Proszę o pomoc..! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-09-30, 18:22   #1
noelle96
Raczkowanie

Question

Proszę o pomoc..!

Odchudzam się już ok. 2 miesiące. Na początku ważyłam ponad 63 kg przy wzroście 165 cm. Teraz zeszłam do wagi 50.2
Dlaczego cały czas mi się wydaje, że jestem gruba? Pomimo tak niskiej wagi??
Wszyscy mi mówią że jestem chuda. Ale co ja poradzę, że gdy patrzę w lustro to czuję się gruba?? Nie wiem.. Ehh. Najgorzej jest z boczkami.

Edytowane przez noelle96
Czas edycji: 2010-09-30 o 19:05
noelle96 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-30, 18:38   #2
piekna1995
Raczkowanie

Dot.: Proszę o pomoc..!

Wcale nie jesteś za gruba! Powinnaś sobie obliczyć BMI (KLIK). Jesteś na granicy niedowagi, a normy !

Jeśli chodzi o brzuch to możesz wykonywać cwiczenia np LINK

Myśle że pomogłam

Wiedziałam tylko, że muszę żyć dalej.
Muszę być silna i muszę się uśmiechać.
Bo nikogo nie obchodzi, że posypał mi się świat.
piekna1995 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-30, 19:24   #3
Winky
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez noelle96 Pokaż wiadomość
Odchudzam się już ok. 2 miesiące. Na początku ważyłam ponad 63 kg przy wzroście 165 cm. Teraz zeszłam do wagi 50.2
Dlaczego cały czas mi się wydaje, że jestem gruba? Pomimo tak niskiej wagi??
Wszyscy mi mówią że jestem chuda. Ale co ja poradzę, że gdy patrzę w lustro to czuję się gruba?? Nie wiem.. Ehh. Najgorzej jest z boczkami.
W dwa miesiące schudłaś 13kg?
Jaka to była dieta? Ćwiczyłaś? Ile masz lat? Jaki jest twój stosunek do jedzenia? Napisz coś więcej, bo tak to trudno określić. Niemniej jednak coś z tobą nie tak skoro przy niewysokiej wadze widzisz siebie jako osobę grubą.
Oto jest życie: nic a jakże dosyć...
Winky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-30, 19:46   #4
noelle96
Raczkowanie

No to była dieta hmm 1000 kcal. (przepraszam, jest)
Sporo ćwiczyłam, codziennie rower ok 20 km, zdarzał się nawet 2x dziennie.
Mam 14 lat. A jeśli chodzi o stosunek do jedzenia to nie mam z tym problemów. Lubię jeść ale się ograniczam. Nie jest to łatwe ale no cóż.
Stary 2010-09-30, 20:07   #5
Winky
Zadomowienie

Cytat:
No to była dieta hmm 1000 kcal. (przepraszam, jest)
Sporo ćwiczyłam, codziennie rower ok 20 km, zdarzał się nawet 2x dziennie.
Mam 14 lat. A jeśli chodzi o stosunek do jedzenia to nie mam z tym problemów. Lubię jeść ale się ograniczam. Nie jest to łatwe ale no cóż.
Odchudzasz się dalej, tak? Nadal też ćwiczysz? Żadnych problemu z jedzeniem, tak? Zjesz wszystko, co przygotuje np. mama? Podaj może swój dzisiejszy jadłospis.
Oto jest życie: nic a jakże dosyć...
Winky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-01, 13:31   #6
noelle96
Raczkowanie

Jeśli chodzi o obiady mamy to praktycznie nigdy ich nie jem tylko wywalam. Taka prawda.
Stary 2010-10-01, 16:06   #7
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

masz problem
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-02, 19:45   #8
NaomiClark
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Winky Pokaż wiadomość
Odchudzasz się dalej, tak? Nadal też ćwiczysz? Żadnych problemu z jedzeniem, tak? Zjesz wszystko, co przygotuje np. mama? Podaj może swój dzisiejszy jadłospis.
Chyba logiczne jest,że dziewczyna nie je wszystkiego co jej mama podtyka pod nos skoro ograniczyła sobie kcal do 1000...

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
Jeśli chodzi o obiady mamy to praktycznie nigdy ich nie jem tylko wywalam. Taka prawda.
Idź do lekarza -> masz dopiero 14 lat ,tak szybkie tempo chudnięcia jest wyjątkowo niekorzystne (zwłaszcza w okresie dojrzewania).
Co do reszty to możesz mieć początki anoreksji-pogadaj z mamą i umów się na wizytę u psychologa bądź psychiatry.
They tear your dreams apart
And every new town
Just seems to bring you down
Trying to find peace of mind
Can break your heart
It's a real war."

23.09.2010 born again...harder way
NaomiClark jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-05, 17:03   #9
paulaa6

Idź do lekarza -> masz dopiero 14 lat ,tak szybkie tempo chudnięcia jest wyjątkowo niekorzystne (zwłaszcza w okresie dojrzewania).

Dokładnie.

Edytowane przez paulaa6
Czas edycji: 2010-10-09 o 12:47
paulaa6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-14, 12:47   #10
tatiana22
Raczkowanie

Po pierwsze masz dopiero 14 lat więc jeszcze rośniesz i to co teraz schrzanisz potem już może być nie do naprawienia (zarówno fizycznie jak i psychicznie). Aktywność fizyczna i zdrowa dieta , polegająca nie na nadmiernym ograniczaniu jedzenia (doceń to że mama się stara i dostajesz talerz pod nos) ale na odpowiednich proporcjach danych produktów-te dwa czynniki wykluczają nadwagę. Poza tym przestań się tak dokładnie oglądać bo zawsze znajdziesz sobie coś co ci się nie spodoba i na co nikt poza tobą nie zwróciłby uwagi. Odchudziłaś się.Masz niską wagę. Jeżeli będziesz regularnie ćwiczyła i zjesz ten obiad to go i tak spalisz-osoby które uprawiają sport spalają dodatkowo więcej kalorii nawet w dzień kiedy nie ćwiczą.
tatiana22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości