leginsy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-09-04, 13:24   #1
ania30081
Przyczajenie

leginsy

Kupiłam ostatnio leginsy. Są one uszyte z normalnego materiału i wyglądają praktycznie jak normalne getry. Czy jak ubiore do nich normalną krótką bluzke (nie tunike) to czy bedzie wyglądać to dziwnie?
ania30081 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-04, 13:29   #2
Eroll
Wtajemniczenie

Dot.: leginsy

Tak! Legginsy to nie spodnie i jak ktoś do nich ubiera zwykłe krótkie bluzeczki wygląda to dziwnie i niesmacznie.
Eroll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-04, 13:37   #3
Cappuccino
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eroll Pokaż wiadomość
Tak! Legginsy to nie spodnie i jak ktoś do nich ubiera zwykłe krótkie bluzeczki wygląda to dziwnie i niesmacznie.
popieram
Cappuccino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-04, 16:07   #4
sratatatka
Raczkowanie

a co myślicie o tzw. tregginsach, czyli grubych legginsach wyglądających jak spodnie? Spodobały mi się takie ostatnio w zarze, miękkie i wygodne jak legginsy a wyglądają prawie jak pełnoprawne spodnie no właśnie to "prawie" powstrzymało mnie od zakupu... Nadają się do krótkich bluzek?

wklejam dokładnie te, o które mi chodzi:
http://www.zara.com/webapp/wcs/store...%2BDNM%2BBLACK
sratatatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-04, 16:26   #5
me gal
Raczkowanie

GG do me gal

treggi i krótsze bluzeczki są ok.

odsłonięty tyłek w legginsach wygląda niezbyt ciekawie. jak widzę, to mam wrażenie że dziewczyna zapomniała się przebrać po treningu na siłowni...
me gal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-04, 16:54   #6
Kica.
Zakorzenienie

osobiście do legginsów zakładam tylko tuniki, bo z krótkimi bluzkami czuję się jakbym szła na lekcje wf

ale zdarza mi się widzieć na ulicy takie zestawienia z krótkimi bluzkami że efekt końcowy na kimś mi się nawet podoba, ale sama bym się tak nie ubrała

jeśli chodzi o treginsy to tutaj myślę, że można założyć coś krótszego, bo wiele z nich wygląda właściwie jak zwykłe rurki.

dodałabym tylko, że do takich zestawów powinno się mieć bardzo zgrabne uda/biodra, bo w innym wypadku wygląda to mało estetycznie
Stary 2010-09-04, 18:21   #7
eyo
Zakorzenienie

1) Zwykłe leggi plus odkryta pupa - porażka
2) Jeansowe grube leggi plus odkryta pupa - generalnie nie jest źle, zdarza się nawet dobrze ale ja mimo wszystko uważam, że jednak lepiej to wygląda z zakrytym

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-09, 12:08   #8
convali
BAN stały

Zgadzam się z przedmówczynią. Poza tym uważam, że należy nosić odpowiednią bieliznę, jeśli wiemy, że nasza pupa będzie częściowo odkryta. Poza tym co sądzicie o legginsach lateksowych dla dzieci? Przeglądając sklep z bielizną uasi.pl natknęłam się taką parę i zastanawiam się czy taki strój jest odpowiedni dla dziewczynek.
convali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-09, 12:50   #9
czarna12524
Raczkowanie

GG do czarna12524

Tyle tutaj negatywnych opinii nt leggów i krótkich bluzek a dziewczyny nawet zimą tak paradują!paranoja jakaś;/ dziwna ta moda, pamiętam jak byłam mała i nosiłam takie śmieszne kolorowe getry<lol2>
Stary 2010-09-09, 13:21   #10
asiek99
Raczkowanie

ostatnio kupiłam czarne legginsy, sa z grubego materiału który nic a nic nie przepuszcza i zastanawiam się czy bluzka niezakrywająca pupy będzie preentowac sie nieestetycznie?
asiek99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-09, 13:24   #11
gaga87
Zakorzenienie

wszystko zależy od figury, na niektórych legginsy i krótka bluzka nie wyglądają źle, ale chyba zdecydowanie więcej jest osób, które wyglądają w takiej wersji źle. Jak widzę dziewczyny nienajchudsze, którym jeszcze wypływa sadełko z tych legginsów bokiem to czuję niesmak.

