|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() prosze o rade w sprawie malowania oczu
witajcie chcialam was prosic o pomoc mam duze zielone oczy i kompletnie nie wiem jak je malowac zeby staly sie bardziej wyraziste
maluje je delikatnie tuszem ale to nic nie daje bede wdzieczna za kazda pomoc http://yfrog.com/bfimage093mj http://yfrog.com/mvimage042oj |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: prosze o rade w sprawie malowania oczu
super zieleń,to lubię
![]() masz opadającą powiekę i tzw.bedroom eyes -sporo makijaży dla tego typu oczu znajdziesz na You Tube ,np.tu http://www.youtube.com/watch?v=9w631fPn4J8&feature=fvsr proponuję też wyregulować brwi(najlepiej zrobi to dobra kosmetyczka),są ładne ,ale trochę nieregularne |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
co to znaczy bedroom eyes? przegladalam te filmiki fajne te makijaze ale nie wiem czy to dla mnie jesli pojawilabym sie w takim makijazu w szkole mialabym przerabane
![]() co do brwi ja chodze do kosmetyczki tylko teraz w wakacje nic mi sie nie chce i troche sie zapuscilam ale za kilka dni pojde do kosmetyczki ps chcialam zapytac sie jeszcze o jedna rzecz otoz mam rumience i chcialabym je jakos zakryc planowalam zeilony kolektor i fluid tylko ze nie wiem ktory mocniej kryje korektor plynny czy taki w sztyfcie Edytowane przez sophisticated_ Czas edycji: 2010-08-28 o 10:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Może spróbuj sypkiego mineralnego. Jeżeli w płynie to musiałby być raczej gęsty. Osobiście nie lubię w sztyfcie, za ciężkie toto ;-)
Aha i jeszcze jedno, powiedz nam ile masz lat, bo po zdjęciu wydaje mi się, że jesteś młodziutka, a z doświadczenia wiem, że pomimo szczerych chęci, w młodym wieku można zrobić straszną głupotę dzięki mejkapowi Edytowane przez magnolia113 Czas edycji: 2010-08-28 o 18:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
są dość duże więc ja proponowałabym czarny eyeliner- wtedy uwaga skupi się na oczach gdyż będą podkreślone wyrazistą kreską
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Z linerem bym w tym przypadku uważała... Chyba, że bardzo cienka kreska praktycznie na linii rzęs z lekkim 'wingiem' żeby unieść powiekę. Tylko nie rysuj jej do końca, bo to jeszcze bardziej obniży zewnętrzny kącik. Jednak jak już mówiłam, radę z tym uważać, nie wiem jakie autorka ma doświadczenie, bo niedoświadczona osoba może sobie zrobić dużą krzywdę eyelinerem [ostatnio widziałam dziewczynę co miała eyelinerem zrobioną linię wodną :O].
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
kiedys probowalam umalowac sie eylainerem ale rece mi sie trzesly i zrobilam sobie wlasnie taka fale na oku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli chcesz cieniować powiekę to zacznij od beży i brązów. To neutralne kolory, świetne do dziennego, które będą pasować każdemu. Polecam poszperać na youtube - miliony tutoriali ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
proponuję tak http://www.youtube.com/watch?v=AdUd9...eature=channel
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
http://www.youtube.com/watch?v=kmDOkBkmgLY o tym typie oczu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
prosze o jeszcze jedna rade otoz zaczelam do szkoly malowac sie kredka robie delikatne kreski nad rzesami i tak mniej weicej od poczatku rzes do konca staram sie nie wychodzic poza bo mowilyscie ze to podkresli moje bedroom eyes
![]() chcialam sie zapytam czy przy takich oczach jakie mam powinnam malowac gorna powieke kredka dolna czy cale oko podkreslic kredka tzn gorna i dolna ![]() z gory dzieki za odp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Nie chcę zakładać nowego wątku, a widzę, że autorka odpowiedź już dostała, więc się dołączę.
Zawsze miałam problem w określeniu jaki mam typ oczu, kształt, rozstawienie... nie wiem też czy mogę używać kredki, jakich cieni używać, w jaki sposób je malować. A wy tutaj macie dużo pomysłów, więc proszę o jakieś propozycje ![]() (zdjęcie zrobiłam przed chwilą, niestety lewe oko mam opuchnięte, nie wiem dlaczego)
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
10.06 ![]() Edytowane przez lijuana Czas edycji: 2010-09-26 o 22:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:52.