![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Gość na weselu w białej sukience? - możnaa?
Wiem, że goście nie powinni mieć na weselu sukienki w kolorze białym, ponieważ kolor ten zarezerwowany jest dla PM.
Alee czy któraś z Was kiedykolwiek miała sukienkę białą jako gość na weselu? Albo może ta biel była taką brudną bielą? I pytanie do byłych lub przyszłych PM: Czy Wy obraziłybyście się albo miałybyście po prostu za złe komuś, kto założył sukienkę w odcieniu białego.. ? Bo za 2 tyg. idę na wesele i upatrzyłam sobie sukienkę taką z falbanek do kolan prostą, zwyklą i jest ona biała, ale o ile dobrze pamiętam nie jest to taka śnieżna biel... I się właśnie zastanawiam. Proszę o rady... ![]()
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Gość na weselu w białej sukience? - możnaa?
Ja byłam ze dwa razy na weselu w białej sukience do kolan, ale nie była cała biała, tylko miała na górze i na dole czarne wstawki. I na pewno nie wyglądała ani trochę jak ślubna - była prosta, ze zwykłego, niebłyszczącego materiału coś a la bawełna lub płótno.
Generalnie myślę, że jeśli Panna Młoda jest z Twojej rodziny albo jest Twoją koleżanką, czyli możesz się z nią skontaktować, to ja bym na Twoim miejscu po prostu zadzwoniła i się zapytała czy jej to nie będzie przeszkadzać. Lepiej tak niż miałabyś ją zaskoczyć w dniu ślubu ![]()
Edytowane przez tenebrosa Czas edycji: 2010-07-25 o 23:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
A ja nigdy nie miałam białej sukienki na czyimś ślubie,tylko na swoim. I w sumie,racja. Jak dla mnie ten kolor powinien być tylko dla Panny Młodej,ale co czlowiek to opinia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
No niestety nie mam zdjęć tej sukienki. Ale w internecie znalazłam podobną, tylko, że inny kolor.
http://www.3suisses.pl/pl/shop/produ...1,2,19981.html sukienka ta raczej nie jest strojna, po prostu elegancka. a myślę, że gdy połączę ubiór biały (wpadający w biel) z czarnymi dodatkami. np. perly czarne, czarna kopertowka, szpilki to aż tak źle nie będzie wyglądało ?
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja bym się tylko obraziła gdyby ktoś założył biała balową suknie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Pewna_Pani ja bym też pmke zapytała czy ma coś przeciwko
![]() ![]()
Edytowane przez Stysik Czas edycji: 2010-07-26 o 07:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ja bym nigdy nie załozyła białej sukienki na czyjeś wesele, ani czystej bieli ani brudnej ani nawet ecru.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Dla mnie też jest to nie takt w stosunku do młodej. Chyba, że dodatki jakiegoś innego koloru i jakieś wstawki w sukience. Widziałam nie raz takie przypadki, że gościa pomyliłam z PM i ja osobiście nie fajnie bym się z tym czuła.
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
zgadzam sie z dziewczynami...biała sukienka z wzorkami jeszcze może być ale czysta biała raczej dziwnie wyglada...jest taki wybór sukienek w galeriach i sklepach że można znalesc cos fajnego w innym kolorze...
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
przykro mi, ale ja bym nie chciała widzieć kogoś w białej sukience na moim weselu. nawet z czarnymi szpilkami ta sukienka będzie jasna. jeżeli tak jak pisała jedna wizażanka, sukienka miałaby ciemne wstawki np czarne to jeszcze ujdzie, jednolita no way!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Ja bym nie założyła i pamietaj ze PM moze nie miec snieznobialej sukni...
Ale jeśli już bardzo chcesz to zapytaj PM, bo chyba nie chcesz zeby przez "przypadek" wylala na Ciebie czerwone wino :P
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
a moim zdaniem to żaden nietakt. Jeśli nie jest to suknia balowa i dodasz kolorowe dodatki (czemu czarne - może fiolet) to nikomu się krzywda nie stanie. Dla pewności jednak zapytała bym Panny Młodej jeśli masz wątpliwości. A gwoli ścisłości biel owszem jest zarezerwowana, dla Panny Młodej, ale wątpię, żeby ktoś pomylił PM z gościem - mimo wszystko Panna Młoda wygląda trochę inaczej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Według mnie to jest jedna z największych gaf jaką gość może popełnić na weselu. Ja będę miała suknię przewiązaną wstążką w kolorze fuksji i gdyby jakaś dziewczyna przyszła w całej białej sukience i jeszcze np. do tego złapała welon, to
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#16 |
BAN stały
|
Dla mnie założenie bialej sukienki jest nietaktem.Jestem tego zdania,że lepiej zapytać PM,pomimo tego że nie wygląda na slubna to jednak będze biała
![]() A ja na youtubie widziałam jak tańcowali goście,Panna Młoda i ktoś ubrany jak Panna Młoda,bo w balowej sukni.Zenada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Ja bym też nie zakładała białej sukienki
![]() Nie wiadomo jak będzie ubrana PM, w necie widziałam kilka ślubów, na których Pm-ki miały krótkie suknie, więc to mogłoby wyglądać trochę dziwnie. Najlepiej jednak zapytać PM, chociaż ja mówię swoim przyszłym gościom, że nie chcę aby ktoś poza mną był w białej sukience ![]()
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Biel na czyimś ślubie i weselu..o nie nie- dla mnie to jest niedpouszczalne, paleta kolorów jest tak bogata, że naprawdę można wybrać coś innego. Ja bym nie pytała PM, bo cóż ona ma powiedzieć-no chyba, że to Twoja siostra lub przyjaciółka. Jeśli to ktoś dalszy to zaciśnie zęby i powie, że nie ma nic przeciwko-choć nie będzie to prawdą.
