|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
"Tłusta" odżywka do włosów
Witam
Wczoraj fryzjerka poleciła mi, aby na moje włosy używał jakiejś tłustej odżywki. Poleciła jakąś, ale z nazwy pamiętam tylko tyle, że ma w sobie słowo Pani... Mógłby ktoś polecić jakąś odżywkę, która jest w miarę "tłusta" ?
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: "Tłusta" odżywka do włosów
Nie wiem dokładnie jakie to są "tłuste" odzywki nie spotkałąm się z takim terminem.
Słowo 'Pani'... Mrs. Potter's może?
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dokładnie ! O tą odżywkę mi chodziło i coś takiego niby ma być dobre na moje włosy. Ktoś używał ?
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Tak, ja. Mrs potter`s to dobre odżywki. Ale nie wiem o co chodzi z tym że są tłuste. Hmm. tłusta odżywka raczej kojarzy mi się z czymś napakowanym silikonami, śliskim, obciążającym typu niektóre pantene czy elseve, a Mrs. Potter`s jest zupełnie inna... Bardzo lubię te odżywki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z tej firmy używam odzywki w spreju z aloesem, poniewaz sklad ma b. dobry i naprawde fajna jest, ale to tylko tak stosuje jesli chce odswiezyc włosy. ![]() Powiedz mi dokladnie jaki masz problem z wlosami to postaram się coś Ci polecić.
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny. Nie wiem już co robić. O włosy dbam jak mogę. Przestałam nawet rozjaśniać. Teraz problemem już są nie tyle suche włosy (trochę się zregenerowały). Teraz się strasznie przetłuszczają. Kiedyś, nawet jak nie miałam zniszczonych włosów myłam włosy co 2, góra 3 dni. Teraz moje włosy wymagają mycia codziennie a najlepiej 2 razy dziennie. Myję i spłukuję włosy letnią wodą, kupiłam szampon joanna rzepa do przetłuszczających się włosów. Co mogę jeszcze zrobić.
---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- przepraszam nie ten wątek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
1 .Szampon nakładaj na skóre głowy (najlepiej jakis delikatny bez SLS i innych pierdołów...polecam te dla dzieci) 2. Odżywke dawaj tak od połowy długości włosów. 3 .Moze to dziwnie zabrzmi ale moja przyjaciółka tez miała przetłuszczające włosy i uzywała szczotki a jak wiadomo tłuszcz zaraz rozprowadzi na cąłe włosy. Fryzjerka poleciła jej czesac włosy grzebieniem o szeroko rozstawionych zębach. 4. Tez miała przetłuszczajace włosy w sumie to kilka razy ale sobie z tym poradziła. Za pierwszym razem je przetłusciłam chyba z 5 dni...dokładnie nie pamietam ale cos prawie tydzien...jak wygladała to nawet nie wspomne ale potem spokojnie myła co dwa dni. Za drugim razem zaczełam stosowac zwykły za 2,50 szampon dla dzieci Bambi...i pomogło...teraz myje co 3 dni włosy. 5. Gdzies tu na wizazu był watek o maseczkach i tam były na włosy przetłuszczajace itd...poszperaj a znajdziesz i moze akurat cos zdziałają. A i uzywaj tylko jednego kosmetyku do stylizacji włosów...bo jak zaczniesz dawac jedwab (który przy regularnym stosowaniu chroni włosy przed tem. wys i zimna itd), potem pianke i na koniec lakier to włosy bd ci sie przetłuszczac.
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja również polecam szampony dla dzieci ale inne tj. babydream lub hipp, dostępne w Rossmanie. Po jakimś czasie włoski się będą mniej przetłuszczać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:06.