|
|||||||
| Notka |
|
| Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
początki na naturalnych pazurkach Gosi
Ostatnio mam więcej czasu i tak sobie maluję paznokcie
pomyślałam aby je uwieczniać, a że wiedziałam że tutaj jest taka galeria to osoby bardziej doświadczone mogły by mi też coś doradzić. Wrzucam moje dzisiaj zrobione paznokcie, żałuję że poprzednich nie uwieczniłam bo ładnie je ozdobiłam, a tutaj chciałam tylko na serdecznym dać motylka, na kciuku też ale większego a potem mnie poniosło i te czarne kwiatki ponaklejałam ![]() Moje paznokcie prawie nie wystają za opuszek, nie wiem jak mogę nadać kształt środkowemu i wskazującemu, aby płytka była taka smukła jak na małym i serecznym wiem że linie "uśmiechu" są różne w zależności od kształtu palca ale nad tym będę pracować w następnych malowaniach i zdobieniach
Edytowane przez gosia1207 Czas edycji: 2010-07-31 o 20:15 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: początki na naturalnych pazurkach Gosi
troszkę pracy jeszcze przed Tobą ale zapowiada się bardzo interesująco
frencz trochę faluje i pozalewane skórki ale jak to mówią praktyka czyni mistrza także maluj, maluj i czekam na kolejne zdobienia
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
french to jedno z najtrudniejszych zdobien wiec nigdy od razu nie jest idealne tym bardziej, ze lakierami trudniej je zrobic niz np. żelem.
faktycznie masz pofalowana linie i troszke pociapane lakierem skórki ale to nie sa rzeczy których nie moznaby naprawic ![]() zycze powodzenia
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
Z frenchem każda miała problemy na początku, więc spokojnie-i jak poprzedniczka-lakierem ciężej zrobić więc
![]() I staraj sie nie zalewać skórek. Pomysł na zdobienie ładny, delikatny
|
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
ogólnie nie udaje mi się pędzelkiem zrobić końcówek french i maluje nim poprostu końcówki tak aby było białe, a potem patyczkiem nasączonym zmywaczem wyrównuje i staram się zrobić równe linie. myślę że nie miałabym aż takiego problemu gdybym miała dłuższe paznokcie, ale mam dużą płytkę i takie mi odpowiadają, french można zrobić a nie lubię jak mam wystające za opuszek
skórki też potem zmywam patyczkiem ale z nie wszystkich miejsc schodzidziękuję za komentarze i motywację Edytowane przez gosia1207 Czas edycji: 2010-08-01 o 09:49 |
|
|
|
|
#6 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
z czasem dojdziesz do wprawy malowania frencha bez przecierania go tylko musisz ćwiczyć
|
||
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Sympatyczne pazurki, czekamy na więcej
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
nic tylko zgodzić się z poprzedniczkami
![]() witamy i czekamy na kolejne
|
|
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
przesyłam następne paznokcie, znowu french
wydaje mi się że końcówki są już lepsze niż poprzednio, tylko na serdecznym musiałam patyczkiem poprawiać i wyszło jak wyszło- nie pasuje do reszty paznokcie mi urosły i też jakoś krzywo mi wyszło opiłowanie ich ![]() ze zdobieniami też zaszalałam- na serdecznym i kciuku było by ok ale nie umiem się powstrzymać i mam napaćkane
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

pomyślałam aby je uwieczniać, a że wiedziałam że tutaj jest taka galeria to osoby bardziej doświadczone mogły by mi też coś doradzić.
wiem że linie "uśmiechu" są różne w zależności od kształtu palca ale nad tym będę pracować w następnych malowaniach i zdobieniach 

paznokcie mi urosły i też jakoś krzywo mi wyszło opiłowanie ich