![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Ktoś wie co to znaczy?!
WITAM. Nie wiedziałam na jakim forum to napisać, więc dałam tutaj.
Moja koleżanka od dziecka ma ten sam sen. Mianowicie: Śnią jej się wojny Napoleona z Rosja... Żołnierze są w czapkach francuskich. Ona jest w białej sukience i ucieka, chowa się, widzi jak Rosjanie palą po kolei wszystkie wioski. Sen kończy się tak, że ucieka wzdłuż plaży. Teraz jest bardzo dobra z historii. Uwielbia Napoleona. Dobrze mówi po francusku. Dodam jeszcze, że jej kuzyn miał tak samo. Śniło mu się, że był malarzem w XVIII wieku. Ale umarł, bo nie miał pieniędzy. Teraz zajmuje się malowaniem, jest uzdolniony plastycznie. Wklejam informację o Dr Michaelu Newtonie i jego badaniach: Kiedy dr Michael Newton, dyplomowany hipnoterapeuta, zaczął cofać swoich pacjentów w czasie, aby wywołać w nich wspomnienia poprzednich wcieleń, przypadkowo dokonał odkrycia o ogromnym znaczeniu – mianowicie, że możliwe jest „wejrzenie” w świat ducha okiem umysłu osoby będącej w stanie hipnozy lub nadświadomości oraz że badani znajdujący się w tym odmienionym stanie potrafili powiedzieć mu, co robiła ich dusza między wcieleniami na Ziemi. Oto jego słowa: Pacjent ten uskarżał się na chroniczny ból prawej strony ciała, nękający go przez całe życie. Jedną z metod hipnoterapii, służącą uśmierzaniu bólu, jest nakierowanie pacjenta na zwiększenie bólu tak, by nauczył się go zmniejszać i w ten sposób osiągać nad nim kontrolę. Podczas jednej z naszych sesji związanych z intensyfikacją bólu, człowiek ten, aby odtworzyć swoje cierpienie, wyobraził sobie, że został pchnięty nożem. Szukając źródeł tego obrazu, ostatecznie odkryłem, że podczas I wojny światowej był on żołnierzem i zginał pchnięty bagnetem we Francji. Dzięki temu byliśmy w stanie całkowicie wyeliminować ból. Zachęcony przez pacjentów zacząłem eksperymentować, cofając niektórych z nich w czasie przed ich ostatnie życie na Ziemi. Początkowo zależało mi, aby integracja obecnych potrzeb, przekonań i obaw stworzyła wyobrażenie wspomnień. Wkrótce jednak zdałem sobie sprawę, że nasze głęboko zakorzenione wspomnienia zawierają zespół przeszłych doświadczeń, zbyt prawdziwych i po łączonych z sobą, aby można je było zignorować. Uświadomiłem sobie, jak ważny z punktu widzenia terapii jest związek pomiędzy ciałem a wydarzeniami z naszych poprzednich wcieleń oraz tym, kim jesteśmy dzisiaj. Następnie dokonałem odkrycia o niezwykłym znaczeniu. Zorientowałem się, że istnieje możliwość wejrzenia w świat dusz przy pomocy oczu umysłu hipnotyzowanej osoby, która może zdawać relację z życia pomiędzy kolejnymi wcieleniami na Ziemi. Tym, co otworzyło mi drzwi do świata dusz, był przypadek kobiety w średnim wieku, będącej niezwykle wrażliwym medium hipnotycznym. Opowiadała mi o poczuciu samotności i odosobnienia będąc na tym delikatnym etapie, kiedy pacjent kończy opisywanie swojego ostatniego ż^cia. Ta niezwykła indywidualność prawie samodzielnie wkroczyła na najwyższy poziom świadomości. Nie zdając sobie sprawy z tego, że w istocie podałem nadzwyczaj krótką komendę do tego działania, zasugerowałem jej, aby znalazła przyczynę swej obecnej samotności. W tym momencie mimowolnie użyłem jednego ze słów inicjujących duchowe przywołanie. Zapytałem również, czy miała szczególnie bliską grupę przyjaciół, za którymi tęskni. Wówczas moja pacjentka zaczęła nagle płakać. Kiedy poprosiłem ją, żeby powiedziała, co się stało, wyrzuciła z siebie: „Tęsknię za niektórymi przyjaciółmi z mojej grupy i dlatego jestem tak samotna na Ziemi.” Byłem zakłopotany i zapytałem, gdzie dokładnie znajdowała się ta grupa przyjaciół. „Tutaj, w moim wiecznym domu”, odpowiedziała po prostu, ,4 w tej chwili patrzę na nich wszystkich!” Zakończyłem sesję z tą pacjentką i przesłuchując jej nagranie zauważyłem, że znalezienie świata duchowego wymagało poszerzenia regresji z poprzedniego życia. Istnieje wiele książek dotyczących poprzednich żywotów, ale żadna, z którą się zetknąłem, nie mówi o naszym życiu w postaci dusz lub też o tym, jak właściwie podejść do duchowych wspomnień ludzi. Postanowiłem sam przeprowadzić badania i dzięki praktyce rozwinąłem umiejętność wkraczania do świata duchowego poprzez moich pacjentów. Zrozumiałem również, że odnalezienie swojego miejsca w świecie duchowym było dla nich znacznie ważniejsze niż opis ich poprzednich ziemskich wcieleń. Jak myślicie, co może oznaczać takie coś?! Że mamy więcej niż jedno wcielenie? Że żyliśmy już kiedyś, ale nasza dusza nie dostała się do życia wiecznego i wróciła z powrotem by coś naprawić..? Czekam na ludzi, których także interesują takie rzeczy. I liczę na poważne odpowiedzi, bo ten temat to chyba nie zwykłe żarty. ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ktoś wie co to znaczy?!
