![]() |
#1 |
BAN stały
|
Sri Lanka - prędziutko szukam informacji :)Dziewczyny przed chwilą wzieło mnie potwornie na wyjazd własnie w tamtym kierunku.. i padło na Sri Lankę
![]() Do 30.04 jesli mozliwość skorzystania z jakiegoś rabaciku w tui więc czasu na decyzję mam mało.. Była moze któraś z Was? Albo jacyś znajomi? Jakiekolwiek informacje bedą mile widziane!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Sri Lanka - prędziutko szukam informacji :)
Błaaagaaaam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Sri Lanka - prędziutko szukam informacji :)
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Sri Lanka Ślub Malediwy
Witam wszystkich.Wybieram się za 1.5 na Sri lankę tam biorę ślub z moją księżniczkę,po tygodniu na 2 tyg Malediwy.Gdyby ktoś potrzebował informacji chętnie pomogę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Sri Lanka
Jak w temacie,jeśli potrzebujecie informacji odnośnie pięknej Sri Lanki służę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sri Lanka
Proponuję założyć jeszcze kilka wątków o tym samym, w razie gdyby ktokolwiek mógł przeoczyć już 2 istniejące..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Dwa założone tematy dotyczą czegoś innego.Pierwszy temat to Malediwy + Sri Lanka (wycieczka łączona),drugi to Sri Lanka + zwiedzanie +ślub,a to wielka różnica
Edytowane przez robert1235 Czas edycji: 2010-07-28 o 13:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
wątki połączyłam
![]()
żartowałam! Edytowane przez Westalka Czas edycji: 2010-07-28 o 14:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
na moje oko to kolega w obu wątkach oferował informacje dotyczące Sri Lanki - dla mnie to jedno i to samo. ale brawo, polączenie wątków okazało się dobrym rozwiązaniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
Wracając do tematu Sri Lanki czy ktoś wybiera się na tą piękną wyspę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Hmm..zawsze marzyłam o.. wyjątkowej wyprawie życia..
Zawsze miała to być wyprawa z moją druga połówką.. aleee.. W obecnym kryzysie z moim TŻ... Postanowiłam, że za miesiąć prawdopodobnie jadę sama na Sri Lankę. Dlaczego akurat tam? Noo.. mam do wyboru jeszcze Indię Goa.. Chciałabym sie wypytać, czy ktoś już był.. wie co i jak? Prawdopodobnie będę mieszkała koło miejscowości Ahungalla.Czy ktoś już tam był?
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Może się ktoś podzieli wrażeniami?? wybieram się tam w sierpniu
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Jaaa.. już niedługo tam zawitam.. tak więc.. na bank zdam relację
![]() Boję się tylko tych węży.. i skorpionów..aleee.. safarii zaliczę ![]()
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
my lecimy na ślub we wrześniu, jaki hotel wybraliście jak wrażenia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Haaaa..!
ja miałam do wyboru dwa.. ![]() Jeden to.. Hotel Ramada Resort Kalutara.. ![]() ![]() ![]() Tu zostawiam stronę internetową: http://www.villaoceanviewhotel.com/front/index.php Oczywiście jak wrócę, a wylatuje już za 2 tygodnie..dam znać.. jak było ![]() Haa! Noo.. i oczywiście jestem już zaszczepiona.. Więc.. mam nadzieje,że moje wakacje będą mega udane.. ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Kilka dni temu wróciłam ze Sri Lanki! Wyspa marzeń..raj na ziemi!!
