym ogłoszeniu nie podoba, zaznaczenie, że dla studentek/uczennic - co za różnica czy facet czy babka pisze normalne komentarze?
![]() Edytowane przez suszarka Czas edycji: 2010-07-21 o 10:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ale nie wiem czy jest sens marnować czas, w tym czasie powinnam zanosić próbki do sanepidu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Hmmm dziwne że szukają tylko kobiet. może zadzwoń i zapytaj czy oprócz pisania będzie włączona kamerka? Bo wydaje mi się, że o to się wszystko rozchodzi...
Ewentualnie poproś brata/ TŻ żeby zadzwonił i zapytał czemu nie chcą facetów, rozmowę niech nagra to jeszcze może się sądzic o odszkodowanie z powodu dyskryminacji ![]() ![]() Edytowane przez hauuu Czas edycji: 2010-07-21 o 10:58 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Buc
|
Cytat:
wiesz w porywach zmarnujesz ile, 2 - 3 godziny? a próbki możesz zanieść później - choć trzeba uważać przy tej temperaturze, żeby się nie rozpuściły, sugeruję włożyć do lodówki. ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Strony jak onet, wp, ale płatne...? Zna ktoś jakieś płatne strony z wyjątkiem erotycznych ? Plus to, że wyraźnie zaznaczone, że praca dla kobiet- te dwie rzeczy mi się nie podobają.
Jednak na stronie wyraźnie napisane, że praca nie ma nic wspólnego z branżą erotyczną... Dziwna sprawa. Ja bym poszła i się dowiedziała co i jak.
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Ej dobre, wyślę żeby tż tam zadzwonił
![]() ![]() suszarka, NO WŁAŚNIE ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
Że co? Artykuły? Chyba nie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- kurde w ogłoszeniu nie ma podanego numeru telefonu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Napisałam im maila z pytaniem o kamerkę i czy rozmowa nie jest czasem głosowa ... Ciekawe czy i co odpiszą
![]() W ogóle niepokojące jest to że nie mają firmowego maila tylko gdzieś na o2 a firmy nei można znaleźć w KRS... Żadnych danych. Edytowane przez hauuu Czas edycji: 2010-07-21 o 11:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
O, dziękuję. Ja napiszę z mojego drugiego maila, podając się za mężczyznę...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
dziwne to ogłoszenie, ale jak nie pójdziesz to się nie dowiesz...ważne żeby po prostu zachować czujność, jak coś będzie nie tak to po prostu zrezygnować...
jeszcze nigdy nie słyszałam o płaceniu za pisanie komentów, ale wiadomo...pewnie będa kazali ci pisac jakieś teksty o określonej tematyce (może zachwalające jakiś produkt, albo prowokujące do kłótni?)
![]() |
#13 | ||
Zakorzenienie
|
znalazłam nie na temat tej firmy
Cytat:
---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Eh no właśnie jak czytam takie historię jak pracodawcy naciągają potencjalnych pracowników to aż mi się nóż w kieszeni otwiera ... Muszynianko idź na rozmowę. Jak się okaże że to ściema to weź ich porządnie opiernicz, że sobie jaja robią i marnują twój czas. Ja to bym jeszcze wzięła dyktafon, nagrała rozmowę i poszła z tym do TVN, a co. Ryszard Cebula lubi takie tematy
![]() Eh wkurza mnie takie robienie w bambuko i poczucie bycia bezkarnym... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Uważam, że dowiedzieć się zawsze można, dopóki nic nie podpiszesz zawsze można się wycofać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No co do kobiet to ja też się nie dziwię w sumie, jak szukam ogłoszeń dla hostess to też poszukują kobiet 18-25 lat :P uczących się więc to że kobieta to się specjalnie nie zdziwilam no ale... hmmm ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Może to jakieś wystawianie niepochlebnych opinii konkurencji ? Jezu, Bóg raczy wiedzieć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
W ogłoszeniu jest napisane praca na czacie. Czyli raczej nie chodzi o recenzje.
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Może to coś takiego?
![]() http://www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/art...RACA/883972773 Podejrzane w sumie, wyraźnie napisane, ze praca dla studentek/uczennic, a czemu nie studentów... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem Hortencja przez telefon czat zmienił się w zagraniczne strony niczym onet i wp.
A właśnie wpisałam ich adres w google, wyskakuje mi coś takiego http://www.emiasto.org/abikon_s_c_us...ane_54062.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Buc
|
Cytat:
chodziło mi o płeć a nie o status, bo to zrozumiałe, że student najtańszym pracownikiem. ![]()
![]() |
![]() |
#21 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Usługi budowlane.. ? Albo jakaś dziwna przykrywka, albo nie wiem, masz zachwalać ich cement i cegły na zagranicznych stronach
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Haha, muszę odświeżyć w takim razie pamięć - wszystkie słowa związane z budowlanką
![]() Z drugiej strony trochę mnie to przeraziło, masz racje - może to jakaś dziwna przykrywka?:C Nagie hostessy reklamujące gips... W sumie wolałabym być tym tłumaczem :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie się podoba. Nic nie pokazuje, żadnej erotyki tylko udaje że z kimś gada ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
No, ale musi udostępniać swoją twarz, Bóg raczy wiedzieć co się dzieje ze screenshotami :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No niby tak, ale dobrze zarabia, nie robi nic złego, nie pokazuje cycków itd Panie wróżki z Ezo TV też udostępniają swoją twarz za wysłuchiwanie problemów:P No ja gdybym miała pewność, że połączenia z Polski są blokowane nie miałabym oporów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Panie wróżki hehe
![]() Dobra dowiem się, mam nadzieję że odpiszą na maila. Do czego to doszło, żeby jedyna praca dla osoby znającej języki była seks kamerka z obcokrajowcami :P |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
w liceum i przez pewnien okres studiów pracowałam od czasu do czasu na czacie.
rzeczywiście musiała być kamera i chodziło o jak najdłuższe przetrzymanie klienta. nie byłam rozebrana, ani nie musiałam niczego robić. zwykłe siedzenie przy komputerze. miało to taką formę jak było wcześniej tu wspomniane: Cytat:
miło wspominam tą pracę, nie robiłam dosłownie nic, tylko siedziałam i musiałam sie uśmiechać ![]() jak do tej pory była to moja jedyna praca, w sumie to trochę żałuje że zrezygnowałam :P Edytowane przez Kica. Czas edycji: 2010-07-21 o 12:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
Muszynianka, mnie ta oferta pracy trochę śmierdzi, bo co ma firma budowlana do call center?
![]() Ale najlepiej będzie jak pójdziesz i na miejscu wszystkiego się dowiesz ![]() Wiem co czujesz, też jestem zdesperowana, od czerwca szukam pracy i nadal nic nie znalazłam :c |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.