|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Praca zagranicą - czy zaufać?
Co myślicie na temat pracy zagranicą?? A może ktoś z Was już ma jakieś doświadczenie? jesli tak to napiszcie coś więcej, jak znaleźliście pracę, może polecicie jakąś agencję pracy godną zaufania...
Tyle się teraz słyszy o tym wyzysku Polaków za granicą, że strach nawet coś planować bez odpowiedniego sprawdzenia. Ja sama myślę o pracy w Niemczech (ten artykuł mnie zainteresował: praca w Niemczech) bogaty kraj, dobre zarobki... i jeszcze chętnie przyjmują. myślę o jakieś opiece nad dziećmi albo starszymi osobami. Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia? pozdrawiam
Edytowane przez jeesss Czas edycji: 2010-08-31 o 14:37 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Praca zagranicą - czy zaufać?
Jeśli chcesz jechać do Niemiec do opieki to musisz znać język.A agencje jak to agencje.Różnie się trafia. Ja np. wyjeżdżając do UK miałam zapewnienia że będzie super poczekam tylko na wydanie 1 papierka i do pracy.Na miejscu okazało się że tak super to nie jest.żeby zacząć pracować musiałabym czekać 3 tyg. aż będę miała wszystkie potrzebne papiery, pokój dostałam nie taki jak się umawiałam (miałam mieć z drugą osoba żeby było taniej a dostałam jedynkę).Kasa miała być wypłacana co miesiąc a nie co 2tyg.Ehh dużo można by pisać.Jeśli wybierzesz się do jakiejś agnecji to przede wszystkim spytaj czy są wpisani do rejestru agencji rekrutujących, jak długo musisz czekac na załatwienie formalności (jeśli chodzi o Niemcy to wiem że przed wyjazdem pracodawca załatwia wszystkie papiery), ile potrzebujesz kasy na początek, czy pracodawca potrąca jakieś pieniądze z wynagrodzenia np. za mieszkanie, opłaty za wydanie zaświadczeń itp.No to chyba tyle
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Praca zagranicą - czy zaufać?
Czyli tak jak myślałam - nie zawsze jest tak kolorowo :/ Antena22 dziękuję za info, wiele mi uświadomiłaś
![]() Jednym słowem trzeba być bardzo ostrożnym przy wyborze pracy za granicą, no i wszystko dokładnie sprawdzić. A w ogóle to chyba najlepiej pojechać w jakieś sprawdzone miejsce, w takie w którym było ktoś znajomy. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:52.