![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Świeży wygląd , pastelowe kolory. Świeżynki część III
no to mamy 3 część
![]() jak wam idzie świeżynkowanie sie?? ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=400272 - II część Edytowane przez iinnkkaa Czas edycji: 2010-10-06 o 20:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Świeży wygląd , pastelowe kolory. Świeżynki część III
napisalam w poprzednim wątku, ale uważam, ze to wazne, wiec wkleje wiadomosc i tutaj:
dziewczyny, dieta polegajaca na calkowitym odstawieniu pieczywa, kaszy, ryzu- jest NIEBEZPIECZNA. przestrzegam Was, kochane! zdrowe chudnięcie bez efektu jojo i bez zagrozenia dla zdrowia obejmuje także weglowodany zlozone ![]() ja zupelnie odstawilam wlasnie weglowodany zlozone, bardzo schudlam i chorobliwie balam sie powrotu do dawnej wagi. balam sie jesc, stawialam sobie kolejne limity i..wpadlam w anoreksje. kazdy profesjonalny dietetyk (moze nie dr Dukan ![]() -> chociaz oczywiscie biale pieczywo,mocno przetworzone chleby, bulki, drozdzowki, ziemniaki, to nic zdrowego ![]() Edytowane przez agnieszka16 Czas edycji: 2010-10-06 o 21:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tak w ogóle witam w nowej części ;D;* właśnie pomalowałam paznokcie - kolor.. hmm szaro beżowy ZULU z essence ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Mogę w weekend zrobić mega-duże podsumowanie wątku.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
I ja się przyłączam. Co prawda rzadko coś piszę, ale często podczytuję
![]() ja jestem zainteresowana! generalnie, to wszelkie wizażowe podsumowania chętnie czytam
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Pewnie że tak,takie podsumowanie jest bardzo fajne,wszystko krótko (hmmm no powiedźmy
![]() ![]() Co do diety to ja...nie stosuję żadnej i nigdy się nie odchudzałam! Tyle ile ważę uważam za ok i nie mam potrzeby aby zrzucić jakieś kilogramy. Akceptuję się w takiej wadze w jakiej jestem i jest mi z tym bardzo dobrze ![]() ![]() Co do malowania paznokci to bardzo to lubię,tzn.lubię mieć pomalowane. Obecnie mam kolor mleczny i na to białe stempelki Essence. Bardzo fajnie to wygląda...tak delikatnie i świeżo ![]() Nie wiem czy pamiętacie jak kilka (może już kiklanaście) postów wcześniej pytałam czy świeżynce pasują krótkie włoski. Moje pytanie było uzasadnione...chciałam coś zmienić. I odważyłam się i obciełam włoski na krótko...i nie żałuję ![]() ![]() Pozdrawiam i kolorowych snów życzę ![]()
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jakie stempelki? Zainteresowałaś mnie. ![]() Ja też zmieniłam długość w maju, WCIĄŻ nie mogę się przyzwyczaić, ale teraz dbam o włosy, odżywiam je, więc niech długie rosną! ![]() W takim razie pewnie w piątek zacznę podsumowywanie. Zobaczymy jak mi to pójdzie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Witam w nowym wątku
![]() Jeżeli chodzi o dietę, to ja również preferuję MŻ plus sport ![]() Ale coś mi nie idzie i ostatnio czekolada wygrywa ![]() Wibo ma nową serię lakierów do paznokci, zakupiłam szary i taki beżowy (cappuccino?). Są świetne, piękne kolorki i jakość jak najbardziej na plus ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nawiązując do włosów to zawsze starałam i staram się o nie dbać,nie przesadnie,ale dbam. Po umyciu zawsze nakładam odżywkę (najlepiej taką bez spłukiwania) i 1 lub 2 razy w tyg. jakaś odżywka/maska którą trzyma się dłużej i potem spłukuje. Mnie to narazie w zupełności wystarcza. Co do stempelków to chodziło mi o te pieczątki inaczej. Nakładasz na metalową formę w wybranym kształcie lakier,odsuwasz nadmiar czymś w rodzaju żyletki,odbijasz to na czymś co przypomnina pieczątkę po czym odbijaszs ten wybrany przez ciebie wcześniej wzór na pazurku...i to wszystko, fajna sprawa,polecam ![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Coś takiego: http://allegro.pl/konad-nail-wzorki-...224342991.html
na dole w aukcji jest wszystko ładnie pokazane krok po kroku ![]() Właśnie oglądałam kiedyś w naturze to, śmieszne, ale nie wiem czy chciałoby mi się w to bawić ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do mojego odchudzania..moj pierwotny cel wynosil 57 kg- i tyle wynosila moja waga po ok 3 mies. nieregularnej, malo restrykcyjnej, wzglednie zdrowej diety. tyle właśnie powinnam wazyć. ale spodobalo mi sie to chudniecie-stalo sie nawykiem. reszte kilogramow stracilam w ciagu kolejnych 2 miesiecy. to nie byl dla mnie najmniejszy wysilek- przyzwyczailam sie do stalego harmonogramu zywienia opartego na owocach, warzywach (przygotowywanych bez grama oliwy- kolejny blad- witaminy nie maja szansy wchlaniac sie bez tluszczu), chudym nabiale i bialym miesie. kalorycznie wychodzilo mi tego zawsze sporo ponizej tysiaca kalorii dziennie- zazwyczaj