|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Szampon nadający objętość,a prostownica
Właśnie,jak to jest?
Mam cienkie włosy,ale jest ich dość dużo,trochę się kręcą i nie układają,jednak nie są zniszczone.Żeby nad nimi zapanować używam prostownicy ceramicznej(raz na 4 dni)+ preparat prostujący.Mój dylemat tkwi w tym,że zastanawiam się nad zakupem szamponu Keraste-do wlosów cienkich ,tylko czy to ma sens skoro je prostuję?Czy włosy pomimo użycia prostownicy będą wygladały na gęstsze? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: Szampon nadający objętość,a prostownica
Co ja napisalam,ten szampon ma byc Kerastase-volum coś tam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Nikt nie zna odpowiedzi?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
mi sie wydaje ze nic nie zaszkodzi Ci korzystanie z takiego szamoponu, prostownica ceramiczna jest dosc dobra zeby wyprostowac wloski nawet jesli sa one puszczyste przez szampon.Poza tym nie bedziesz miala byc moze tak ulizanych wloskow przy głowce jakbys miala po szamponach wygladzajacych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
jedno drugie wyklucza , gdyz szampon ma dac zwiekszenie objetosci a prostownica to zniweluje, natomiast gdyby sie po jego uzyciu wlossy prostowalo modelujac szczotka bylby inny efekt
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Tak tez mi sie wydawalo,no nic dziekuje za odpowiedz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
lepiej zaiwestuj w szampon do wlosow suchych np z naszego sklepiku oraz odzywke , one spowoduja ze wlosy beda zdrowe i mozesz czesciej je prostowac jak takie wlosy wolisz
a jak chcialabys miec efekt takich lekko sztywniejszych , grubszych wloskow to mozesz uzyc np zelu lub kremu do modelowanai wlsow, na wlosy mokre sie ich naklada ale w niewielkiej ilosci i dobzre wyczesuje , suszy i prostuje wlosy nie sa takie sypkie daja wrazenie grubszych http://www.estyl.pl/sklep/customer/product.php? productid=16571&cat=286&p age=1 http://www.estyl.pl/sklep/customer/p...cat=286&page=1
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Pani za obszerną odpowiedź.Jeżeli mogę to zadam pytanie odnośnie serum wygładzącego.Mianowicie wolę je od mleczek,ale nie wiem jaka jest pomiędzy nimi różnica.Serum nie należy spłukiwać po myciu i jest napisane na nim,że następnym krokiem jest ułożenie fryzury.Zastanawia mnie czy serum nadaje się do prostownicy tak samo jak mleczko?A może używa się go tylko do układania włosów okrągłą szczotką??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
serum powinno wykanczac sie fryzure i mozna go nakladac pzred prostowaniem na suche lub na mokre wlosy ale kazda firma rozne daje zalecenia
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:49.