|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
"obsesja" na punkcie kobiety
Czesc
mam maly problem i nie iwem jak sie go pozbyc i zastanawiam sie czy to jest w ogole normalne... moj chlopak ma przyjaciela a ten przyjaciel ma dziewczyne i odkad ja znam caly czas o niej mysle. Wiem na 100% ze nie jestem lesbjijka czy cos w tym stylu bo mialam juz pare doswiadczen i kobiety nie sa dla mnie pociagajace. Krotko mowiac chcialabym byc nia..to jest napradwe chore....czasem sobie mysle ze moglabym ja sobie postawic naprzeciwko mnie i tylko na nia patrzec i sie caly czas zachwycac...na dodatek jest bardzo inteligentna pieknie rysuje i w ogole....czasem jak kupuje sobie ubrania to mysle co ona by zalozyla i to kupuje...co prawda spotkalam w zyciu pare dziewczyn ktore mi sie podobaly typu tez cche tak wygladac ale to to juz jest lekka przesada o nich nigdy nie myslalam tak czesto w sumie myslalam tylko tak jak je widzialam a o niej mysle o wiele czesciej niz ja widze ..i w sumie mysl ze wolalabym byc nia niz soba nie jest za fajna Edytowane przez anifil1 Czas edycji: 2010-08-02 o 19:51 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: "obsesja" na punkcie kobiety
bardzo sie nia zachwycilas i tyle. kiedys jak bylam duzo mlodsza mialam podobna sytuacje z kolezanka z liceum. lubilam patrzec jakie ma ladne wlosy, jakie ma ladne ubrania. wszytko bylo takie ladne w niej. tez sie zastanawialam czemu ja taka jak ona nie jestem i wtedy zdalam sobie sprawe z tego kazdy czlek jest na swoj sposob ladny. im czesciej z nia przebywalam i rozmawialam powoli zdawalam sobie sprawe ze ona wcale nie jest taka super jak mi sie wydawalo, ze jest zwykla dziewczyna z mnostwem nastoletnich problemow. i zachwyt nad kolezanka minal. jednak byl to czas w ktorym nie potrafilam zaakceptowac siebie. czulam sie brzydka jak noc listopadowa i moze wlasnie te kompelsy sprawialy ze w tej dziewczynie widzialam ideal. zaastanow sie co jest przyczyna tego ze tak postrzegasz ów dziewczyne
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba zachwyt nastolatki a doroslej kobiety ciezko porównywać.
Psycholog ? |
|
|
|
|
#4 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
może masz niskie poczucie wartości i warto byłoby je podnieść?znaleźć swój styl to podstawa,zwłaszcza kiedy tamta dziewczyna ma inny typ urody niż Ty i w ogóle jest innym człowiekiem ,o innych upodobaniach
|
|
#6 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Po prostu czymś Cię zainteresowała, zachwyciła. To chyb nic strasznego. paula78 - psycholog ? A po cóż ??
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
BAN stały
|
moim zdaniem możesz mieć problem z akceptacją siebie albo w jakiś sposób tak uwielbiasz koleżankę, że może chcesz jej zaimponować (choć to może złe słowo) albo szukasz w pewien sposób jej akceptacji. Skoro piszesz, że
czasem jak kupuje sobie ubrania to mysle co ona by zalozyla i to kupuje... to akurat przychodzi mi do głowy tylko to. |
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
A nie zazdrościsz jej faceta?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#9 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Podejrzewam taki tok myślenia: ona ma lepszego faceta od mojego, bo jest: ładniejsza, zgrabniejsza, bardziej utalentowana, sympatyczna, mądra (do wyboru) ode mnie
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1c3a9668cb473eb00ec0f3d ce65be5361e74cda4_63d1c28 200398;21102638]
paula78 - psycholog ? A po cóż ?? [/QUOTE]a uważasz ,że fascynacja 22 latki inna kobietą nie bedąc les jest normalna ? toż moja 10 latka nie wpada w takie zachywty nad mlodzieżowymi gwiazdkami z serialu w tv. |
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
A Twoj facet nie dał ci kiedyś przypadkiem poczuc ze ona mu się podoba albo jest w czyms lepsza? Zgadzam się z dziewczynami. Masz niskie poczucie własnej wartosci. Powinnaś być sobą a nie starać się nasladowac innego bo Nią nigdy nie będziesz. MOzesz jedynie być "marną kopią" a to już jest naprawde bez sensu...;/
Jeśeli Twój facet daje ci powody ku temu zebyś myslala ze nie jestes atrakcyjna będac sobą, powinnas go zmienic. |
|
|
|
|
#13 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dokładnie. Jeśli autorka wątku , myśli o tej dziewczynie bez przerwy, wręcz chorobliwie i przeszkadza jej to na codzień, to psycholog jest jak najbardziej potrzebny. Anifil1 Możliwe,że to poczucie niskiej wartości u Ciebie powoduje to, że tak często o niej myślisz i się do niej porównujesz. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zadomowienie
|
Może to nie pociąg do tej samej płci, a raczej niska samoocena...
