|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Mojej córce wypadają włosy
Moja córka ma niecałe 4 latka i od niedawna zaczęły wypadać jej włosy. Czeszę jej kucyki, warkoczyki. Nie wiem co może byc powodem. Córka nie pije mleka, a z nabiału je tylko serki topione. Codziennie pije soki typu Kybuś i Pysio. Teraz podaję jej Pikovit w tabletkach i Vibovit.
Czy są jakieś witaminy na włosy dla takich małych dzieci? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: Mojej córce wypadają włosy
hey
byc moze to chwilowe wypadnie ,byc moze przydałaby sie wizyta u lekarza ,trudno powiedziec gdzie leża podstawy wypadanie włosów u dzieci. pzdr paula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja mialam ten sam problem.Wlosy wypadaly mi garsciami. Po kazdym myciu wcieraj coreczce we wlosy wiatmine A w plynie.Mozesz kupic w aptece. Naprawde pomaga.Polecam
![]()
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Myślę, ze rzeczywiście powinnaś pójść z małą do lekarza, jeśli uznasz, że dość dużo traci włosów.
Absolutnie tak małemu dziecku nie aplikuj żadnych środków chemicznych ani syntetycznych bez konsultacji medycznej / przede wszystkim wspomnianej wit A/ Czy córeczka zmieniła środowisko? moze niania? przedszkole? Mógłby być to objaw stresu. Może nowy szampon lub jakieś antybiotyki brała ostatnio? Jeśli nic takiego się nie działo w otoczeniu to pewnie to wina dietki i zimowej pory "oczapkowania" ![]() Z samych syntetycznych mikroelementów to nie znam nic co odpowiednie byłoby dla takiego malca / tu ważna jest np siarka/, większość to własnie takie witaminowo-mineralne preparaty. Myślę, ze jednak lekarz powinien to ocenić. Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Kakusiu sadze, ze powinnas pojsc z mala do lekarza, ktory da Ci skierowanie na badania. Nalezy wziac pod uwage wszystkie czynniki, ktore moga miec wplyw na wypadanie losow u Twojej coreczki.
Moze po prostu za mocno ma splatane wloski? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Zauważyłam, że najwięcej włosów mam na grzebieniu jak rozczesuję córce warkoczyki. Może to jest powód? Córka ma delikatne i cienkie włosy. Do warkoczyków używam frotek i cienkich kolorowych gumek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Przepraszam ze tak wyskoczylam z ta witamina A,chcialam pomoc
![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Nic się nie stało.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:17.