Sama do zwykłych legginsów ubieram tuniki, źle bym się czuła. Do tergginsów już inaczej - może być krótsza bluzka.

etorebkowy kod się zmył
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-09, 13:37   #12
kitkulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiek99 Pokaż wiadomość
ostatnio kupiłam czarne legginsy, sa z grubego materiału który nic a nic nie przepuszcza i zastanawiam się czy bluzka niezakrywająca pupy będzie preentowac sie nieestetycznie?
ZAWSZE kiedy widzę dziewczynę w legginsach i krótkiej bluzce mam wrażenie, że wyszła na ulicę w gaciach. Przecież legginsy to praktycznie rajstopy, tyle że "bez stóp", więc zastanów się czy w zwykłych rajtkach wyszłabyś na miasto bez spódnicy?
Legginsy tylko z tuniką, chociaż generalnie już nawet na takie połączenie nie mogę patrzeć, bo zwyczajnie się to przejadło.
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-09, 13:47   #13
asiek99
Raczkowanie

Zgadzam się, że połącznie leginsów( a w szczególności takich gdzie mozna obejrzec bieliznę dziewczyny) i bluzki jest niesamczne.
W sklepach sa dostepne spodnie materiałe, dżinsowe bez tylnych kieszeni..więc czym one są lepsze od kryjacych leginsow? (dodam ze zakladajac do tych owych czarnych leginsow kontrastujaca biala bielizne nie widac jej-jest to chyba wystarczajacy powod jak dobrze są kryjące )
Stary 2010-09-09, 13:51   #14
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Jeśli legginsy to tylko z tuniką, dłuższą bluzką czymś co zakrywa 4 litery.
fashionismypassion jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-09, 14:22   #15
fashionaddicted
Zakorzenienie

DLa mnie to nie ma znaczenia czy są dobrze kryjące czy nie - dla mnie tu bardziej chodzi o grubość materiału - zwykłe cienkie leginsy - czy to czarne, czy błyszczące czy udające jeans - po prostu strasznie wyglądają na sylwetce same - z przodu robią OKROPNY rowek - tzw wielbłądzią łapę, z tyłu tyłek się rozłazi - nie ważne jak szczupła jest dziewczyna. W ruchu to wygląda... nieestetyczne a z przodu - obleśnie. Po prostu dziewczyny robią sobie krzywdę nawet te o najlepszej i najjędrniejszej sylwetce.Takie jest moje zdanie.
Stary 2010-09-09, 16:03   #16
kitkulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fashionaddicted Pokaż wiadomość
DLa mnie to nie ma znaczenia czy są dobrze kryjące czy nie - dla mnie tu bardziej chodzi o grubość materiału - zwykłe cienkie leginsy - czy to czarne, czy błyszczące czy udające jeans - po prostu strasznie wyglądają na sylwetce same - z przodu robią OKROPNY rowek - tzw wielbłądzią łapę, z tyłu tyłek się rozłazi - nie ważne jak szczupła jest dziewczyna. W ruchu to wygląda... nieestetyczne a z przodu - obleśnie. Po prostu dziewczyny robią sobie krzywdę nawet te o najlepszej i najjędrniejszej sylwetce.Takie jest moje zdanie.
Dokładnie tak
Stary 2010-09-09, 18:33   #17
asiek99
Raczkowanie

zgadzam się
w nawiązaniu do poprzednich postów te o których mówiłam sa grube, na lato odpadają bo uparowac mozna by sie uparować, ale na jesień super
Stary 2010-09-09, 18:53   #18
kitkulka
Zakorzenienie

Ja tam wolę zamiast w legginsy, zainwestować w porządne czarne rurki, w których chodząc nie zastanawiałabym się czy materiał włazi mi tam gdzie nie powinien i jak to wygląda
Stary 2010-09-09, 19:00   #19
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna12524 Pokaż wiadomość
Tyle tutaj negatywnych opinii nt leggów i krótkich bluzek a dziewczyny nawet zimą tak paradują!paranoja jakaś;/ dziwna ta moda, pamiętam jak byłam mała i nosiłam takie śmieszne kolorowe getry<lol2>
od razu widać które dziewczyny nie krozystają z wizażu

Cytat:
Napisane przez fashionaddicted Pokaż wiadomość

nawet szczupła i mega zgrabna dziewczyna w legginsach z "pupy" wygląda co najmniej nieciekawie

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości