|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Wasz warsztat/miejsce pracy/kącik do majsterkowaniaWitam!!!
Przeszukałam skrupulatnie całe forum i nie znalazłam takiego wątku (owszem dziewczyny robiące biżuterię pokazywały swoje miejsce pracy). Ale do rzeczy. Interesuje mnie jak wygląda Wasz kącik do robienia arcydzieł (kartek, decoupage, scrapów, papierowej wikliny itp), a także to jakie "bajery" wymyśliłyście, aby wszystko było poukładane, i nic się nie gubiło (bo często do prac wykorzystujemy bardzo małe elementy). Może kupiłyście jakieś specjalne pudełka, organizery? A może stworzyłyście je same!!?? Te drugie szczególnie mnie interesują bo lubię ułatwiać sobie życie - wymyślać swoje sposoby lub też wykonywać samemu te podpatrzone w sklepie. Dając dobry przykład ![]() ![]() Biurko mam - ale na nim nie pracuje ![]() ![]() Drugą rzecz - odnowiona przeze mnie półeczka - była poplamiona, połamana, brakowało 2 dolnych szuflad - no to ją "podrasowałam" ![]() Te czarne szufladki zrobione są ze starego organizera na kasety! - wystarczyło tylko dorobić ścianki szufladek i gotowe!! No i na koniec rzecz, którą zrobiłam niedawno - stojak (jakkolwiek to nazwać) do taśm klejących - wygodne bo często z tej srebrnej taśmy ucinam małe kwadraciki i dzięki temu się nie gubią ![]() A jakie ciekawe rozwiązania Wy wymyśliłyście??? Zapraszam do wklejania fotek!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wasz warsztat/miejsce pracy/kącik do majsterkowania
bardzo fajny kącik
![]() ja osobiście robię wszystko na biurku, a moje szpargałki trzymam w pudełkach po lodach, tych litrowych, osobne mam na mulinę i osobne na koraliki itp. ![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
ja też na biurku pracuję, ale coraz mniej miejsca na nim ;-)
szpargałki czyli moje archiwum X trzymam w pudełkach po żelkach mam okrągłe, kwadratowe i prostokątne - dzięki zaprzyjaźnionej pani ze sklepiku szkolnego, ale widzę ze czas lepiej to zorganizować... a papiery na stosiku ;-( bardzo dobry pomysł z deską i półeczkami
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Tutaj jest fragment mojego warsztaciku: http://aristo.fotosik.pl/albumy/325976.html
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:05.