|
|||||||
| Notka |
|
| Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Prosze o pomoc w sprawie moich zębów.
Mam dosyć brzydkie zęby. Proszę was o pomoc czy da się jeszcze je jakoś uratować. W dzieciństwie zaniedbałem zęby w ogóle ich nie myłem w wieku 17 lat zacząłem myć sporadycznie 2-3 razy w tygodniu zawsze przed spaniem. Teraz mam 19 lat od kilku miesięcy myje je codziennie prawie zawsze jak się kładę spać. Są żółte i gdzie nie gdzie można spotkać dziurę. Od razu chcę dodać że w wieku 12 lat miałem wybite pół jedynki i widać na ząbku tą różnice tego nowego ząbka wtedy byłem pierwszy i ostatni raz u dentysty i wyrobiła mi pół ząbka
.Dołączam zdjęcie jest mało widoczne ale może coś pomoże na tym zdjęciu mało widać ze są żółte ale to przez błysk lampy aparatu. Mam malutka dziurkę z przodu pomiędzy dwójką a trójką u góry od prawej ale nie widać na zdjęciu. Proszę was o pomoc co zrobić żeby były trochę ładniejsze. Koniecznie trzeba się udać pewnie do dentysty... ale proszę was żebyście skomentowali to jak mogę pomóc sobie jeszcze. http://yfrog.com/mkobraz001rj Mam jeszcze jedno pytanko jak mam np dziurkę pomiędzy dwójka a trójka taką mała ale ona pewnie będzie się powiększać to jak się idzie do dentysty z tym to co on robi ? wyrywa zęba czy leczy go jakoś bo nie widzi mi się żeby stracić dwójkę... Pozdrawiam i dziękuję za pomoc. |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Prosze o pomoc w sprawie moich zębów.
Mulltiker,
Nie obraź się,ale moim zdaniem ty w ogóle nie masz pojęcia o stomatologii To trochę przykre,bo za tym idzie też higiena jamy ustnej.Zęba ci nie wyrwie,o to nie masz się co obawiać.Najzwyczajniej w świecie wstawi ci plombę. Radzę iść do dentysty prywatnie,bo jest to przedni ząb i warto byłoby go uratować i cieszyć się długim uśmiechem. Pozatym zakup sobie płyn do płukania jamy ustnej.Takie możesz nabyć nawet w Tesco na 5zł.!!Nie jest to duży wydatek.Oprócz codziennego szorowania zębów fajnie by było gdybyś poszedł do stomatologa na wizytę kontrolną. Najwyższy czas i pora Spytaj się go czy masz jeszcze gdzieś próchnicę. Mógłbyś się dowiedzieć więcej o usuwaniu kamienia nazębnego.To na pewno poprawi kondycję twoich zębów. Ja bym na wszelki wypadek jeszcze zrobiła fluoryzację.Więcej dowiedz się od stomatologa,on ma większy zasób wiedzy na ten temat Pozdrawiam
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Dlaczego nie chodzisz do dentysty?Przeciez to bezplatne... Nie dosc ze nieleczone zeby wygladaja strasznie,to mozna sobie powaznie zniszczyć przez to zdrowie... Jak chcesz znacznie poprawić wygląd swojego uzębienia to zawsze możesz zamontować licowki, ale to troche kosztowne ;]
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
wydaje mi się, że znam odpowiedź na to pytanie. po prostu przykład idzie z góry. rodzice nie dbają o higienę jamy ustnej, nie wiedzą jak to jest ważne, no bo jak inaczej wytłumaczyć to, że dziecko do 17 roku życia nie myje zębów??
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
do autora wątku - koniecznie marsz do dentysty! to, że widzisz 1 dziurę nie oznacza, że nie masz ich więcej (np ukrytych pod kamieniem nazębnym). Wyrywanie zęba przez dentystę to ostateczność - stosowane dopiero wtedy, gdy wszystko inne zawodzi ![]() mycie zębów - 2x dziennie - powinna być to Twoja pierwsza czynność jak wstajesz i ostatnia przed pójściem spać ![]() jak będziesz u dentysty -spytaj się o to, jak najlepiej możesz zadbać o swoje zęby (niech nauczy Cię też używania nitki dentystycznej) co by nie było - piękny uśmiech przecież nigdy nie wychodzi z mody i jest w jakiś sposób wizytówką człowieka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:25.

.

To trochę przykre,bo za tym idzie też higiena jamy ustnej.