|
|||||||
| Notka |
|
| Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informację jak zmienić swój wygląd, styl, makijaż, fryzurę oraz sposób ubierania się. Poddaj się metamorfozie i zaskocz samą siebie. |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Od ponad roku chcę coś zmienić, nawet drastycznie, ale troszkę się boję bo nie mam wyczucia, a chce mieć "wizję nowej siebie" przed pójściem do fryzjera (bo o włosy szczególnie mi chodzi). Znajomi już się ze mnie śmieją, że wybieram się do tego fryzjera jak sójka za morze. Aktualnie (jak i przez większość życia) wiąże włosy w kucyk (wyżej, niżej, zaplątany, puszczony wolno, z grzywką na bok lub wszystkie włosy zaczesane do tyłu) i marzę o tym by mieć ciakawą fryzurę w której będę się czuć sobą. Jestem szatynką (może lekki odcień brązu gdzieniegdzie- nie znam się- musicie ocenić same), mam piwne oczy, raczej bladą cerę. Moje włosy są okropne- lekko falowane (marzę o całkiem prostych lub całkiem pokręconych- moje są nijakie), do tego mam lekkie gniazdko (z tyłu po boku włosy rozłażą się w wszytkie kierunki) choć myślę że da się nad nim zapanować. Włosy nie są w żaden sposób pocieniowane czy postopniowane (ostatnio sama odcięłam sobie ok 10 cm włosów bo miałam poniszczone końcówki a na fryzjera nie miałam akurat czasu i pieniędzy), więc wyglądają fatalnie..
Mam spore poczucie humoru, lubie się bawić przy dobrej muzyce. Myślę że jestem raczej optymistką, otwartą na życie i chciałabym, żeby fryzura to pokazała, dodała mi pewności siebie, której ze względu na przeciętną fryzurę mi brak. Dołączam zdjęcia zrobione dzisiaj. Mam nadzieję, że taka forma i jakość wystarczy. Wersja z włosami związanymi i rozpuszczonymi ukazującymi ich długość. Niestety dopiero wieczorem umyję włosy, więc na zdjęciach nie są w rewelacyjnej formie. Co do farbowania- boję się że mi wypadną wszystki włosy, ale jeśli mi doradzicie jakiś kolor to może zaryzykuję ![]() Liczę na Was!!! przepraszam za literówkę w temacie wątku... porażka ;/ a z tego co widzę w tym dziale nie da się edytować.. więc wybaczcie czekam na porady
Jeśli chcesz tęczę, musisz pogodzić się z burzą Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2010-09-13 o 15:39 Powód: post pod postem |
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: przekształcie moją głowę w coś sensownego Proszę!
proponuję ściąć grzywkę najlepiej na bok... Co myślisz o Bobie z np. asymetria?? Bob był modny w ubiegłym sezonie ale jest nadal... załączam zdjęcia boba i innych fryzur które mogą się przydać...
|
|
|
|
#3 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
musiałabym sobie sprawić prostownice do takich włosów. myślałąm o krótkiej fryzurce ale trochę się boję, bo miałam kiedyś krótkie włosy i nie wyglądało to za specjalnie. BlueQueen: dzięki za podpowiedź.a co z kolorem? zostawić ten mysi naturalny?
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Fryzury podane przez BlueQueen92 bardzo mi sie podobaja i mysle ze 1 lub 2 beda Ci najlepiej pasowac
![]() Co do koloru ... Mysle ze moglabys postawic na jakiś jasny brąz lub ciemny blond.. Moze cos takiego?
|
|
#5 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
więc może coś w tym stulu... hmmm
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Ciesze ze Ci sie podoba
![]() Fajnie byloby gdyby ktos sie jeszcze wypowiedzial, mialabys pewnosc ![]() Choć jesli uwazasz ,ze bedziesz sie dobrze czula w takim połączeniu to jak najbardziej mozesz juz udac sie do fryzjera
|
|
#7 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam nadzieję że ktoś sie jeszcze odezwie poza tym mam dylemat: na początku i pod koniec października mam dwa ważne śluby w rodzinie. Myślałam, żeby do tego czasu mieć już nową fryzurę, z drugiej strony co będzie jeśli ściecie okaże się nietrafione? z obezną długością włosów bardzi można kombinować z ułożeniem na taką imprezę...Jak będę miała chwilkę to poszukam zdjeć fryzur o jakich ja myślałam
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
A nie myślałaś czasem o prawie zupełnie krótkiej fryzurze? Twoje włosy wyglądają na cienkie i delikatne, a przy takim cięciu jak na fotce, którą dołączam będą łatwe w obsłudze. Wystarczy trochę pianki na wilgotne włosy i przeczesanie ich palcami, możesz też wylakierować i "pomiąć" je ściskając w garści. Grunt to dobry fryzjer. Dobry, czyli taki, który potrafi obciąć losy tak, że w którą stronę wiatr by nie powiał - dobrze się ułożą. Warto też najpierw porozmawiać i zapytać, co ma Ci ewentualnie do zaproponowania. Na prv mogę polecić Ci kogoś z Krakowa. Pozdrawiam!
|
|
|
|
#9 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może wkleje zdjęcia fryzur które znalazłam w necie, a które mi się podobają (w ty 3 czy 4 zdjęcia jednej bardzo ciekawej wg mnie fryzury) Podoba mi się taki "biały blond" ale mi zapewne nie byłoby w nim do twarzy , jak myślicie? W sumie na pierwsze farbowanie i tak wolałabym wybrać jakiś ciepły brąż i sprawdzić jak moje włosy reagują na farbę.