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście się dostosuje, bo nie ma wyboru biedaczka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
To ja chyba jakaś dziwna jestem bo mi by zupełnie nie przeszkadzało że ktoś ma biała sukienkę na moim weselu
![]() Strasznie droga ta sukienka...mam identyczną tylko że czarną ze 3 lata temu zapłaciłam za nią 50 zł ![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Ja również nie chciałabym aby ktoś z gości był ubrany na moim ślubie na biało
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Bylam na dwoch weselach gdzie inne dziewczyny mialy biala suknie. Co prawda znalam PM i wiedzialam ktora to ale jak sie dvd ogladalo to trzeba bylo patrzec czy to PM czy nie. Ja moze zla bym nie byla gdyby ktos mi w bialej sukni wylecial, ale bylo by mi smutno. Jakbym miala wybor powiedzialabym ze nie chce zeby ktos mial biala suknie. Na tych dwoch weselach te dziewczyny byly tematem nr1 i raczej byly opinie ze bialy tylko dla PM. Nawet sobie jeden chlopak zrobil zdjecie bo mowil ze w jego rodzinie to nie jest do pomyslenia zeby ktos w bialej sukni przyszedl na wesele. Pewnie ta dziewczyna milo sie nie poczula
![]() Moim zdaniem to tez nietakt zakladajac biala suknie nie bedac PM ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Całkiem możliwe. Mnie strasznie zdenerwował kuzyn TŻta, od którego dostaliśmy zaproszenie "z osobą towarzyszącą" chociaż byliśmy razem wtedy już ponad 3 lata i w pierwszej chwili miałam zamiar założyć białą sukienkę właśnie, żeby zrobić im na złość, ale stwierdziłam, że nie będę się zniżać do ich poziomu
![]() Edytowane przez Martoolka87 Czas edycji: 2010-07-26 o 11:00 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z dziewczynami, biała sukienka na ślubie jest strasznym nietaktem. Biel na ślubie zarezerwowana jest tylko dla panny młodej.
Na taką okazję jak ślub można poszukać sobie sukienki w innym kolorze ![]()
![]() |
#25 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
A ja uważam, ze nie powinno się ubierać białych sukienkek/sukni na czyjś ślub i tyle. Jest tyle innych kolorów. Noooo jeszcze jak jest jakaś wstawka w innym kolorze, to ok, ale jak cała biała, to nawet dodatki tego nie ratują.
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Ja też nigdy w życiu nie założyłabym sukienki białej/ ekri/ beżowej itd.
Twoja sukienka jest b. ładna, w tylu fajnych kolorach podobne widziałam, że śmiało możesz wybrać coś innego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Dokladnie jest tyle innych kolorow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie biały to kolor jak każdy inny, ale chyba lepiej zrobisz jak zapytasz młodej i najlepiej pokaż jej zdjęcie sukienki. Jak dla mnie wszystkie mogą przyjść w białych na moje wesele, ale jest masa tradycjonalistek albo zaborczych dziewczyn które włosy Ci wyrwą jak przyjdziesz w białej
![]() Koleżanka miała być świadkowa bardzo dalekiej kuzynki o czym została poinformowana na 2mies przed ślubem. Kupiła sobie sukienkę w czarne groszki taka a'la lata 60te PMce jednak bardziej spodobała się sukienka siostry tej koleżanki i ją wzięła na świadkową. Na tydzień przed weselem pojechała do nich zobaczyła sukienki i powiedziała to nie ty będziesz świadkować tylko ona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
jakby to była cała biała suknia to miałabym żal gdybym była PM
![]() rodzice byli na weselu gdzie jedna laska założyła białą suknię do ziemi, do tego rozłożystą, taką balową...jak to potem oglądałam na dvd to strasznie się wyróżniała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:18.