|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Pedagogika Kraków!!??!!
Witam wszystkich!
Chciałabym, się dowiedzieć czy ktoś z Was zaczyna w tym roku studia w Krakowie na kierunku Pedagogika?Chciałabym właśnie zacząć ten kierunek tylko nie za bardzo wiem na które uczelni? Może jakaś podpowiedź? (aha to mój pierwszy wątek także z góry przepraszam za jakieś błędy albo niedociągnięcia w temacie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pedagogika Kraków!!??!!
ja nie zaczynam w tym roku, ale mam nadzieję zacząć w przyszłym na kierunku pedagogika społeczno-opiekuńcza na UJ-cie. Byłam w tym roku na dniu otwartym i z rozmowy ze studentami to naprawdę ciekawy kierunek- dużo praktyk, pracy z dziećmi np. w domach dziecka i ogólnie miła atmosfera na kierunku. Jako dodatkowy kierunek planuję zrobić sobie oligofrenopedagogikę lub surdopedagogikę na up. Nie wiem co Cie interesuje- czy zwykła pedagogika, czyli szkolna np- jeśli tak to jedynie up, a jeśli inna- do pracy np. w placówkach opiekuńczych itp to UJ.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Na UP też jest pedagogika społeczno-opiekuńcza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
ja zaczynam Pedagogike wczesnoszkolną z wychowaniem przedszkolnym na MWSZ
![]()
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja ide na specjalną na UP
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
jest, ale pod względem praktyk leży
![]() zresztą, z perspektywy czasu nie wiem czy bym wybrała drugi raz PSO. Zaczynam od października 4 rok i studia są ciekawe - nie mogę powiedzieć, że nie, ale mam silne przeczucia, że o pracę będzie ciężko... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
no w sumie to ja się jeszcze zastanawiam:/ nie wiem gdzie iść
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moja kuzynka tam studiowała i była zadowolona mówi że atmosfera fajna i w ogóle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
guzik prawda:P już tyle razy było to wałkowane na forum..... jeżeli ktoś jest zdolny i ma siłe przebicia to znajdzie pracę w zawodzie bez względu na ukonczoną szkołe wyższą a jeżeli nie potrafi ' zadbać o swoje' to nie pomoże nawet UJ.... znam osoby które bez problemu znalazły pracę w zawodzie po skończeniu PWSz'tu , znam też takie które po najlepszych uniwersytetach w tym UJ czy UW pracują na kasie w Biedronce czy Lidlu, bez szans na zatrudnienie....pracodawc y patrzą przede wszystkim na umiejętności .....
Sufka ty zamierzasz zacząć studiować w tym roku?? bo rekrutacje na wiekszości uczelni się już skończyly..... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
UJ ma renomę i to jest fakt znany wszystkim i niepodważalny. Twierdząc, że łatwiej można znaleźć pracę miałam na myśli normalne zachowanie osób, które idąc na studia przykładają się do nich, uczą bardzo dobrze, potrafią podczas studiów i praktyk "zakręcić" się wokół różnych pracodawców itp., a nie jakieś- przepraszam za sformułowanie- ale sierotki, które mimo, że się dobrze uczą to nie potrafią w pełni pokazać swoich zdolności i wiedzy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Z tymi uczelniami to też jest tak 'na dwoje babka wróżyła' z jednej strony UJ brzmi dumnie i niewątpliwym atutem tej uczelni jest to, iż jest znana i uznawana za granicą. Jednak wydaje mi się, że osoba po "gorszej" uczelni ale z dużym doswiadczeniem (staże wolontariaty itp.) ma równie duże albo i większe szanse znalezienia dobrej pracy. Pracodawcy dużą wage przywiązują do doswiadczenia zawodowego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
to oczywiście fakt. Uważam, że osoby studiujące powinny już od pierwszego roku studiów próbować "zakręcić" się wokół jakichś placówek (w przypadku pedagogiki to np. domy dziecka) i udzielać się w nich. Dzięki temu nabywa się doświadczenia i wprawy w danym zawodzie, a można nawet przypadkowo znaleźć stałą pracę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jest juz watek o pedagogice, zapraszam.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.