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Myslę ze całkiem krótkie nie będą zbyt trafne... a co do koloru to najlepierj rozjaśnić lub przyciemnić o jeden ton góra o dwa i kolor wtedy pasuje
wg teori jakiej mnie w szkole uczą ;P
|
|
|
|
#11 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzięki za radę Uczysz się fryzjerstwa? Melanchton: Zapomniałam napisać, że ja jestem z Poznania i fryzjer w Kraku nie jest mi po drodzę ale dzięki wielkie za dobre chęci
|
|
#12 |
|
Rozeznanie
|
Krótkie włosy dla Ciebie to bardzo dobry pomysł
ale nie takie bardzo krótkie. Podsyłam kilka propozycji
|
|
|
|
#13 |
|
Rozeznanie
|
dzięki
![]() burza mózgów przynosi najlepsze efekty
|
#14 |
|
Przyczajenie
|
Po pierwsze nie farbuj włosów!! Masz bardzo ładny, naturalny kolor, a Twoje włosy są cienkie i delikatne i farbowanie na pewno im nie pomoże. To, czego potrzebują Twoje włosy, to solidne cieniowanie, takie, które doda im objętości i wydobędzie ich naturalne walory. Falowane włosy są piękne!! Idź do dobrego fryzjera i zafunduj sobie średniej długości, asymetryczną fryzurę. Zainwestuj w prostownicę, bo Twoje włosy są podatne na modelowanie i w zależności od humoru będziesz mogła przy pomocy przy pomocy prostownicy wyprostować je na blachę (przed jednym weselem) albo zrobić sobie delikatne loki (przed drugim
)
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym poleciła dośc jasny brązik wpadający w rudy,bo bedzie fajnie podkreslał Twoja zdrowa cere i rozświetli Ci buzię,włosy przede wszystkim zetnij warstwami na czubku i po bokach aby je podnieść,wyglądają tutaj jak ulizane i jakbys ich miała mało,trzeba to zmienić,ja bym dała grzywkę na bok,będzie wyglądac,ze masz sporawo więcej włosów,mam nadzieję,ze fryzjerka Ci równiez doradzi,przede wszystkim więcej włosów!
|
|
|
|
#16 |
|
Przyczajenie
|
a mnie sie wydaje ze w takiej fryzurze bedzie ci najlepiej i mozesz na zmiane je prostowac i tez bedzie super.
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#18 |
|
Przyczajenie
|
własnie nie.wystarczy dobra odzywka i lakier .
|
|
|
|
#19 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jest nijaki... choć od kilku miesięcy wydaje mi sie trochę ładniejszy- gdzieniegdzie zalatuje brązem. faktem jest jednak, że mimo iż mnie kusi to wolałabym nie farbować. faktycznie mam cieńkie włosy, które zresztą strasznie mi od jakiegoś czasu wypadają (z czym walczę) i farba mogłaby tylko zaszkodzić... myślę właśnie o jakiejś asymetrycznej fryzurce Dziękuję za rady Cytat:
to chyba jest jakiś pomysł.Cytat:
dziękuję za rady
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
ja na Twoim miejscu przefarbowałabym włosy na płomienny rudy i prostą grzywkę ścięła. zainwestuj w prostownice.rudy będzie ładnie pasował do Twej jasnej karnacji skóry i ciemnych oczu.pozdrawiam
|
|
|
|
#21 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Płomienny rudy to nie jest, ale blisko czerwień rubinu czy jakoś tak- farba garniera do 28 myć (boję się pofarbować trwałą- co by mi włosy jeszcze większymi garściami nie wypadały).Generalnie jestem raczej zadowolona, wyglądam JAKOŚ choć do pełnego zadowolenia brakuje mi jeszcze jakiegoś fajnego ścięcia. Co do koloru to wśród znajomych (i nieznajomych ![]() Tak więc wklejam głowę z nowym kolorem. Proszę o propozycję dotyczące ścięcia. Na grzywkę chyba się nie zdecyduję (chyba że na taką długą puszczoną na bok) Jakoś nie wydaje mi się, by w grzywce było mi dobrze. Ale kto wie, może jeśli ktoś się jeszcze wypowie tak samo to pomyślę nad tym Tymczasem dziękuję i pozdrawiam.(wiem że głupkowate zdjęcia, ale co zrobić )
Nowe wątki na forum Metamorfozy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.

czekam na porady

, jak myślicie? W sumie na pierwsze farbowanie i tak wolałabym wybrać jakiś ciepły brąż i sprawdzić jak moje włosy reagują na farbę.
ale dzięki wielkie za dobre chęci