|
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
dzieki za wasze posty....ten aspekt z niska samoocena chyba jest trafny...ale to nie jest tak ze uwazam ze jestem brzydka itd tylko po prostu sa rzeczy w mojej osobie ktorych do konca nie akceptuje...(ale chyba tak jest u kazdego?!?! )
faceta ma fajnego ale moj jest o wiele fajniejszy tylko problem moze byc tez taki ze raz czy dwa przeszlo mi przez mysl ze moze ona lepiej by do niego pasowala niz ja...ale nie dlatego e jestem brzydsza tylko dlatego ze ja i moj chlopak mamy ogolnie bardzo rozne charaktery i zazwyczaj to co mi sie podoba np z ubioru czy makijazu nie podoba sie jemu....i zawsze jak uzyje torche czerwonej szmminki itd to narzeka...i w koncu kiedys sobie zadaje to pytanie jakim cudem my jestesmy razem skoro nawet mu sie moj ubior czy makijaz nie podoba...a ona np prawie wcale sie nie maluje w sumie jest bardzo naturlana...osobiscie ja nigdy bym tak nie chodzila bo jestem fanka takich typowych kobiecych rzeczy... |
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
jest Ona Twoim 'ideałem' i tyle. Myślę, że naprawdę nie chciałabyś z nią być.
|
|
|
#18 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam niską samoocenę i wydaje mi się, że najchętniej każdy by mnie wymienił na kogoś innego, że moja siostra wolałaby miec lepszą siostrę, moja przyjaciółka inną przyjaciółkę itp. Każdy ma coś czego w sobie nie lubi, masz rację. On wybrał Ciebie, Ciebie kocha, a nie inną kobietę która się nie maluje Poza tym zgadzam się z poniższym, ona jest Twoim ideałem kobiety, a nie Twojego TŻ ![]() 3maj się P.S. To Ty w avatarku?
Edytowane przez wiefiulecka Czas edycji: 2010-08-07 o 21:16 |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
Myślę, że to zwykła fascynacja.
Mnie też fascynują pod wieloma względami kobiety.I czasami jak idzie jakaś przez miasto (taka, która przysłowiowo wpadnie mi w oko)potrafię na nią spojrzeć ,dłużej się przyglądać i zobaczyć jak się ubrała, jak ułożyła włosy, czy nosi biżuterię, czy ma zgrabny tyłek itd. Jeśli jest inteligentna, oczytana to lubię jej słuchać i czytać książki, które poleci. Nie uważam się za nienormalną, nie czuję żadnego pociągu w przeciwieństwie do mężczyzn.Może chwilami chciałabym jakąs naśladować, ale nie chciałabym być żadną z nich, zamienić się rolami.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.

..i w sumie mysl ze wolalabym byc nia niz soba nie jest za fajna 

tylko problem moze byc tez taki ze raz czy dwa przeszlo mi przez mysl ze moze ona lepiej by do niego pasowala niz ja...ale nie dlatego e jestem brzydsza tylko dlatego ze ja i moj chlopak mamy ogolnie bardzo rozne charaktery i zazwyczaj to co mi sie podoba np z ubioru czy makijazu nie podoba sie jemu....i zawsze jak uzyje torche czerwonej szmminki itd to narzeka...i w koncu kiedys sobie zadaje to pytanie jakim cudem my jestesmy razem skoro nawet mu sie moj ubior czy makijaz nie podoba...a ona np prawie wcale sie nie maluje w sumie jest bardzo naturlana...osobiscie ja nigdy bym tak nie chodzila bo jestem fanka takich typowych kobiecych rzeczy...