|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
in the dark of night
|
Co zabrac ze soba do szpitala?
No, to ja juz przygotowana jestem na przyjecie maluszka
![]() ![]() Na pewno swoja koszule nocna, klapki, recznik i przybory toaletowe, pewnie duze podpaski, i rzeczy dla maluszka (ale to pewnie rodzinka doniesie - zebym nie tlukla sie ze wszystkim od pierwszego dnia pobytu w szpitalu) Ale co jeszcze zabrac? Wylecialy mi wszystkie pomysly z glowy, pustka. A co Wy ze soba wzielyscie?
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: Co zabrac ze soba do szpitala?
Witaj Slomko
![]() ![]() Mnie to znowu czeka za 3-trzy miesiące. Ale co do rzeczy potrzebnych w szpitalu,to ja przy pierwszym porodzie (2-lata temu-mój ukochany synek Krzysiu)miałam ze sobą to samo co Ty przygotowałaś i okazało się,ze po pierwsze potrzebowałam dwóch koszulek nocnych(jedna mozesz w czasie porodu zabrudzić)zabrałam kilka par majtasów,zeby nie chodzic po szpitalu jak kaczka z sama podpaską między nogami ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Slomko,powinnas jeszcze zabrac szlafrok,cieple skarpety,cos do picia,dokumenty i cos do pisania.Przygotuj sobie w domu ubrania na wyjscie ze szpitala,zeby twoj maz nie musial sie pozniej glowic co ci zabrac.
Trzymam kciuki i pozdrawiam ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
CZESC
![]() Ja mam termin na koniec kwietnia, ale poniewaz jestem osoba niezwykle wrecz przezorna ![]() ![]() Ja zamierzam spakowac sie co najmniej miesiac wczesniej, ale ja juz jestem taka panikara ![]() Pozdrawiam i zazdroszcze ze juz niedlugo zobaczysz Malenstwo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja nie btałam piżamek bo dostawałam codziennie świeżą w szpitalu ,bardzo ładne kolorowe ,nowe piżamki i szlafroczki.
zabierz ciepłe kapcie , skarpetki ,majtaski , wkładki laktacyjne ,stanik do karmienia , stopery do uszu ,kosmetyki książke ,kolorowe gazety , notes ,długopis ja brałam malutką lampke przyczepianą do własnego łóżka, weż sobie jakies ulubione smakołyki -szpitalny wikt smakował mi tylko w dniu wypisu ![]() telefon , przygotuj rzeczy na wyjscie dla malucha i siebie w osobnej torbie , w kazdym spzitalu co innego daja więc pewnie i tak mąz bedzie donosił ![]() ja pakowałam sie na 3 godziny przed wyjazdem do szpitala i niczego ne zapomniałam ![]() trzymaj sie cieplutko ,ohhh jak pięknie pachną takie malutkie dzidziusie a ty zaraz go przytulisz ![]() powodzenia ! pzdr paula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
in the dark of night
|
Dzieki dziewczyny
![]() ![]() A takie pytanie jeszcze... po co mi stopery do uszu? (domyslam sie ze mam sie nie wysypiac?zbyt glosno jest?Nie, tak pytam, bo jestem zaskoczona ![]() Pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
stopery po to aby po karmieniu przespac sie bez budzenia przez inne dzieci chociaż godzinke
![]() pzdr paula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.