|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
chrzest
Witam w tym leniwym przedpołudniu, mam mały dylemacik, mianowicie poproszono mnie abym była matką chrzesna u malego szkrabka, ale wczoraj pewna Pani, troszke mnie nastraszyła, podobno kobiety w ciazy nie powinny podawac dzieci do chrztu, bo moze sie cos zlego stac dzidzi. Jak zaczelam rozpytywac wsród znajomych - a troche sie przestraszyłam - to zdania naprawde były podzielone, czy wiecie cos na ten temat, bo tak naprawde to zaszczepiopno we mnie ta nutke niepewnosci.
Pozdrawiam Ania z Fasolka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Re: chrzest
Witaj zwykly zabobon, nie przejmuj sie!!! (Ludzie rozne absurdalne rzeczy wamyslaja.
Pozdrawiam Cie i Twoja Fasolke !!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
W jaki sposób bycie chrzesną może zaszkodzić dziecku???
Pomyśl logicznie, no jak? Może chodzi o to, że kobieta w ciązy niepowinna dźwigać ( mam na myśli pochodzenie tego zabobonu)? ![]() Poza tym chciałabym zwrócić uwagę, że katolicy nie wierzą w gusła, czary i zabobony - jedynie pseudo - katolicy, pseudo- wierzący, którzy ( kto wie) może jeszcze modlą się do jakiego Światowida ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Fi masz racje całkowicie sie z Toba zgadzam, tylko nie wiem dlaczego od czasu jak jestem w ciazy to tak bardzo sie wszystkim przejmuje, taktez było i w tym przypadku ja sie porostu przejełam z obawy o moja nienarodzona kruszynke.
pozdrawiam serdecznie Ania |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
nie wierz w to ,to stare zabobony podejrzewam ,że nikt nie wie skąd się wzięły
![]() pzdr paula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Nie wierz w takie zabobony. Też o tym słyszałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.