|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Moze to pytanie wyda sie smieszne ale.. czy.. chodzi o kozaki z eko skory.
Nigdy nie mialam kozakow z eko skory. Kupilam wczoraj pierwsze w zyciu kozaki z eko skorki, bo bardzo mnie urzekly. Zakupu dokonalam w ccc.Boje sie jednak ze.. rozwala sie i dlugo w nich nie pochodze.. Czy ktos z was ma buty ze skory ekologicznej ktore przetrwaly cala zime? Jak takie buty konserwowac, jak o nie dbac?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moze to pytanie wyda sie smieszne ale.. czy.. chodzi o kozaki z eko skory.
Dbać tak samo jak o te ze skóry. Miałam kilka par eko i dobrze się sprawują.
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dot.: Moze to pytanie wyda sie smieszne ale.. czy.. chodzi o kozaki z eko skory.
To mnie uspokoilas. Dzieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Ja miałam, było ok, normalnie pastą konserwowałam, natomiast cholera mnie brała, bo śmierdziały niemiłosiernie klejem jakimś. Po sezonie z żalem wyrzuciłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Kurcze.. skorzane widzialam za 450 zl ..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Ja mam jedne, które wytrzymały 2 sezony ale mocno ich nie eksploatuję.
Moim zdaniem lepiej wyprać się z tych 450 jeśli dobra firma (jakiś Salamander czy coś) i chodzić w nich kilka lat (jak ja w moich). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
A ja wolę eko bo są niedrogie i co sezon mogę sobie pozwolić na nowe. Moda te często się zmienia.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Popieram. Jakie by nie były- nie chciałabym jednych butów nosić kilka sezonów.
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie moda i jej zmiany mają znaczenie trzeciorzędne, kieruję się wyłącznie własnym gustem i albo mi się coś podoba, albo nie - dlatego przychylam się do opcji "raz, a dobrze". Wolę jednorazowo wydać więcej na porządne buty w uniwersalnym fasonie, niż co roku szukać nowych.
Nie mam problemów z noszeniem czegoś kilka sezonów z rzędu ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam kozaki z eko skóry z diechmanna które kupiłam za 119zł trzeci rok teraz, dalej wyglądają jak nowe ;D tyle, że ja zawsze mam np. 3 pary butów i nosze na zmianę i buty mi się nie niszczą zbytnią tak szczerze to mam lepsze zdanie o kozakach z eko skóry niż o botkach i balerinach tego typu tutaj tak naprawdę ważna jest dobra, mocna, grubsza podeszwa - bo i większe ciepło i buty dłużej posłużą
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
ja często kupowałam botki z eko skórki na zimę, ale na ten sezon planuję kupić sobie porządne buty na co najmniej 2 sezony, bo te z eko skórki niestety nie są tak wytrzymałe, mi służą zawsze tylko jeden sezon.
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ja kupuję tylko takie ze sztucznej skóry, nie chcę, by jakieś zwierzę umierało bo ja mam takie widzimisię i chcę w jego skórze chodzić. Są ok, nie mam problemów, pielegnuję tak jak inny skórzane.. I noszę parę sezonów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A konserwacja wygląda podobnie - czyste buty przecierasz pastą lub płynem (są inne do naturalnej i do eko skóry). ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- i jeszcze jedno - moim zdaniem buty skórzane lepiej i szybciej dopasowują się do nogi, eko skóra nie ma takich właściwości
Kiedy są dni niespokojne, marzy się o spokojnym, kiedy spokojny przychodzi, czuje się nieswojo, dopiero drugi, trzeci dzień spokojny przynosi przyzwyczajenie, które sprawia, że walory dni spokojnych nie wydają się więcej uciążliwe. S. Mrożek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A propos: wczoraj widziałam dziewczynę w szpilkach z czubem - mi to nie przeszkadza, ale te buty wyglądały już jakoś dziwnie, mimo że sama kiedyś takie miałam ![]() Do autorki: Dla mnie buty eko są tak samo wygodne i "trwałe" jak skórzane. Biorąc pod uwagę, że błyskawicznie zdzieram fleki i czubki butów (czubki są nienaprawialne, a przecieka przez nie woda), to nawet skórzane nie wytrzymują do drugiego sezonu, więc nieekonomicznym byłoby inwestować w drogie buty ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja skórzane zimowe buty o klasycznym fasonie mam nawet 4 sezony, przy odpowiedniej dbałości (wymiana fleków, odpowiednie impregnaty - najlepsza BAMA czy BUMA jest, mają takie fajne spraye na zimę specjalne, odpowiednio dobrane pasty) nie widać po nich wieku ![]() ![]() ![]() ![]() Na allegro jest masa butów PROSTO od producenta, skórzanych - dużo tańszych niż w sklepach ![]() O tych kosmetykach mówię: http://allegro.pl/impregnat-nano-do-...329003651.html Ten jest i do nubuku i do innych skór i materiałów, i buty naprawdę nie przeciekają i nie przemakają, robi tak jakby powłokę http://allegro.pl/tluszcz-w-sprayu-m...341982728.html ten do nubuku, utrudnia przywieranie brudu I dzięki temu buty są dłuuuugo dobrze zadbane i długo służą ![]()
![]() Edytowane przez blair witch Czas edycji: 2010-12-05 o 23:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że ekoskóra jest udoskonalana i patrząc na buty sprzed kilku lat a obecnie można zauważyć różnicę. Ja jestem wege i nie wyobrażam sobie, że kupiłabym buty ze skóry. Chodzę w sztucznych, nie mam grzybicy ani nic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
akisia - ja dbam o zwierzęta na swój sposób, czyli bez przesadyzmu w żadną stronę, bo można i o swoje zdrowie dbać i o zwierzęta
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Ja osobiście odradzam buty z CCC, bo KAŻDE buty zimowe, które tam zakupiłam nie nadawały się do chodzenia dłużej niż kilka dni. Podeszwy cieniutkie, klejone, przeciekają za każdym razem jak wyszłam na śnieg i było w nich cholernie zimno. Rozklejały się. W tamtą zimę przeżyłam horror z tymi butami
![]() ![]() W końcu zdecydowałam się na skórzane z Deichmanna, zobaczymy ile przetrwają.
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a propos 'skór' z ccc i deichmana jeszcze
![]() ![]() ![]() ![]() Lasocki - to już dawno dawno nie jest polska firma ani polska produkcja. Współpraca z CCC dobiła firmę finansowo, i doprowadziła do bankructwa - a CCC wykupiło nazwę i znak firmowy ![]() ![]() Naprawdę popatrzcie za skórzanymi butami na allegro - od producenta można bardzo tanio dostać ![]() ![]() ![]()
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Teraz ekoskóra wygląda zupełnie inaczej niż kilka lat temu, owszem widzę w sklepach buty zupełnie "plastikowe" ale też takie, na pudełku których muszę szukać symboli bo nie jestem w stanie na dotyk stwierdzić, czy skóra jest naturalna czy sztuczna. Do butów ze skóry naturalnej zraziłam się gdy zakupiłam delikatne, mięciutkie i lekkie baleriny całe ze skóry - owszem, bardzo wygodne, ale po sezonie rozciągnęły się o 2 rozmiary! i nie dało się już ich nosić. Dlatego teraz kupuję buty z ekoskóry, nawet jak są sztywniejsze to mi to nie przeszkadza. Może mam wyjątkowo mało wrażliwe stopy ale nie obcierają mnie takie buty jakoś szczególnie, nic się nie odparza ani nie poci. Na zimę akurat mam na zmianę glany z naturalnej skóry (sztywne, więc wszystko ok) i trapery z eko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.