kolo 600. nie czulam zupelnie glodu, bo zoladek mialam zmniejszony. czulam sie dobrze, lekko, jadlam przeciez- jak by sie wydawalo- "zdrowo"- tak przeciez sie kojarzą lekkie kolorowe, smaczne salatki, ryby, swieze owoce. ale w pewnym momencie, niespodziewanie, zupelnie stracilam sily, badania krwi mialam bardzo zle, zaczelam wygladac koszmarnie niezdrowo, zadne spodnie nie byly odpowiednio male, w zadnym ubraniu nie bylo mi odpowiednio cieplo. przez piewien czas bylam w stanie tylko lezec owinieta w koldry i koce, myslac paranoidalnie tylko o tym, ze muszę jeść jak do tej pory, ze nie moge przytyć- nie potrafilam sobie powiedziec stop. nie jest latwo wyjsc z tak ograniczonej diety i przestawic sie na "normalne jedzenie". a w pewnym momencie trzeba przeciez przestac chudnąć! kiedys zawsze mialam zdrowy stosunek do jedzenia, i nigdy, przenigdy nie podejrzewalabym, ze wpadne w takie zaburzenia! walcze teraz o powrot do zdrowia (chociaz czesc zmian jest nieodwracalna) i wiem, ze gdybym od poczatku miala ulozona zdrowa, roznorodna, oparta na wielu skladnikach diete- najlepiej przeprowadzana pod okiem profesjonalisty- to prawdopodobnie nie wpadlabym w anoreksje. robie co w mojej mocy, zeby kilogramy juz nie spadaly, a jest to dla mnie bardzo trudne. ta choroba zupelnie zmienila moje zycie. przepraszam za offtopic, ale naprawde nie zycze nikomu powtorzenia mojej historii! Edytowane przez agnieszka16 Czas edycji: 2010-10-07 o 11:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Dziękuję ślicznie za odpowiedz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
100g kaszy ma oko 300 kcal a nie 120
![]() ![]()
Edytowane przez cotka Czas edycji: 2010-10-07 o 13:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
z limitowanki
![]()
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Cześć świeżynki
![]() ![]() Świeżynkowość idzie mi całkiem dobrze, tylko wkurzają mnie moje włosy. Nic z nimi nie robię a i tak po pewnym czasie od obcięcia końcówki zaczynają się rozdwajać ![]() ![]() P.S. Podaję Wam przepis na zdrowe i pyyyyszne ciasteczka ![]() Zdrowe ciasteczka: Składniki i ich ilość: szklanka płatków owsianych, szklanka otrębów pszennych, szklanka rodzynek, szklanka mąki, jajko, szklanka soku jabłkowego, 1/4 szklanki oleju, łyżeczka proszku do pieczenia, cynamon... Sposób przygotowania: Wymieszać płatki, mąkę, otręby, rodzynki i proszek do pieczenia oraz cynamon. Jajko rozkuciać (lub zmiksować) z sokiem jabłkowym i olejem. Wlać do suchych produktów i wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, formować łyżką nieduże placuszki. Piec w temp. 200st. ok. 10min, nie dłużej(ja je zawsze piekę nieco dłużej, ale to już trzeba na wyczucie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
witam się w nowym wątku
![]()
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Trzecia część
![]() Ja natomiast wnosząc do diet nie polecam... głodówek i obcinania kalorii na diecie 1000 kcal. Szkoda życia na anoreksję i jej pochodne zbliżone np. jadłowstręt. Za pozno się o tym ja niestety dowiedziałam i doświadczyłam na własnym ciele. ![]() Poza tym, choroby np. kobiece... ja musiałam przytyć by wyjsc z ryzyka a i tak zachorowałam i muszę regularnie odwiedzać lekarza by zapobiegać lub leczyć stany zapalne jeśli takie są. I dodam od siebie, moja kondycja włosów i paznokci, pomimo suplementacji dodatkowej, jest w katastrofalnym stanie. Obsesje niezdrowe nie są fajne, a coś zawsze zostaje... niestety ![]()
"Bo, to się jawi, nie istnieje wcale. To, czego nie ma, jest zawsze obecne". ... Edytowane przez Geranium Czas edycji: 2010-10-07 o 14:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kasza przed ugotowaniem ma ok. 300 kcal w 100 g. Jednak po ugotowaniu taki woreczek kaszy waży zdecydowanie więcej, więc ugotowana kasza ma właśnie ok. 120 kcal w 100g, a agnieszka16 pisała o kaszy gotowanej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
no tak racja, moj blad
![]() 100g gotowanej to malutko, nawet jesli cos do tego jeszcze jest.
![]() |
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Witam w nowym wątku!!
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#26 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Średnio, ale się staram...muszę się porządnie wziąć za cerę jutro ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
AGA :)
|
już 3cia część?
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#29 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Prawidłowy poziom hemoglobiny to 11 - 16. Przy 6 krew jest przetaczana. Ja mam skłonności do anemii [ po mamie i babci ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Też jestem zaskoczona ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny!
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.