![]() Jest tam po prostu bosko!!! ![]() Hotel w którym mieszkałam.. to istna bajka.. czysto, schludnie.. bezproblemowo!Ludzie mili..sympatyczni...zakrę ceni ma maksa! ![]() Mieszkałam w Wadduwie..koło Kalatary.. Zwiedziłam Sri Lankę.. na południu, gdzie było wielkie tsunami..na północy.. byłam w Świątyni Buddy.. i widziałam ząb Buddy.. ![]() ![]() Jednym słowem.. wyspa jest cudna!!! ![]() Mega jestem zadowolona w wyjazdu.. z pobytu.. tylko szkoda,że tak szybko musiałam wracać.. ![]()
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
CrazyOlcia a powiedz jak kształtują się tam ceny sportów wodnych i wycieczek lokalnych. Już i tak nadszarpnięty mamy budżet wydatkami na ślub bo to wycieczka opłaty, obrączki,suknia itp ale nie chcemy też sobie w w tym wyjątkowym okresie żałować na cokolwiek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Ja jechałam z Itaki.. ceny wycieczek? Mmm.. od takich ...np...od 35 za pływanie rzeką.. do 70 za zwiedzanie Galle i Hikkaduwy.. po 110 za Kandy.. i najdroższa była za Park Yalla..
![]() Hmm.. aleee.. jesli jedziecie we dwójkę.. to .. nie pakujcie się w .. zwiedzanie z polskim przewodnikiem.. jeśli znacie angielski.. to po prostu w hotelu na bank znajdziecie osoby, które.. zajmują się.. organizowaniem wycieczek.. za dużo mniej kasy.. a zawsze więcej pokazują.. starają się na tyle zachęcić turyste, żeby ten jeszcze wrócił.. i to w najbliższej przyszłości.. więc.. radze skorzystać z usług tubylców.. ![]() Jeśli chodzi o sporty wodne.. to w ofercie Itaki był..rafting.. ![]()
![]() |
#19 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Jak ja bym chciała tam pojechać!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Ja przeczytałam książke Pawlikowskiej na temat Sri Lanki..
Pracowniczka.. plantacji herbaty to kobieta z najniższej kasty.. praktycznie spoza społeczeństwa.. Pracuje .. a raczej haruje.. za 10 złotych miesięcznie ![]() To się w głowie nie mieści.. jak tylko wysiedliśmy z autobusu.. to odrazu podbiegły do nas dzieci.. aby dostać.. jakieś kanapki.. banany..albo jeszcze najlepiej cukierki! Ahaaa.. !!! Najważniejsze jak jedziecie tam.. zabierzcie ze sobą.. cukierki.. jakieś małe batoniki!!!! I rozdawajcie dzieciakom.. niesamowity jest widok dzieci, gdy.. zbierają się w kółko.. pokazują sobie cukierki.. i.. pocućkają w buziaku..i wymieniają się .. bo nie mogą uwierzyć w to, jakie są smaki.. Przykre.. ale prawdziwe!
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
W marcu 2011 byłam na Sri Lance i muszę powiedzieć, że jestem z podróży bardzo zadowolona chociaż jest to miejsce specyficzne. Przede wszystkim polecam hotel Heritance Ahungalla, nowoczesny, luksusowy, bez opcji all ale za opłatą robią pyszne drinki lub serwują bardzo smaczny lunch w restauracji. Basen świetny, obsługa bardzo sympatyczna, rozumieją angielski bardzo dobrze, zawsze pomocni. Sama Sri Lanka jest śliczna, plaże piękne (koło mojego hotelu plaża jest wyjątkowa!) nie można się tu nudzić. Tubylcy są strasznie namolni :/ na plaży ciężko się od nich odczepić i to jest wielki minus całego wyjazdu bo ciężko było mi spokojnie wyjść na spacer. Jedyny plus jest taki, że oferują oni (niektóre) wycieczki ciekawe, inne mniej. Ja jeździłam z itaką na wycieczki bo nie lubię być naciągana na ichniejsze restauracje czy sklepy z pamiątkami (jeżdżąc z tubylcami trzeba mieć świadomośc tego, że są męczący i będą namawiać na wszystko)
Mi bardzo przeszkadzał zupełny brak rozrywek...ta wyspa wieczorem zamiera! Po za hotelem nie ma tu co robić wieczorem czy w nocy... tu troche się zawiodłam ale itak było warto ![]() ![]() Mieszkańcy bardzo cieszą się z każdego daru czy grosza, kelnerzy i kierowcy również. Zarabiają tu bardzo kiepsko dlatego apeluje- dawajcie napiwki! Nie zasłuzyli sobie na taki los, warto więc wspomagać np. kobiety z plaży i kupic u nich jakiś drobiazg a nie w sklepie z pamiątkami gdzie zawsze zarobią. Polecam Sri Lanke, cudowna wyspa! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Sri Lanka
Hej,
w grudniu wybieram się na Sri Lanke. Szukam osób, które tam były i z chęcią podzielą się cennymi informacjami.