Hmm, także mnie interesują takie rzeczy, lecz zastanawiam się jak on potrafi cofać ludzi w czasie i patrzeć w czasie zahipnotyzowania kim byli w przeszłości, przecież człowiek się rodzi na nowo i nie pamięta tego. Może jest to możliwe, że żyjemy już któryś raz na Ziemi, chociaż moim zdaniem nie wszyscy się z tym zgodzą bo to zależy od wierzeń swoich, czasami też od religii.
Akurat ja bardzo chętnie poddałabym się takiej hipnozie żeby poznać swoje poprzednie wcielenia, ale cóż nie miałam żadnych snów objawiających mój talent czy zainteresowania, ani też nic mnie nie boli. Nad tym tematem pewnie wiele ludzi już się głowi, wiele ekspertów, naukowców i nikt w stanie nie jest nam na 100% udowodnić że kiedyś już żyliśmy. I jeszcze nigdy się nie spotkałam z takim sposobem jakim ten doktor wykorzystuje. Interesujący temat.
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
On poprzez wprowadzenie w stan hipnozy i kolejno zadawanie różnych pytań sprawia, że pacjent przypomina sobie pewne rzeczy. Sama nie do końca potrafię to ogarnąć...
Niby człowiek tego nie pamięta. Ale jest takie coś jak Deja vu. Mówi się, że "kiedyś to się zdarzyło już". Czy to nie mogą być elementy z poprzednich wcieleń? Strasznie trudny ten temat. Ile ludzi, tyle teorii.
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Deja vu to bardziej uczucie które mówi nam że coś się już zdarzyło a tak naprawę to jest to pierwszy raz. i tak zgadzam się ile ludzi, tyle teorii. Każdy człowiek na Ziemi może mieć odmienne zdanie na ten temat.
Edytowane przez hevana Czas edycji: 2010-08-07 o 15:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
nie powiem, ciekawy temat. i w sumie chętnie bym się dowiedziała, co robiłam w moim poprzednim życiu.
nie wiem, czy to może mieć jakiś związek z tym, ale czasami, ni stąd ni zowąd przypominają mi się jakieś rzeczy, zdarzenia itp. problem w tym, że coś co mi się przypomina nie miało nigdy miejsca. są to tylko takie ułamki sekund, takie przebłyski. za chwilę o tym zapominam.
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
oj temat bardzo ciekawy. Wiele razy zastanawiałam się czy miałam jakieś inne życie wcześniej.. Też interesują mnie,,te sprawy''
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Niesamowite! Hmm.. przyznam, że dziwna sytuacja, nigdy wcześniej o podobnych przypadkach nie słyszałam, ale musi mieć to jakiś konkretny sens. Polecam sennik: http://www.sennik.biz/, jeśli dowiesz się czegoś z innych źródeł, to podziel się z nami, bardzo mnie ciekawi co może oznaczać owa sytuacja.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
moim zdaniem Twoi znajomi ( do autorki) faktycznie odczuli swoje poprzednie zycia,co zmotywowalo ich do ruszenia w tym kierunku,w kierunku poznania
![]() ja znam swoje poprzednie wcielenia,i dzieki temu rozumiem wiele z moich zachowan,dlaczego jest tak a nie ianczej ![]()
![]() |
#9 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
mialam robiona sesjie regresyjna pare lat temu w Irlandi
![]() i przyznam ze jestem bardzo zadowolona,naprawde zrozumialam siebie duzo bardziej ![]()
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Faajnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
mialam robiona sesjie regresjna w Irlandi u Pana ktory sie zajmuje regresjia,wprowadzil mnie w stan hipnozy( chociaz wszytko slyszalam i bylam swiadoma co sie dzieje na oklo mnie),i stopniowo sprowadzal mnie slowami na dol po schodach,i przechodzilam przez kolejne drzwi,i mowilam mu wszytko co widze, poplakalam sie wogole
![]() ![]() wiem kim bylam,co robilam,no to chyba tyle.
