![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Bieda
Jak wyjść z tego kryzysu... Mąż narazie nie ma pracy ja jestem teraz w ciąży z 2 dzieciaczkiem, czasami nie mamy za bardzo co zjeść rodzice mają nas gdzies nie mamy na kogo liczyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Bieda
Nikt nie powie Ci, jakie liczby powinnaś skreślić w Lotto, żeby wygrać milion i wyjść z biedy. Niech mąż nadal szuka pracy.
Poza tym... skoro Wasza sytuacja jest tak zła, to po co decydowaliście się na drugie dziecko ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
niech mąż stara sie o prace... nie wiem..na budowie czy gdzie kolwiek
![]() ...zawsze mozna zglosi sie do Opieki Spolecznej o pomoc i bedzie pare groszy. pozdrawiam Edytowane przez AgniesiA0320k Czas edycji: 2010-09-17 o 20:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
CABIN CREW
|
o tym samym pomyślałam....
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
a i skoro tak ciezko to proponuje zrezygnowac z internetu... bedzie troche kasy na jedzenie...
---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Edytowane przez AgniesiA0320k Czas edycji: 2010-09-17 o 20:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Pracę znajdzie się jeśli się tylko chce - nawet gdy nie macie za co jeść to nawet ja na miejscu Twojego męża "połasiłabym się" na robotę na "czarno".
Albo tak jak koleżanka wyżej napisała - McDonald, ulotki, itp. - kokosów z tego nie będzie...,ale zawsze coś do garnka będziesz miała włożyć. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
No rok temu lepiej nie było....
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343667 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Właściwie skoro jesteś dopiero w drugim miesiącu ciąży, to też mogłabyś poszukać jakiejś pracy. Chociażby głupie skręcanie długopisów. Kokosów nie będzie, ale można to robić nawet z nudów.
![]() |
#10 |
BAN stały
|
Może niech mąż poszuka za granicą. Jest dużo pracodawców, którzy nie mają chętnych do pracy.
Pewnie jest też ksiądz. On również mógłby się zaangażować w jakąś pomoc. A ciąża chyba nieplanowana. Nie martw się i wspólnie się wspierajcie ![]() Trzeba działać, bo bez tego nic się nie zmieni na lepsze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Otóż to...pomyślałam dokładnie o tym samym...... Parę groszy na jedzenie zamiast abonamentu za internet....to chyba dobra zamiana..... ![]() No i drugie dziecko w tak ciężkiej sytuacji ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Nie chcę osądzać bo to mi nie jest dane...,ale to drugie dziecko to raczej wpadka...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepraszam Cię,ale tutaj ktos oczekuje pocieszenia a nie zbesztania. Jestem ciekawa jakbyś była załamana a ktoś Tobie prawiłby mądrości.Poczekaj trochę... Deprimka! Nieprawda,że nie ejstes nikomu potrzebna!! ![]() tak myślisz ![]() Masz dziecko a niedlugo będziesz miała maluszka,który będzie Cię kochał bez względu na wszystko! jesteś mu potrzebna jako matka! jako dobra uśmiechnięta xzawsze mama i silna,żeby mogła nauczyć dziecko jak się uśmiechać i być dobrym,to bardzo ważne! matka w życiu dziecka jest najważniejsza, jego pierwsze słowo to własnie "mama".Pamiętaj o tym.Ojca mozna nie pamiętać,ale matkę tak ![]() wtedy wszystkim będzie o wiele wiele łatwiej. Bardzo mi przykro ,że na razie masz pod górkę, ale pamiętaj,że zawsze może być po prostu lepiej! ![]() Na pewno też masz kochanego i troskliwego męża.Nieprawda,że nie masz rodziny! masz dziecko,następne przyjdzie na świat i męża ![]() to najpiękniejsza i najwierniejsza rodzina jaką możesz mieć!! ![]() Na pewno Twoj mąż znajdzie w końcu pracę! ![]() Będąc wieksza optymistka zyskujesz,a pamietaj ze Twoje dziecko czuje co tam się dzieje i chcialoby usmiechnięta mamusie,pomimo wszystko ![]() Wszystko sie ułozy,warto w to wierzyć zawsze, wiara czesto przenosi góry! ![]() i zwykle optymiści mają o wiele łatwiej ! zresztą jesteś nam potrzebna tutaj,musimy wiedziec co się u Ciebie dzieje!! ![]() I może sprobuj złożyc wniosek o jakąś pomoc finansową? np w szkole dziecka? Musi być jakaś pomoc dla was,rozglądaj się, może uda Ci sie dorobić jako opiekunka potem? Nadzieja!! ![]() Wszystko bedzie dobrze !! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;22132639]No rok temu lepiej nie było....