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
za 4 tygodnie będziemy odpoczywać
![]()
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
No i wróciliśmy. Jesteśmy zachwyceni Sri Lanką. W porównaniu do Tajlandii jest to o jeszcze piękniejszy kraj z bardzo różnorodną przyrodą na tak małym terenie. Przy tym jednak mniej rozwinięty i biedniejszy. Gorąco polecam. Jeśli ktoś będzie się wybierał to mogę polecić ciekawe miejsca. Na pewno tam wrócimy w końcu na Adam's Peak trzeba wejść 3 razy w ciągu życia
![]()
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Ja weszam dopiero raz ;-) Nie wiem czy uda mi sie tam wrocic, ale zdecydowanie potwierdzam ze warto. Mowi sie czasami ze to rajska wyspa i cos w tym jest. Co prawda ja tam bylam jeszce w czasie walk miedzy Tamilami i Syngalezami i nie wolno bylo jezdzic na polnoc, ciekawe jak jest teraz??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
a czy szczepiliście się na wyjazd do Sri Lanki?
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
szczepiliśmy się ponad rok temu, przed wyjazdem do Tajlandii.
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
ja sie nie szczepilam
ale cos w tym jest, bo jak bylam 2 lata temu, i na polnocy to tubylcy mówili ze malo kto zapuszcza sie an polnoc wyspy. bylam niezla atrakcja na wiosce jako jedyna biala ![]()
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Sri Lanka z dzieckiem
Witam
Czy ktoś z Was zwiedzał Sri Lanke z dwu letnim dzieckiem? Jak wygląda sprawa jedzenia dla takiego malucha? Z tego co czytam to jedzenie przyrządzane na ostro, czy znajdzie się coś co można dać takiemu dziecku? Nastawiamy się na odpoczynek, ale także chcielibyśmy trochę zwiedzić. Z tego co czytam to jednak podróże po tym kraju nie należą do najprzyjemniejszych. Chcielibyśmy zatrzymać się w kilku miejscowościach- tych przy wybrzeżu z ciekawymi plażami na kilka dni w każdej z nich, ale przy okazji również organizować jakieś zwiedzanie. W tym przypadku nie wiem czy wynajęcie samochodu z kierowcą to nie marnowanie czasu kierowcy. Jakie jest zdanie osób, które już zwiedziły ten kraj? Wylot planujemy na ok 20.03. Dzięki za jakiekolwiek pomocne informacje. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Sri Lanka z dzieckiem
Hej,
grudzień 2013 spędziliśmy na Sri Lance z 10-letnią córką. Dla nas to jak na razie najwspanialsza podróż ze wszystkich po Azji. Jeśli chodzi o jedzenie to jest ostre. Na każdym kroku są sklepy i nie ma problemu aby kupić normalne jedzenie. W hotelu jeśli powiesz że to jest dla dziecka to przygotują mniej ostre. Nie wiem dlaczego twierdzisz iż podróżowanie po kraju jest ciężkie. Jeździliśmy autobusem, pociągiem i mieliśmy też na 4 dni swojego kierowcę z hotelu. Co prawda w autobusach i pociągach jest tłoczno i przeważnie stoi się, ale widziałam że jeśli były małe dzieci to wszyscy robili miejsca osobą z małymi dziećmi. Prywatny kierowca to bardzo dobre rozwiązanie. My mieliśmy w Kandy i obwoził nas po tamtych rejonach (Sigiriya, Dambula, Adam's Peak etc). My planujemy wrócić na Sri Lanke. Jeśli masz pytania to chętnie pomogę. Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:20.