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Podpisuje się pod wszystkim o czym pisały moje poprzedniczki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Rzeczywiscie bardzo ciekawy temat.
Ja miewalam w dziecinstwie jeden sen o kowboju, ze mnie zabija. Tak mi sie zaryl w pamiec, ze zawsze jak sobie o nim przypominam, to pozniej w nocy sni mi sie to samo, ale w dziecinstwie conajmniej raz w tygodniu, bez przypominania mi sie snil ten kowboj. Jesli chodzi o poprzednie wcielenia, to ja w to wierze bardzo mocno. W sumie chyba dlatego, ze wymyslilam sobie bajeczke na temat swojego poprzedniego wcielenia, a bylam... uwaga, uwaga ![]() Jeszcze dodam cos niedokonca w temacie, ale podobne. Przez cale zycie nekal mnie jeden sen (poza tym kowbojem), ze stoje na skraju stromego brzegu, porosnietego drzewami, na dole rwaca rzeka, resztkami sil trzymam sie drzewa, zeby nie spasc, patrze, a moja mama schodzi w dol, bo jej niby but spadl. Ja placze caly czas, trzymajac sie kurczowo tego drzewa, zawsze budzilam sie, niewiedzac o co chodzi i jak sie to wszystko skonczylo. Chodzilam calymi dniami i meczylam moja adopcyjna mame (bylam adoptowana, a tam snila mi sie moja biologiczna mama, ktora wychowywala mnie do 6 roku zycia). Mama adopcyjna mowila, ze pewnie cos sobie uroilam, ze mysle o glupotach, itd., az pewnego razu przypadkiem znalazlam sie w okolicy... ze snu! Potem rozmawialam z mama biologiczna i powiedziala, ze faktycznie wziela mnie kiedys na spacer, ale ze bylam malutenka, tyle, ze umialam utrzymac sie na nogach i ze faktycznie spadl jej ten but i schodzila, a ja ryczalam przy tym drzewie. Musze sie przyznac, ze ja do tej pory pamietam strach, pamietam nawet co myslalam - o matko, ze tez takie malenkie dzieci mysla - ale ciagle balam sie, ze mama spadnei do tej rzeki i bede musiala sama wrocic do domu, a tu las naokolo. Wnioskuje z tego, ze skoro malutkie dziecko potrafi takie rzeczy zapamietac (mialam podobno kolo 1,5 roku), to dlaczego nie mozna w hipnozie przywolac odleglejszych wspomnien? I tu wplyw na zapamietanie wydarzenia mialy silne emocje, ktore odczuwalam stojac przy tym drzewie, wiec mysle, ze podobnie bylo z moim pierwszym wcieleniem. Gdy mnie topiono, tak strasznie sie balam, ze az do tej pory 'pamietam' ten strach i uczucia towarzyszace mi przy tym wydarzeniu, ze nadal boje sie wody. Juz, jesli ktos chce, moze sie smiac, ale ja naprawde wierze w takie rzeczy. Edytowane przez LeylaP Czas edycji: 2010-08-08 o 11:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moja sesjia była robiona w Dublinie,niewiem czy jest taka mozliwosc w Polsce,nigdy nieszukalam u nas nikogo.Co do tego kim bylam to mialam 7 wcielen,tych bardziej brutalnych niewymienie ![]() ![]() ![]() ![]() ale prawda jest ze mozna naprawde poznac siebie poprzez sny ![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
aaaha i każde poprzednie wcielenie to była kobieta?? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
o, ciekawe
![]() ![]()
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
eternitymoment, niesamowite! Fajowe te twoje wcielenia
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- I jeszcze mnie zastanawia, czy po śmierci można być zwierzęciem? Jeśli tak to czemu nie wspominają o tym wcieleniach?
![]() |
#23 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#24 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() jasne ze mozna byc zwierzeciem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#25 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ciekawe czy ja tez byłam takim czarnym charakterem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Ale się wątek rozwinął
![]() eternitymoment Jestem pod wrażeniem! Niesamowite ![]() ![]() ![]() ![]() Wydaje mi się, że w Polsce też są tacy ludzie. Są to hipnoterapeuci chyba. Ale nie jestem pewna w 100% ![]()
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Szalenie interesuje mnie ten temat, jestem na 100% pewna, że w poprzednim wcieleniu byłam mężczyzną, w co najmniej jednym.
Najczęściej powtarzającym się u mnie snem jest sen o pociągach - odkąd pamiętam, śnią mi się co noc praktycznie. Być może zginęłam w taki sposób, bo mam jakiś lęk przed nimi ![]() Ja wierzę w poprzednie wcielenia bardzo mocno i dużo bym dała żeby je poznać... ![]()
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem ciekawa,lubisz może język niemiecki albo ten kraj?Jesteś dobra z niemieckiego? Może to też ma wpływ. ![]() LeylaP,świetna historia |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.