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343667[/QUOTE] Rzeczywiście....pozwoliła m sobie zajrzeć na wątek......eh no mi brak słów....
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Przeczytalam też ten Twoj poprzedni watek i od razu nasuwaja mi sie 3 pytania:
1. Czemu dziecko (starsze) nie poszlo do zlobka/przedszkola? Tu troche rozumiem, sama zakladalam taki watek na wizazu, balam sie troche tego zeby oddac dziecko do przedszkola. Dzieki poradom dziewczyn wzielam sie za siebie, dziecko w przedszkolu, ja do pracy - od razu lepiej. To naprawde nic strasznego, a ułatwia zycie ;-) 2. Czemu zdecydowaliscie sie na 2 dziecko? Wpadka? Dorosle i powazne kobiety wiedzac w jakiej sa sytuacji materialnej, nie dopuszczaja do ciązy, jesli zwyczajnie ich na to nie stac. O antykoncepcji trabi sie teraz wszedzie, 15-nastki wiedza co to sa gumki/tabletki/plyny/kremy etc. Bo nie wierze, ze swiadomie podjeliscie decyzje o drugim dziecku mimo Waszej sytuacji... 3. Ten Twoj niby-mąz, to nie maz. Podsumowujac: ja bym teraz (poki mozesz) starala sie cos zarobic. Jest wiele prac na umowe - zlecenie. Nawet roznos ulotki, badz kelnerka czy nawet tancerka go-go. Odlozysz te pare stówek w miesiacu, a przyda Ci sie w przyszlosci... Mozna tez sprobowac (chociaz to troche wbrew prawu) zdobyc prace normalną. Mam na mysli to, ze jestes w 2 miesiacu - brzucha nie widac. Idz do jakiejkolwiek pracy, na 3-mies okres probny, potem moze uda sie podpisac umowe na czas okreslony/nieokreslony - wtedy idziesz na L4, i macierzynskie. No i podstawa: starsze dziecko natychmiast do przedszkola!! Placisz 250PLN/mies, i mozesz spokojnie pracowac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mogę pocieszać, ale co to da? Nadal będą w trudnej sytuacji, jeśli czegoś z tym nie zrobią. Nie chcę jej głaskać po główce i mówić: "wszystko będzie w porządku, ludzie wychodzili z większych opresji", bo obawiam się, że za jakiś czas może założyć kolejny podobny wątek. Poza tym kiedy ją zbeształam? Gdy zapytałam o ciążę? Gdy powiedziałam, że na wygranie w lotka nie ma szans, czy kiedy zaproponowałam skręcanie długopisów?
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a uwazasz,ze po co tutaj niektórzy pisza? po to zeby uslyszec pare cieplych slow.I sorka,nie chce sie klocic ale komus jest naprawde przykro jak slyszy cos w sdtylu,wylacz internet to pare groszy na tym uczkasz;/ No bez kitu..To jest okropne i niestosowne. Chyba wiaodmo,ze nie dasz jej miejsca pracy,ale skoro ona nie ma sie do kogo zwrocic to moznaby jej napisac cos milego.. to podnosi na duchu i dostaje to z czym sie tu zwrocila.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Bardzo Ci współczuję tak ciężkiej sytuacji. Mąż koniecznie musi znaleźć jakąkolwiek pracę. Ty możesz albo chałupniczo coś dorabiać, albo np. opiekować się cudzym dzieckiem (niektóre matki chcą żeby ich dzieckiem opiekowała się kobieta z własnym- bo ma doświadczenie na pewno, a maluchy mogą się bawić razem). Zgłosiłaś się po pomoc do opieki społecznej/ księdza w okolicy może?
