|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Proszę o pomoc..!
Odchudzam się już ok. 2 miesiące. Na początku ważyłam ponad 63 kg przy wzroście 165 cm. Teraz zeszłam do wagi 50.2
Dlaczego cały czas mi się wydaje, że jestem gruba? Pomimo tak niskiej wagi?? ![]() Wszyscy mi mówią że jestem chuda. Ale co ja poradzę, że gdy patrzę w lustro to czuję się gruba?? Nie wiem.. Ehh. Najgorzej jest z boczkami. Edytowane przez noelle96 Czas edycji: 2010-09-30 o 19:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Proszę o pomoc..!
Wcale nie jesteś za gruba! Powinnaś sobie obliczyć BMI (KLIK). Jesteś na granicy niedowagi, a normy !
Jeśli chodzi o brzuch to możesz wykonywać cwiczenia np LINK Myśle że pomogłam ![]()
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jaka to była dieta? Ćwiczyłaś? Ile masz lat? Jaki jest twój stosunek do jedzenia? Napisz coś więcej, bo tak to trudno określić. Niemniej jednak coś z tobą nie tak skoro przy niewysokiej wadze widzisz siebie jako osobę grubą.
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
No to była dieta hmm 1000 kcal. (przepraszam, jest)
Sporo ćwiczyłam, codziennie rower ok 20 km, zdarzał się nawet 2x dziennie. Mam 14 lat. A jeśli chodzi o stosunek do jedzenia to nie mam z tym problemów. Lubię jeść ale się ograniczam. Nie jest to łatwe ale no cóż. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Odchudzasz się dalej, tak? Nadal też ćwiczysz? Żadnych problemu z jedzeniem, tak? Zjesz wszystko, co przygotuje np. mama? Podaj może swój dzisiejszy jadłospis.
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o obiady mamy to praktycznie nigdy ich nie jem tylko wywalam. Taka prawda.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
masz problem
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
Co do reszty to możesz mieć początki anoreksji-pogadaj z mamą i umów się na wizytę u psychologa bądź psychiatry.
"It's a long road When you're on your own And it hurts when They tear your dreams apart And every new town Just seems to bring you down Trying to find peace of mind Can break your heart It's a real war." 23.09.2010 born again...harder way ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
✌
|
Idź do lekarza -> masz dopiero 14 lat ,tak szybkie tempo chudnięcia jest wyjątkowo niekorzystne (zwłaszcza w okresie dojrzewania).
Dokładnie. Edytowane przez paulaa6 Czas edycji: 2010-10-09 o 12:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Po pierwsze masz dopiero 14 lat więc jeszcze rośniesz i to co teraz schrzanisz potem już może być nie do naprawienia (zarówno fizycznie jak i psychicznie). Aktywność fizyczna i zdrowa dieta , polegająca nie na nadmiernym ograniczaniu jedzenia (doceń to że mama się stara i dostajesz talerz pod nos) ale na odpowiednich proporcjach danych produktów-te dwa czynniki wykluczają nadwagę. Poza tym przestań się tak dokładnie oglądać bo zawsze znajdziesz sobie coś co ci się nie spodoba i na co nikt poza tobą nie zwróciłby uwagi. Odchudziłaś się.Masz niską wagę. Jeżeli będziesz regularnie ćwiczyła i zjesz ten obiad to go i tak spalisz-osoby które uprawiają sport spalają dodatkowo więcej kalorii nawet w dzień kiedy nie ćwiczą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.