|
|||||||
| Notka |
|
| Konkurs Delia Cosmetics – Koloryzacja w domu? Nic trudnego! Uwaga! Weź udział w konkursie i wygraj jeden z dziesięciu mega-zestawów Delia, w skład których wchodzą kosmetyki do pielęgnacji włosów oraz kosmetyki kolorowe. Co musisz zrobić? Weź udział w dyskusji, załóż swój wątek na tym dedykowanym forum. Opowiedz o swoich przygodach i doświadczeniach z koloryzacją w domu, sprawdzonych sposobach na szybkie, łatwe i przyjemne farbowanie włosów. |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
to i owo o moim koloryzowaniu wloskow...
no coz jesli chodzi o farbowanie wlosow w domu to wyprobowalam je juz wiele razy no i o dziwo mam jeszcze mam troche wlosow na glowie
![]() a wiec od poczatku uzywam szamponu koloryzujacego bo po pierwszym farbowaniu nie ma odrostow tylko pigmenty wyplukuja sie same do24 myc no ale juz po kolejnych koloryzacjach kolor sie utrwala no i odrosty sie pojawiaja farbujac pieraszy raz to wymieszalam brejke no i nakladalam ja od razu na cala dlugosc wlosow i efekt byl oki no ale gdy w gre weszly odrosty to wyprobowalam wyczytana gdzies technike mianowicie najpierw farbe nakladam na odrosty i czekam polowe przewidzianego czasu nastepnie reszte wlosow spryskuje lekko woda i nakladam na nie pozostala mieszanke no i efekt jest super bo nie widac roznicy w odcieniach miedzy gorna a reszta czescia wlosow/ zaznacze ze mam wlosy ciemy blond a farbuje na naturalny braz/ a jesli chodzi o zabrudzenia farba to mozna przed farbowaniem nalozyc zwykly krem na kontury twarzy i potem to sie fajnie wytrze papierowym recznikiem i bedzie ok no troche ponudzilam ale co tam...
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: to i owo o moim koloryzowaniu wloskow...
Witajcie dziewczyny
) . Kolor wyszedł jak poezja (czekolada). Było mi nawet ladnie, ale chcialam wrócic do naturalnego. Cóż. Do jaśniejszego wracałam blond pasemkami i tak zapragnęłam być blondynką czy Waszym zdaniem mi pasuje? Doradźcie mi Jutro idę do salonu fryzjerskiego. Dołączam focie. Ta blondyna to ja teraz, a ta laska ma mój wymarzony kolor... Piszcie, proszę.
|
|
|
|
#3 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
zefir19 kolor jest faktycznie swietny ale tez wydaje mi sie ze Twoja karnacja jest troszke za jasna i ten cieply kolor ja zbyt uwydatni ...z reszta w blondzie wygladasz super! no ale rozumiem ze kobieta zminna jest
)zawsze mozna zaryzykowac i ewentualnie zalowac niz odwrotnie: zalowac ze sie nie sprobowalo )
|
|
|
|
#5 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam b. jasną karnację - nigdy nie byłam opalona - więc wyobraź sobie jaka jestem blada Wczoraj pofarbowałam włosy (farbuje od wielu lat) z ciemno brązowego na własnie taki bordowy kolor. Nie mogę powiedzieć bym miała za jasną karnację do tego koloru Tak więc jeśli chcesz to śmiało ! Pamiętaj, że sam kolor to nie wszystko - jeszcze musi być naprawdę dobrze dobrana fryzura ! Ja z moją "bladością" nawet w czerni wyglądam ok - biorąc pod uwagę, że mam naprawde dobrze dobraną fruzurę.
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie
spróbowałam znowu koloryzacji w domu, ponieważ kolor, który robiłam u fryzjerki wypłukał się po jednym myciu!!! Włosy stały się matowe i przeźroczyste, a do tego szorstkie i nie układały się. Postanowiłam kupić farbę i zafarbować włosy na ciemną czerwień. Kolor wyszedł piękny, włosy stały się mięciutkie i gładkie (co mnie totalnie zaskoczyło ), a także niesamowicie lśniące A na efekt popatrzcie same i oceńcie!!!
Edytowane przez zefir19 Czas edycji: 2010-10-10 o 15:39 |
|
Nowe wątki na forum Konkurs Delia Cosmetics – Koloryzacja w domu? Nic trudnego!
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.

farbujac pieraszy raz to wymieszalam brejke no i nakladalam ja od razu na cala dlugosc wlosow i efekt byl oki no ale gdy w gre weszly odrosty to wyprobowalam wyczytana gdzies technike mianowicie najpierw farbe nakladam na odrosty i czekam polowe przewidzianego czasu nastepnie reszte wlosow spryskuje lekko woda i nakladam na nie pozostala mieszanke no i efekt jest super bo nie widac roznicy w odcieniach miedzy gorna a reszta czescia wlosow/ zaznacze ze mam wlosy ciemy blond a farbuje na naturalny braz/ a jesli chodzi o zabrudzenia farba to mozna przed farbowaniem nalozyc zwykly krem na kontury twarzy i potem to sie fajnie wytrze papierowym recznikiem i bedzie ok
no troche ponudzilam ale co tam...

czy Waszym zdaniem mi pasuje? Doradźcie mi
Jutro idę do salonu fryzjerskiego. Dołączam focie. Ta blondyna to ja teraz, a ta laska ma mój wymarzony kolor... Piszcie, proszę.
)

Włosy stały się matowe i przeźroczyste, a do tego szorstkie i nie układały się. Postanowiłam kupić farbę i zafarbować włosy na ciemną czerwień. Kolor wyszedł piękny, włosy stały się mięciutkie i gładkie (co mnie totalnie zaskoczyło
), a także niesamowicie lśniące