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Na prawdę nie wiem po co decydowaliście sie na drugie dziecko-przepraszam ale dla mnie to było bardzo nieodpowiedzialne-ba-głupie. Lepiej chyba wydać 10zł na gumki niż potem mieć większe wydatki...Szukaj pracy-jak dziewczyny piszą-ulotki/kelnerka/składanie długopisów-to samo mąż.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To co zaproponowałaś to zwykłe oszustwo. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Nie wspomnę już, że poszłaby do ginekologa poprosiła o tabletki antykoncepcyjne "te z niższej półki" i mieliby miesiąc pełnego zabezpieczenia...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem, nie rozumiem jak tak można żyć. Szkoda mi tylko waszych dzieci, tego które już jest i tego w drodze.
Raczej powiedziałabym, że mąż nie chce znaleść pracy, a nie, że nie może. Jak ktoś chce to ją znajdzie. W szczególności facet, nawet na czarno. W jakiejś budowlance, tartaku, gdzieś w gospodarstwie. Kurcze znam ludzi którzy codziennie dojeżdżają po prawie 100 km pociągami, autobusami. Może jakaś praca za granicą? Co do ciąży to jesteście bardzo nieodpowiedzialni ![]() Może trzeba ograniczyć niepotrzebne wydatki skoro nieraz się zdarzy, że nie macie co jeść, np. internet, może telewizja kablowa(satelitarna) itp. Może ty poszukaj jakiejś pracy. Zawsze dobre jest te pare groszy z ulotek w tak trudnej sytuacji. Możesz wziąść dziecko na spacer we wózku i rozdawać ulotki na spacerze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Współczuję Wam takie sytuacji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
.
|
podobno gumtree to kiepski portal, jesli chodzi o prace. mozna sie naciac.
maz powinien koniecznie znalezc prace, chociazby na czarno! zawsze to jakies pieniadze, a w miedzyczasie szukac czegos na umowe. sama tez powinnas czegos poszukac, chociazby na umowe-zlecenie na 3 -4 miesiace. biorac pod uwage,ze: <ooprzedni watek> -nie macie pracy -nie macie kasy -maz pije -mieszkacie z rodzicami (nadal?), drugie dziecko to troche nieodpowiedzialne. zapewne sa rozne zapomogi, ale ile czasu mozna tak zyc? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Sorry, z góry uprzedzam, że pojadę po bandzie, ale normalnie nie mogę.
Dorosła kobieta, z dorosłym chłopem a jak totalne nieodpowiedzialne dzieciuchy!!! Jaką wy macie metodę antykoncepcji? Na zdążę bo na gumk szkoda? No bo sorry, jedno dziecko mimo złych warunków jest, jedno łyżeczkowanie było, drugie dziecko w drodze . Myślisz Ty w ogóle? Tabletki antykoncepcyjne najtańsze kosztują niecałe 3zł na cały miesiąc. Nie stać Cię wydać 3zł? A na dziecko Cię stać? Za Twoją i męża totalną głupotę będą cierpiały te dzieciaki, które nic nie mogą zrobić. Nie poszukają za was pracy, nie pójdą za tatusia na odwyk, nie potrzepią mamusią by się w końcu wzięła w garść. Będą stały z boku i wspominały dzieciństwo jak totalny koszmar, pijany ojciec, wiecznie zdołowana matka, głód, bieda., ubóstwo i pośmiewisko w szkole. Zryta psychika często na całe życie. No, ale gdzie tam. Nie ruszysz głową, nie zrobisz czegoś ze swoim życiem (moim skromnym zdaniem wyprowadzka od męża pijaka chociażby na początku do domu samotnej matki byłaby dobrym początkiem) NIC NIE ROBISZ! Siedzisz na dupie i użalasz się nad sobą!!! Szkoda słów! Ja ze swojej strony mogę Ci zafundować podwiązanie jajowdów w Czechach. Inwestycja, której widzę sens, przynajmniej więcej dzieci cierpieć nie będzie. Edytowane przez andzia1989r Czas edycji: 2010-09-18 o 00:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Shiava, pomyśl że ty jesteś szefem masz do wyżywienia swoje własne dzieci, wszystkie babki nagle robią cię w konia ;\
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Zazwyczaj staram się wypowiadać delikatniej, ale tym razem w 100% zgadzam się z andzią:
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.